Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (216)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bažinátá láska propletená s vraždou je jedna věc a upřimně řečeno, pro mě nepodstatná. V čem byl pro mě film silně emotivní byl ten střet hlavní hrdinky s většinovou "normální" společností, která jak už to tak bývá je plná předsudků, totální netolerance, nulové emaptie. Prostě jedna věc je kdo žije v bažině a druhá kdo má bažinu ve svý duši a na tohle já docela hodně slyším a proto mě film tak oslovil, evidentně jako jednoho z mála na zdejší databázi (k 21.9.2022), ale do bažin se kvůli tomu stěhovat nehodlám. Herecký výkon Daisy Edgar-Jones je naprosto fantastický, za tohle bych se holku nebál fláknout do nominace na Oscar, tu křehkost, plachost, ale současně neskutečnou vnímavost a vnitřní sílu dala do svý postavy opravdu s gracií velká herečky. Právě její herecký výkon měl klíčový podíl na mém silném filmovém zážitku. Je velkou škodou, že tvůrci nezvládli konec a nenechali v divákově hlavě nejednoznačnost, bez poslední scény by bylo pět, takhle krásný čistokrevný 4* . ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že to bude väčšia dráma až thriller, ale ono to nakoniec prešlo až do romanťárny prepletenou s témou pomsty a záhady viny či neviny. Nebolo to zlé, ale čo mi chýbalo? Väčšia intenzita príbehu, pretože ten často padá až do takého lyrického prejavu. Takisto je tu nepravdepodobná premisa, že dievča z močiarov je krásne čistá, upravená, namakeupovaná a nechýbajú oholené nohy i všetky partie, čo nesedí ani na rok 1965, nie to ešte na osamelé dievča z bažín. A samozrejme, že zbalí dvoch najväčších kancov v širokom okolí. Inak tá právnická zložka a pokus o zvrat celkom zafungoval. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda je takový i zdrojový materiál, řekl bych, že spíš ne vzhledem k tématům, které tu jsou načtrnuty, ale tahle filmová bažina je tak vypulírovaná až to chvílemi připomíná temnějšího Nicholase Sparkse. Pořád je to víceméně pohádka. Romantizující život o samotě v chudobě a bok po boku s přírodou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa dostane k nám podobne staromódne nakrútený film, až sa divákovi vynoria spomienky na Ako zabiť vtáčika, či neskoršie Time to Kill. Ide však viac o melodrámu než o detektívku, či napínavú súdnu drámu a osobne mám dojem, že je to trochu na škodu. Mužské postavy sú príliš jednorozmerné, dobrý a zlý muž-partner, obaja v podstate dosť blbí, aspoň vo svojom mladšom veku. Najviac nakoniec poteší atmosféra, lokality, čiže výprava a typologicky vhodne vybratí herci. Tí ale v podstate stvárňovali postavy dané iba niekoľkými základnými vlastnosťami. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takový ten druh příběhu, na kterém víte, že je všechno tak, jak má být. Osudový příběh hlavní hrdinky žijící někde uprostřed bažin se nese v duchu celoživotního traumatu, od kterého se odvíjí i samotný děj. Mimochodem moc hezky vyprávěný děj. Dobové prostředí Severní Karolíny bylo velice pěkně ztvárněné a pozorovat ty bažiny bylo vysloveně zážitek. Obecně mám ale příběhy vyděděnců rád. Ty příběhy lidí, které nikdo nemá rád z nějakého vlastně neznámého důvodu (často jen z toho důvodu, že jsou jiní, než okolní společnost), ale realita je pak mnohdy úplně jiná. Kde zpívají raci tak za shlédnutí určitě stojí. Příběhem jeden z těch nejzajímavějších zfilmovaných amerických dramat posledních let. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Asheville je približne 6 hodín od pobrežia Severnej Karolíny. Nikto by necestoval tak ďaleko na nákupy. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno