Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Možná se to zdá neuvěřitelné, ale to to opravdu tak. Tento snímek jsem poprvé viděl až teď, 21 let po natočení. Blonďatý, nabušený a s vytetovaným škorpiónem vypadá Dolph Lundgren jako pravý ruský zabiják. Tento film je jeden z jeho nejlepších a je vidět, že to tady umí ještě pěkně roztočit. Všechno lítá vzduchem a Nikolai kosí vše, co mu příjde pod ruky. Je zde sice spousta nesmyslů a nedokonalostí, ale já jsem se i přesto dobře bavil. Takže "Nakopem je do prdele." Bohužel Dolphovy pozdější filmy a hlavně ty současné už nestojí za řeč. A je to škoda, protože Dolph byl můj oblíbený herec. 65%. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Nefalšované osmdesátkové béčko, taková aby člověk dneska pohledal. Perfektní úvod sice s přibývající stopáží ztrácí, ale přesto je to dobrá zábava. Čert vem ten docela zbrklej vývoj událostí, příchuť propagandy a Dolpha mlátícího naše spoluobčany (to jsem se královsky zasmál, když jsem si poslechl, jak Čechoslováci s Kubáncema pomáhaj Sovětům ovládnout - byť fiktivní - africkou zemičku). Vyniikající mučeníčko, ákáčka kam se podíváš plus Dolph v plné síle = 8/10 ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Lungren jako komouš? Proč né. Hezky zazpíval sovětskou hymnu,mohl jí tehdá zpívat někde na olimpiádě. Dobré narážky na nás. Lungren:"Já se chci napít". Hromotluk u stolu."No a?" "Tak vypadni ty česká svině." Akční scény jsou dobré,i hlášky toho tlustýho novináře jsou skvělý. Masakr slušný,hlavně ustřelená ruka s bombou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najznámejších filmov od Dolpha. Lundgren tu len záčina vo svojej kariére nakopávať zadky a práve v červenom škorpiónovi ich nakopéva štýlovo. Šablóna filmu je v podstate taký Rambo štýl, ale vadí to vôbec niekomu v akčnom filme ? Podstate je, že sa na tie výbuchy a akcie dobre pozerá a to tu predovšetkým ide. Navyše je tu Dolph v najlepšej forme. 70% - 3* ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Dosť bláznivý kúsok. Na začiatku sa dajú za dosť nepravdepodobných konšpiračných udalostí dohromady zdanlivo vyšinutý ruský supervojak, strapatý vulgárny americký novinár a africký povstalec proti socialistickej vláde nejakej africkej diery, aby sa po značnej okľuke a extrémnom ideologickom prerode opäť stretli a dorazili tie kubánske a československé zlodušské vojská, ktoré tu po Sovietoch držia patronát. Škoda príliš výbušného a málo naozaj akčného finále. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Původní lokalita natáčení bylo Svazijsko. Vybavení, herci i členové štábu už byli na místě, když jim úřady zrušily povolení. Štáb tedy musel najít jinou lokalitu, kterou se stala Namibie. (Cheeker)
  • Počas akcie páli ruský vojak po nákladiaku z ručného protitankového granátometu, v ktorom však nemá raketu. Napriek tomu dokáže na kamióne preraziť sklo aj pletivo. (johnsnow)
  • Na začátku filmu Generál Vortek (T. P. McKenna) uvede, že aktivní vojenskou účast v Mombace SSSR předalo do rukou Kuby a Československa. Ve verzi s původním zněním je to zdůrazněno několika odkazy na "Czech bastards" a ve scéně, kdy do vězení přivádějí Deweyho (M. Emmet Walsh), zazní dokonce čeština. Slyšet je konkrétně: "Kuš dědku," a "Ukaž co máš v kapsách." Ostatní náležitosti jako uniformy, helmy a vojenské značení však nemají s Československem nic společného. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama