Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix a Obelix vůbec. Film neskutečně rychlé ubíhá díky rozdělení na pomyslných 12 částí, kde nejlepší je samozřejmě byrokratický dům, který celkem dobře reflektuje úřednické peklo dnešního světa. To, že jsou zde Keltové vyobrazeni historicky naprosto přesně, je už jen zlatým hřebem. 100% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

V mém dětství to pro mě byl nejlepší filmový příběh Asterixe. Pamatuji si, že když jsem si jeho komiksy kupoval, tak jsem pořád nemohl přijít na to, podle kterého to bylo uděláno. Dnes už vím, že tento film není vůbec podle komiksu, tento příběh autoři napsali speciálně pro tento film. A výborně napsali! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejlepsi film o Asterixovi, nejsviznejsi, nejnapaditejsi, nejvtipnejsi a s nejlepsima hlaskama. Dej se s nicim nesere a leti od ukolu k ukolu, ktery jsou vymysleny fakt paradne, k tomu pohodova hudba, prijemna animace a samozrejme dojde i na bitky. Nevim, jestli je tohle vsechno zasluhou faktu, ze predlohou nebyl komiks, ale tohle je proste dokonalost. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Najlepšia zo série Asterixov a jedna z najlepších animovaných rozprávok. Ono to pôsobí podľa môjho názoru tak skromne, že už len tým prekonáva 95% konkurenčných animákov. Žiadne veľké rozlíšenie či očakávania a práve to prinieslo tak brilantný efekt. ASTERIX ako mozog a OBELIX ako sila sa postavia Cézarovi a jeho 12 HERKULOVSKÝCH novodobých úloh. Neopakovateľná dobrodružná cesta ich zavedie až do samotného Ríma, ktorý po poslednej prekážke bude patriť im (Galom). K tomu zakorenený humor, ktorý neprestane baviť ani dospelákov. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

12 úkolů pro Asterixe (1976) aneb V čem by Hérakles určitě pohořel. Jako archeolog zabývající se Kelty, Germány a Římany jsem se bavil neskutečně! Hlavně historické narážky jsou zdrojem čistého labužnictví. K tomu kopa parádních hlášek a ta nejvtipnější absurdní zábava. Animáky většinou fakt nemám rád, ale Asterix tvoří naprostou výjimku a hraná verze by mu ubrala 100% na kráse. Řezal jsem se smíchy při pohledu na malého Germána, při úkolu v hospodě a třeba hláškou "Promiňte, ale jak vypadala ta bestie?" "Hmm, chutnala výtečně." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)

Reklama

Reklama