Reklama

Reklama

Asterix a Galové

  • Francie Astérix le Gaulois (více)

Obsahy(1)

Románi se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý románský vůdce se prostřednictvím špióna dozví o zázračném nápoji a má na získání receptu opravdu silný zájem. Chce ho totiž využít pouze pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Prvý z filmov Asterixa a Obelixa prináša príbeh o snahe Rimanov získať recept na čarovný nápoj Galov. Ten je vo filmovej verzii Asterix a Obelix len krátkou epizódou. Napriek tomu hodinový animák nie je nudný. Mlátenie Rimanov nie je tým najdôležitejším momentom a Asterix tu má dostatok priestoru uplatniť svoj bystrý um. Na produkcii však cítiť, že tvorcovia váľali duby s Káčerom Donaldom. 70% ()

bomber3 

všechny recenze uživatele

Komiksové předloze se to sotva vyrovná, ale nebylo to úplně špatné. Avšak některé věci mi vadily- především špatná animace(ohavné pozadí) a také absence takových těch odkazů na současné dění ve světě, které se v komiksové verzi objevují. Prostě mi přijde, že tento film byl jaksi ořezán a zbyl jen základní příběh, který zase tak fantastický není, obvzlášť když ho znáte nazpaměť. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi hlavně z nostalgie dávám 60 % tomuto filmu, který je pořád ještě celkem dobře na animovaný, ale ten příběh je takový prosťoučký a hloupoučký, až se člověk diví, že to vlastně vydalo na hodinový film. Je to úvod postav do filmu, tedy alespoň úvod animovaný a jinak to ani moc brát nejde. Ty dobré filmy mají teprve přijít. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku poměrně slabý, ale jak Asterix s Getafixem padnou do zajetí Římanům, tak je to ten správný slavný Asterix plný humoru. Namíchají jim nápoj, po kterém rostou vlasy a vousy, že jsou vousatější než Rusáci ze Sibiře. Jedná se o prvního zfilmovaného Asterixe. Všichni tu píší, že animace je průměrná. Já bych řekl, že je skvělá, něco mezi Josefem Ladou a Šmouly. [8790. hodnocení, 127. komentář, 80%] ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     "Tvoja sila pochádza z elixíru, ale svoju inteligenciu si dostal do vienka pri narodení."  Ja som sa pokúšal nájsť v tom aspoň trochu tej inteligencie, ale márne. Namiesto toho som videl iba sled hlúpučkých scénok, ktoré dnes už ťažko niečím zaujmú. Všetko je až extrémne jednoduché - animácia, príbeh, dialógy i humor. Tá doslovnosť je miestami až ubíjajúca - žiadne vtipné, viaczmyselné hlášky, žiadne prekvapivé zvraty v príbehu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Film vznikl bez vědomí tvůrců Asterixe – scenáristy Goscinnyho a komiksového kreslíře Uderza. Když později na soukromé projekci snímek viděli, nebyli s jeho podobou vůbec spokojení. (Landauer)
  • Asterix a Galové jsou první filmovou adaptací světoznámého komiksu příběhů malého hrdiny Asterixe a jeho přátel. (Zdroj: Zlín Film Festival)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama