Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (195)

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, takže jsem byl ušetřen všemožného srovnávání a očekávání. A mohl si užít film, o jehož ději jsem moc předem nevěděl. To, co jsem věděl předem a co bylo asi hlavním důvodem, proč jsem se na film podíval, bylo jméno hlavní představitelky. Daisy Edgar-Jones je pro mě objevem tohoto roku a když už pro nic jiného, tak kvůli ní stojí za to film shlédnout. To, jak se jí podařilo ztvárnit plachou, křehkou a přesto vnitřně silnou hlavní hrdinku, volá po pozornosti odborníků vyhlašujících všemožné herecké ceny. Za vypíchnutí stojí i výtečná výprava, práce kamery, hudba a vůbec celé vizuálno. Takže i přes oprávněné výhrady, které se týkají určitých dějových klišé, se na film (a zvlášť na jeho ústřední představitelku) prostě pěkně dívá. Za mě rozhodně palec nahoru. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Pre mna uspech. Necakal som nic velke, ale film ma presvedcil, aj ked zapletka je jednoduchsia. Romantika je taka prvoplanova, nie som fanusik sladkych filmov, takze miestami som kus trpel. Zaujalo ma vsak, ze vrazda nebola vobec podstatna. Skor sledujeme pribeh "odvrhnutej" zeny v romanticko ladenej drame. V zavere som mal najskor pocit, ze to zbytocne natahuju, no ten uplny zaver bol svetovy. :) ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ten film je dobrý , ale má dva problémy za A) většinu času se nic neděje  B) ta zápletka je debilní a stojí jen na tom, že ona  má u sebe jeho čepicu což není ani důkaz jelikož s ním chodila a mohl jí ji věnovat. Věřím tomu, že kniha může být dobrá film, ale není.  Děj je zhruba takový dvě děcka na kolech najdou mrtvolu přijde tam policie a zjistí, že mrtvý spadl z nějaké věže patolog zjistí, že to nebyla nešťastná náhoda, ale, že ho někdo zabil a měl na sobě červenou vlnu. Jelikož poblíž žije holka tak ji jdou zabásnout a najdou u ní jeho červenou čepicu. Jelikož diváci o ní nic neví tak je nám nabídnutá její backstory, která je zhruba taková žila s matkou a otcem a kamarády v bažině kamarádi odešli za lepším otec mlátil matku aj ji matka to nevydržela odešla a umřela na leukémii otec po čase taky odešel a už se nevrátil tak, že ona žila sama. Našla si kluka zamilovala se a on odešel na školu slíbil, že se vrátí , ale nevrátil tak si později našla druhého ten jí , ale neřekl, že je ženatý ona se to dozvěděla a poslala ho do prdele což on psychicky neunesl a stalkoval jí a to je ten mrtvý kluk ze začátku. Tak, že dojde k rozsudku a máme konec a pak zjistíme kdo to udělal což je hodně velká souhra náhod, ale řešit to už nemíním. Celé to zachraňuje hlavní herečka a dojemný konec 60 procent P.s. Kde vůbec brala peníze na ty rtěnky, make up a ty šaty nemluvě o tom, že na holku  z bažin byla hodně pěkná. Je tam řečeno, že mezi lidi nechodila a prodávala jen škeble což jí asi na to vše nevydělalo. Později sice získala peníze za tu knihu, ale i tak chování neměnila. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Čakal som miernu nudu, a ono to nakoniec bolo podané tak umne, že som bol v pozore až do konca. A veru aj ten koniec stál za to. Hoci si tento film užijú asi skôr ženy, musím povedať, že svojou kvalitou by mohol osloviť aj tých, ktorí nevyhľadávajú krimi romantiku s pomalým tempom. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bažinátá láska propletená s vraždou je jedna věc a upřimně řečeno, pro mě nepodstatná. V čem byl pro mě film silně emotivní byl ten střet hlavní hrdinky s většinovou "normální" společností, která jak už to tak bývá je plná předsudků, totální netolerance, nulové emaptie. Prostě jedna věc je kdo žije v bažině a druhá kdo má bažinu ve svý duši a na tohle já docela hodně slyším a proto mě film tak oslovil, evidentně jako jednoho z mála na zdejší databázi (k 21.9.2022), ale do bažin se kvůli tomu stěhovat nehodlám. Herecký výkon Daisy Edgar-Jones je naprosto fantastický, za tohle bych se holku nebál fláknout do nominace na Oscar, tu křehkost, plachost, ale současně neskutečnou vnímavost a vnitřní sílu dala do svý postavy opravdu s gracií velká herečky. Právě její herecký výkon měl klíčový podíl na mém silném filmovém zážitku. Je velkou škodou, že tvůrci nezvládli konec a nenechali v divákově hlavě nejednoznačnost, bez poslední scény by bylo pět, takhle krásný čistokrevný 4* . ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Americká vlajka v Jumpin'ovom (Sterling Macer Jr.) obchode má 50 hviezd. V čase tejto scény (1953) ešte Aljaška a Havaj nevstúpili do zväzu. Správna vlajka by mala mať iba 48 hviezd. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama