Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (180)

Dakken 

všechny recenze uživatele

Ono to je veľmi hlúpe, naivné, možno zbytočné? Určite. Ale na druhú stranu je to taký milý rodinný film, ktorý je určený prevažne detskému publiku, tým pádom to netreba nejako rozmazávať, aj keď by som možno chcel. Brown je ok, Cavill herecký pilier a celkový dojem by bol obstojný, len som sa nevedel zbaviť toho pocitu, že to je celé na silu a ako som už spomínal, zbytočné. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Post-milenialka Millie ma uz 18 a ako mladej anglickej rebelujucej dame jej to v tejto serii celkom svedci. Moj dojem bol vsak lepsi z prveho filmu. Preslovy na kameru su vsak stale vtipne a starsi "brasko" Sherlock, ktoreho si samozrejme mladsia sestricka musi kvoli cool-ovosti doberat, je tu viac nez vitany. Cavill je sympos a vyborny herec. Pribeh ma vsak trochu nudil. Zaver bol jasnou agitkou a bije do oci poriadne. Skoda tej ocividnosti a prvoplanovosti. Slabsi priemer. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jestli se vám líbil první film, bude se vám líbit i druhý, a jestli se vám už první nelíbil, raději se na druhý nedívejte a ušetřete svět svých cokoliv-fobních výlevů. Všem bude lépe, protože tahle příjemná dobrodružná podívaná není vůbec hloupá, a zajímavá zápletka postavená na skutečné události ji táhne vpřed stejně jako nakažlivá hyperaktivita Millie Bobby Brown, sympatická zádumčivost Henryho Cavilla, svižná režie Harryho Bradbeera a ještě svižnější hudba Daniela Pembertona. Kdyby byl film o trochu kratší, byl by nejspíš ještě lepší, ale jinak toho není moc, nač bych si mohl stěžovat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě funkční i když řádně naivní a spíše možná dětská zábava o sestře Sherlocka Holmese a jejím dalším zapeklitým případu. Svižně natočené dobrodružství které neurazí, ale snaží se odvyprávět až moc příběhů a témat, které jinak odsýpající děj zbytečně brzdí. Osekat to o půl hodiny, přidat na akci a skoro se to mohlo přiblížit Richiemu. Takhle jen slušná, generická zábava. A to, že je Moriarty černoška mi bylo úplně jedno. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

První díl mě zrovna moc neuchvátil, ale i tak jsem byl zvědavý na pokračování. Zatímco v prvním díle mi mladá Brown byla sympatická, tady mě děsně štvala. Vlastně mě štval celý film svým multikulti a multigender podtextem. Štvalo mě to tak moc, že jsem to nedokoukal. Normálně filmům které nedám celé uděluji odpad, ale díky Cavillovi a jeho pár scénám dávám aspoň jednu hvězdu ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Úvod filmu odkazuje na ďalších veľkých detektívov viktoriánskeho Londýna; Detective Field, Reginald Swain, Mackenzie Macintosh a Sir Alfred Hornblower. Charles Frederick Field bol skutočným zakladajúcim členom Metropolitnej polície, ako ctižiadostivý herec mal záľubu v obliekaní sa do prestrojení a po odchode do dôchodku sa stal súkromným detektívom. Bol priateľom Charlesa Dickensa a slúžil ako inšpirácia pre postavu inšpektora Bucketa v románe "Bleak House". Detektív Constable Reginald Swain bol postavou v dlhotrvajúcom britskom policajnom seriáli Dixon of Dock Green (od r. 1955). Mackenzie Macintosh môže odkazovať na Rushmore 'Mac' Mackenzie, hlavnú postavu v sérii súkromných detektívnych románov od Davida Housewrighta. Alternatívne to môže odkazovať na Mackenzie Macintosh, viktoriánsku grafickú dizajnérku a manželku Charlesa Rennieho Mackintosha. Alfred Hornblower sa môže odvolávať na Alfreda Swainea Taylora, viktoriánskeho toxikológa a medicínskeho spisovateľa prezývaného otec súdneho lekárstva a Horatia Hornblowera, hlavnej postavy v sérii námorných dôstojníkov C.S. Forestera. (belinko)
  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii ve městech Kingston upon Hull, Londýn a ve filmovém studiu Shepperton. Točilo se v období září–říjen 2021. (GASTON73)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama