Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý Seth Davis nechá vysoké školy a začne provozovat ilegální domácí kasino, kam chodí především jeho bývalí spolužáci. Nerozumí si s otcem, váženým soudcem, kterému se nelíbí způsob jeho života a podnikání mimo zákon. Kamarád Adam se starším Gregem Feinsteinem ho navnadí řečmi o výši výdělků u makléřské firmy J. T. Marlin natolik, že se Seth rozhodne práci získat. Láká ho i možnost dostat poctivou práci a udělat tak dojem na přísného otce, který se s ním odmítá bavit, dokud se nebude živit poctivě. Začínají tři měsíce, během nichž se má Seth zaučit v Gregově týmu. Dostávají seznamy potenciálních klientů a denně musí zvládnout i několik set hovorů. Z nováčků je to kupodivu on, komu se podaří ulovit prvního klienta doktora Jacobse, kterého přesvědčí o koupi akcií nového léku, který mu pak prodá zkušený makléř Chris. Záhy se stane náhodným svědkem podivného chování šéfů Michaela a Jima a začne si všímat drobných nesrovnalostí v obchodech. Začíná tušit, že s firmou není něco v pořádku. Sleduje ji také FBI, která si ho vytipovala jako možného kandidáta na spolupráci. Krátce nato mladík zjistí, že firma, jejíž akcie prodávají, vůbec neexistuje. Odtud už je jen krok k tomu, aby odhalil šokující pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

dormouse 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film z prostředí brokerů. Zajímalo by mne, nakolik je snímek věrohodný, zda je život burzovního makléře opravdu tak vyhrocený-nadbytek peněz, nedostatek času i přátel, nahromeděný hněv a vztek, zda si opravdu makléři pouštěji ve volném čase Wall Street a učí se její hlášky nazpaměť, a zda jejich práce obnáší ukecávání obyčejných lidí po telefonu ke koupi nesmyslných akcií. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Seth Davis (Giovanni Ribisi) si místo školy vybudoval docela lukrativní byznys - ve svém domě si zařídil kasíno. Peníze se jen sypou, jen jeho otci se to nelíbí, a rád by pro svého syna něco lepšího. Tak se Seth nechá zaměstnat v makléřské firmě J.T.Marlin, která se zabývá zprostředováváním prodeje akcií. Ale jak postupuje firemním žebříčkem, zjištuje, že ve firmě je něco velmi shnilého a že akcie, které prodávají nemají vůbec žádnou cenu. Dokáže se vyrovnat se svým svědomím nebo to bude on, kdo firmu položí na lopatky ... Zajímavý pohled do makléřského prostředí. Nedělám si velké iluze, že by to bylo "jiné" - makléř je především obchodník, a ačkoliv se bude tvářit jako největší kamarád, vždycky bude chtít hlavně "prodat". Giovanni Ribisi se na tuto roli perfektně hodí - jako makléřské mlíče je naprosto kouzelnej :). Vin Diesel by radši měl hrát tvrďáky - v obleku mi vůbec neseděl. Film jako takový byl docela zajímavý, jen mne zklamal konec - vše bylo perfektně rozjeté, a najednou šlus - konec. Škoda... ()

Reklama

only_serials 

všechny recenze uživatele

Já vim, jsem jen na internetu, takže to asi vypadá že kecám, ale v nachlup stejný firmě v Praze na Pankráci jsem si kdysi při vejšce pár měsíců slušně přivydělával.. Bohužel nováčci tam nedostávali motivační řeč od Bena Afflecka, ani tam s nima nepracoval Vin Diesel... a to byly možná hlavní důvody toho, že dřiv než jsem si začal vydělávat ty skutečný akciový milióny, tak firma zkrachovala.. Jinak film v pohodě a připomněl mi starý časy na který si už sotva kdy vzpomenu.. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele

Vždyť je to v podstatě Wall Street přes kopírák! Syn co si chce udělat jméno, otec co je skeptický, syn chce přesvědčit otce, že něco dokázal, otec je skeptický, syn se dostane do průšvihu a tím i jeho otec a nakonec z toho syn jakž takž vybruslí a odnese si morální lekci... Navíc celej cast a jejich výkony jsou v mých očích hodně slabý, od Ribisiho, přes Afflecka až po jinak oblíbeného Diesela, o zbytku pro mě noname herců nemluvě. Co se mi ale na filmu líbí je ztvárnění Stratton Oakmont (=JT Marlin), které je poněkud věrohodnější než Scorseseho kamarádská firma, kde jsou všichni skvělí přátelé a mají se rádi. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Postavy v Riziku priamo citujú WALL STREET a slušne sa na tom bavia. Takže ťažko filmu vyčítať, že je to lacnejšia verzia Streetu. Postavy sú funkčné, paradoxne asi najviac zaujme Vin Diesel vo vedľajšej úlohe - jeho charizma je skrátka nepriehliadnuteľná aj na takto malom priestore a v takto malom filme. Celkovo ide takmer všetko presne podľa očakávaní. Za vykreslenie vzťahu otec - syn si scenáristi získali môj obdiv... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film, na který se Giovanni Ribisi, Vin Diesel, Ben Affleck a Nicky Katt dívají, je Wall Street z roku 1987. (S.i.d.)
  • Jim Young (Ben Affleck) nosí hodinky značky TAG Heuer Monaco a Chris Varick (Vin Diesel) nosí hodinky značky TAG Heuer Aquaracer. (dyfur)
  • Film sa natáčal v meste New York. (dyfur)

Reklama

Reklama