Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (216)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Vyprávět příběhy je hlavním posláním filmů a čím zajímavější příběh máte tím lepší by měl být i výsledný film. Bez ohledu na to, kdo ho točil, kdo v něm hraje a jestli to má velký rozpočet. Zpívající raci mají příběh dostatečně zajímavý, poutavý i napínavý, aby celé ty dvě hodiny utáhnul. Po formální stránce se jedná o poctivé řemeslo, které sice neuchvátí, ale je dostatečně funkční, aby příběhu neubližovalo. Přes i možná trochu nafouklou stopáž jsem se ani chvilku nenudil, příběh sice není nejpřelomovější, ale je velice pěkný, v tom nejlepším slova smyslu. Hezky se tu kloubí jistá unikátnost s přízemností, takže to cele vypadá velmi realisticky a nejede se tu žádné přehnané fantazírování. Romantická linka je vkusná a organická, ta detektivní je zase napínavá do poslední chvíle a relativně překvapí. Rozhodně takovéto “příběhové” filmy v kinech chybí a jsem rád, že se občas nějaký na velká plátna dostane. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Pěkně koukatelnej a nenáročnej příběh ze zajímavého prostředí kdesi v bažinách, s krásnými záběry přírody (ano, i v tom strašném močálu se mi to líbílo), ale něco mi v tom nesedělo. Hlavně jedna věc - že ta holka byla pořád nějaká čistá, upravená a pěkná, na to že žije v močále. Daisy Edgar-Jones úplně v pohodě, když teda pominu, že ve skutečnosti by ta holka z bažin určitě vypadala spíš jak ženskej Jožin z bažin. Ale dějově to šlo - máme tu lásku a milostné výpady, vraždu i soudní proces. A tak jsem se vlastně vůbec nenudil. Akorát jsem pořád čekal, kdy uvidím nějakého toho raka s mikrákem na pódiu, ale nebyl tam ani rak. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Jako, že se celá rodina na sebe navzájem vysere a tu nejmenší nejkřehčí opustí i poslední člen rodiny a nechá ji napospas agresivnímu fotrovi... O.k. Řeknu si, všichni do jednoho jsou to sobecký kurvy ( což nevím, jestli byl záměr ). To, že dívka z bažin je nejlépe oblékanou dívkou kam lidské oko dohlédne, i přes fakt, že se celý svůj život straní lidí, už mě trochu pleskalo přes rypák. I fakt, že její barák, ve kterém žije celou dobu sama, nijak nechátrá. Nevím no. Ta naškrobenost tomu sráží kolena od A do Z. Trošku upocenosti, potrhanosti a špíny by teda rozhodně v tomto případě neškodilo. Ta červená knihovna v popředí se dá přežít. Ta krimi/soudní linka, ta je pak už bohužel docela dost nudná. A ta ,,černá a bílá" na každém rohu? Dost mě to sralo. Přitom takový potenciál. Silný to mohlo být. 50% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale film jí rozhodně čest nedělá. Pozitiva končí u nádherně nasnímané bažiny. Jinak je to nelogická vychtěná romance, která by moc chtěla dolovat emoce ale ničemu na obrazovce nejde věřit. Od chování postav, kde celá rodina postupně odchází od násilnickýho fotra, ale nechaj s nim malou sestřičku. Po naprosto jalový milostný trojúhelník. Vadily mi i detaily, jako že holka žije v bažině, ale je pořád naprosto čistá. Barák jí nespadne na hlavu atd. Původně jsem chtěl dát o něco lepší hodnocení, ale úplný závěr tomu nasadil korunu. Scénáristické fuck you par excellence. Líný řemeslník dodal hloupé dílo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHCETE, ABYCH PROSILA O SVŮJ ŽIVOT? NEUDĚLÁM TO. NEBUDU SE BODBÍZET. AŤ SAMI ROZHODNOU. ALE NEROZHODUJÍ NIC, CO BY SE MĚ TÝKALO. ROZHODUJÍ O SOBĚ. SOUDÍ SAMI SEBE…“     Příroda, láska, dobro, zlo a lidský předsudky… takže (asi) smutnej příběh s jednou mrtvolou. Fajn vyprávění. Vona ta holka z bažin je taková…. celkem fajn. Vobyčejná, nenáročná, s láskou k přírodě v duši… takže si ji (normální) člověk oblíbí. Pak ten proces. Jeden by řekl, že absurdní... A ten závěr…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2018 napsala Delia Owens, neznám. 2.) Hledám dívku s čistou duší.  3.) Mám ráda péra (ptačí). /// Thx za titule „lordek“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama