Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Historie jedné loupeže v českém kriminálním filmu o ukradeném milionu a cestě, která vedla k dopadení lupičů. Lupiči ukradli z družstevní dodávky milion korun! Zlodějská banda se však nepohodne a tak není jisté, kde peníze skončí... (oficiální text distributora)

Recenze (53)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno známá nekompromisní Unínská loupež která údajně posloužila jako námět pro tento film by si zasloužila lepší zpracování. Tohle je jenom průměrná kriminálka s nepříliš zajímavými postavami a jedním jakž takž solidním zvratem na konci. Stejně jsem nejvíc fandil charismatickému Jelínkovi aby s těmi nevýraznými policajty vychcal i když je jasný, že před půlnocí si přijde akorát tak pro klepeta.50% ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Průměrná česká kriminálka sedmdesátých let, na níž si nejvíc můžeme cenit výkony starých dobrých herců, jací dnes už nehrají. Vinklář, Mrkvička, Jelínek, Hálek, .... Ajen opakování mého životního moudra, že peníze jsou svinstvo a kazí charaktery. A že také ženské jsou pěkné potvory - míněno ovšem ironicky, protože se Ivanka Devátá i Regina Rázlová zachovaly správně. Děj trochu předznamenává praxi loupežníků z 90. a pozdějších let, kteří se nechali zastupovat recidivisty, ovšem tgenkrát to byly známé firmy, takže pan inspektor Švorc (mimochodem jeho herectví silně připomíná i herectví jeho sestry) nemá zas tak velkou práci identifikovat pachatele... ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Relax, nechce to moc přemýšlet... Filmaři točili v dobových reáliích typických pro "galérku" např v baru Marica a v záběrech se objevili někdy i skutečné postavy a postavičky. Např "hraběnka"byla legendární postava z Malé strany o které se tvrdilo že je opravu bývalo hraběnkou, pro mnohavrstevný makeup byla nepřehlédnutelnou. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Václav Švorc v roli vyšetřovatele je krokem vedle, je prostě nevýrazný, tak jak je u něho obvyklé. Napadají mě jen dvě role, ve kterých se mi líbil (Kalamita, Jako jed) a u nich mám dojem, že je to zásluhou režisérů, ne herce samotného. Brynych byl ovšem režisérem sotva průměrným, a tayk nám předložil sotva průměrný film. NO, řekněte, šli byste na něco takového dnes do kina? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Způsob přepadení auta s penězi za pomoci zablokování cesty nákladním vozem evidentně ukradl Mann do svého Heat a já napjatě čekal, co dalšího ho mohlo inspirovat. Netrpělivý kapitán Arazím a nadržený hlas Krustyho jako členové lupičského gangu? Vynervovaný kápo Vinklář, co něžně říká své přítulkyni „blbečku“ a McCauleyho pravidlo třiceti sekund vyplní maximálně sežráním rakvičky? Pacino Švorc, který servíruje propuštěným kapsářům kávičku a případ vyřeší jen s pomocí uvědomělých občanů? Tohle byl nelítostný souboj jen v rovině toho, jestli vydržíte do konce.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Kratochvíl (Josef Vinklář) se skrývá u své přítelkyně (Ivanka Devátá) v domě, který je v reálu na souběhu ulic Rybná, Benediktská a Masná (Praha 1). Je pikantní, že v tomto domě se dnes nachází služebna České policie. (Robbi)
  • Filmovanie prebiehalo v Prahe 8 a Bezděkove. (dyfur)

Reklama

Reklama