Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá žena, která dříve sloužila, si z armády odnesla nějakou tu závislost na prášcích a zmenšený vliv na výchovu svých dětí. Vše se zdá být v pořádku, než se zableskne a už nic není jako dřív. Nejde elektřina, auta nejezdí, ale hlavně lidé nemohou vůbec spát. Nikdo přesně neví, co se stalo a jak se únava všech zvyšuje, tak i spekulace. Čas běží a každý se snaží jenom přežít po svém. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Sharpooter odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takovýhle odpad už jsem dlouho neviděl. Už jen nápad příběhu je pěkně blbej. Ale tak jako, nějaký dobrý režisér/scénárista by se i s tímto nápadem dokázal poprat, každopádně pan Mark Raso ne. Ve filmu jde v podstatě o to, že lidem v mozku něco přeskočilo a neumějí usnout... Samozřejmě je zde "vyvolená" která spát umí a mě došel ten důvod proč ona umí a ostatní ne za 20 minut filmu! Takže žádná záhada, jsem lepší než nejlepší Američtí vědci, kteří na to ve filmu neuměly najít odpověď... Už asi chápete, na čem je příběh postaven. Prostě na naprosté volovině bez nějakého smyslu. Postavy ve filmu byly napsány nesympaticky a herci k nim přidělení byly otřesní, zkrátka herec, co neumí hrát, vám špatně napsanou postavu nezachrání. Kolikrát jsem měl pocit, že herci nevěděli, jak se mají tvářit, nebo co zrovna mají prožívat a když už to prožívaly, tak zase přehrávali (teď mluvím hlavně o Gině Rodriguezové, která by už měla raději jen dabovat animáky). Taky mi hodně vadilo chování hlavních postav, ale tak o tom bych tady mohl psát dalších deset minut. Konec filmu byl taky pěkně na prd, prostě to chtěli urychlit, a tak to skončilo během posledních patnácti minut. Prostě tohle bylo fakt otřesný. Celkově byl film jeden z nejhorších, co jsem kdy viděl a já ho prostě doporučit nemohu, není to dobrý ani na zabití večera. Prosím pane Netflix, sci-fi dramata už nikdy nedělejte!!!! Děkuji. 0/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý a originálny námet - ľudia majú 4 dni na to, aby vyriešili hádanku, prečo nemôžu spať. Inak ich insomnia dostane.... Chcelo to však viac si s tým pohrať, nejaké nápady, rozviesť postavy, pár zaujímavejších udalostí, viac akcie.... a vlastne všetkého viac. Aby z toho nebola len taká obyčajná podpriemerná sivá myš. 40/100 ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(60/2021) / Ach jaj, tieto jednohubky od Netflixu. Awake je ťažko podpriemerný len tak tak thriller. Nulové napätie, filmu chýba nejaká gradácia, šťava. Väčšinu minút sa nič nedeje, len sa postavy presúvajú z miesta A do B. Snaží sa to zachrániť posledných 20 minút, už je ale neskoro. Finálny point, dajme tomu, ale blbosť jak mraky. Čakanie pokračuje. (3/10) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Awake Quiet Place a Bird Box wanna be, ale bohužel to nestačí ani na průměrný Silence s netopýry. Ze všech žánrových příbuzných je Awake nejhorší a tedy i nejzbytečnější. A kdo dá tomuhle stejnou známku jako Quiet Place je fakt mimo.Vypadá to levně jak hajzl papír za komoušů, čistě televizní produkce, která místo Netflixu se měla okamžitě pouštět na Prima Cool. Už někde ve 20 minutě jsem si říkal, že by to mohlo končit.Awake se nedá upřít zajímavý nápad, kde po globální katastrofě se vyřadí elektřina a lidé ztratí schopnost spát, bohužel tohle se jen načrtne a přišlo mi, že se film dané látce vůbec nevěnuje. Žádný chaotický zrod apokalypsy, žádná léčba nemoci, vlastně vše potenciálně zajímavé, co se zde mohlo řešit/dít se upne na ústřední rodinu a je to nuda k posrání.Vůbec mě to nebavilo, je to odfláklé všude, kde se jen dá, krev tu vypadá jak z hororu z 90. let a za vidění tu nestojí bohužel nic. Při vaření, při žehlení, jako kulisa budiž, jinak nedoporučuji. Příjde mi vtipné, že lidé ve filmu ztratí schopnost spát, ale uspat diváka jim jde zatraceně dobře. Příběh**, Akce**, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost*, Hudba**, Vizuál**, Atmosféra*, Napětí**,Herci**,   3/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nevadí mi netflixovské sci-fi béčka,protože ač nemají ve většině případů žádnou přidanou hodnotu,často mají alespoň určitou dávku zábavnosti.Tohle bohužel není ten případ.Nápad sice není špatný a rozjezd taky ne,ale místo toho aby se pak situace postupně zhoršovala a Awake mělo aspoň trošku postapo atmosféru,situace se vyhrotí z nuly na sto během jednoho dne (což úplně nedává smysl) a pak je to už jen nekoukatelná a hloupá nuda.Přitom potenciál na minimálně ucházející béčko tu byl...20% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Ke konci filmu není vysvětleno, proč je v plné uniformě přítomen člen americké pobřežní stráže. (Johnny.ARN)
  • Poté, co člověk spatří příslušníky pobřežní stráže USA, leží na příjezdové cestě mrtvý voják. Na přední části uniformy má připevněnou nášivku s americkou vlajkou, ale umístěnou obráceně. (Johnny.ARN)
  • Ke konci měl muž v pobřežní hlídce na límci kovové insignie a na košili nárameníky. Velitelé pobřežní stráže mají našité insignie a nemají nárameníky. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama