Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když Harley Davidson (Mickey Rourke) se svým přítelem Marlboro Manem (Don Johnson) zjišťují, že muž, který je oba vychoval, brzy přijde o celý svůj majetek (a hlavně bar, kde oba dva vyrůstali), rozhodnou nestát mimo a potřebnou sumu dvou a půl milionu dolarů mu sehnat. Se zbytkem party přepadnou bankovní vůz, ale auto nepřeváží peníze, ale drogy, se kterými čile kšeftuje ředitel banky (Tom Sizemore). Ten se ale samozřejmě s přepadením jen tak nesmíří, a tak posílá své zabijáky v čele s nemilosrdným Alexandrem (Daniel Baldwin), aby dostali drogy zpět ... Pamatuju si, když jsem tento film viděl kdysi dávno poprvé (nepochybně potajnu) - jak jsem z něj byl nadšenej. Dva bezkonkurenční kovbojové (dobře, kovboj z nich byl jen jeden), výbornej (a slizkej) záporák - i se svým bouchačem - co víc si přát. Teďka se mi podařilo díky nejmenované televizní stanici film shlédnout znovu, a tak nějak se ono nadšení už nedostavilo. Ne že by film byl špatnej, ale do kultu má hodně daleko, podobně laděných filmů jsou desítky (i mnohem lepších), takže zůstávají jen herecké výkony Mickeyho Rourka, a samozřejmě Toma Sizemora. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„It's better to be dead and cool, than alive and uncool.“ Rourke a Johnson. Jeden tak cool, že mu jinak jako kámen chladný Brian Bosworth poníženě pucuje hadříkem chromované díly na mašině a druhý oplývající takovým nenuceným charismatem, že po něm skutečný Marlboro Man z reklamy dojíždí vajgly. Dva hustí frajeři, co skočí z 20.patra do kýble s vodou, vedou hluboké řeči o životě a přitom o bytí, či nebytí nakonec rozhodnou rozpadající se křusky. Traduje se, že během natáčení byl v podpaží jednoho z členů zabijácké bandy v kevlarových oblečcích poprvé vědecky zdokumentován Skleníkový efekt a dokonce i to, že na ochlupení genitálií jejich slunečnicovým olejem natuženého šéfa D.Baldwina počal rašit v teplém nevadském podnebí jistý druh exotické houby.. ()

Reklama

Melandrix 

všechny recenze uživatele

Ptáte se,proč dávám tomuto filmu 5 hvězd a patří k mým nejoblíbenějším?Je to prosté... film má jednoduchý děj a není potřeba u něj přemýšlet a je tam i správná špetka humoru.Člověk nemusí mít vysoké IQ,aby tento film pochopil a nemusí si nic domýšlet ani se trápit koncem a říkat si,co tím chtěl básník říct, jako je to třeba u filmů typu Fontána,Donnie Darko či Lost higway.Navíc tu hraje můj oblíbenec Mickey Rourke,který se tu prezentuje jako frajer a je vidět,že na to má.Druhým frajerem a švihákem a fešákem je Don Johnson,který mi zde dokázal,že fakt,že se podle něho určovala móda 80.let v Americe, je skutečně právoplatným faktem a nedílnou součástí dobové historie. Jak jsem již řekl,film je jednoduchý a v jednoduchosti je krása! "Harley,hoď po nich bouchačkou!" ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Skromný a však velkolepý námět na akční řežbu, který zde vlivem honosnějšího příběhu nebyl plně využit. I přes to se jedná o biják hodný ke shlédnutí. Mickey Rourke a Don Johnson se tu ukázali jako velmi dobrá dvojka, která má své určité charisma a která funguje. Příběhy ze světa motorkářů byli vždy velmi přitažlivé, zvlášť pokud šlo o divoký způsob života. Tento snímek je o velkém přátelství , které mohlo stát i nejeden život. Film vznikl počátkem devadesátých let, ale atmosférou je ještě jakoby z let osmdesátých. Jedná se dnes už o klasickou akční zábavu bez zběsilých efektů, honbě za senzacemi a spousty krve. Akční film jakých je sice spousta, ale je to jeden z mála, který má co říct i dnes. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Mno, takže to máme: Cool název + Dva frajeři v hlavní roli + pěkný ženský + nezapomenutelný hlášky + neuvěřitelné akční sekvence + scéna s telátkem + Daniel Baldwin jako bezkonkurenční buzík + Las Vegas + vychcaná reklama na motorky a cíga = Kurevská dávka nostalgie. Pod 5 nejdu, zapomeňte. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Zbraň, kterou Harley (Mickey Rourke) sebere lupičům a poté daruje Marlborovi (Don Johnson), je Desert Eagle MK VII - .44 Magnum. Zbraň, se kterou se učil střílet Harley a kterou použije v závěrečné přestřelce, je Ruger Blackhawk - .357 magnum upravený na ráži .454 Casull. Kevlarový Kabátníci používají útočné pušky Steyr AUG carbine s 16" hlavní - 5.56x45mm. (HectorHagman)
  • Tvůrci filmu se dozvěděli o možnosti upravit Ruger Blachawk na ráži .454 Casull z článku od Johna Taffina, kterého proto kontaktovali s tím, aby jim zbraň zapůjčil. Ten odmítl, ale dal jim kontakt na zbrojaře Andyho Horvátha. Puškař pak postavil několik revolverů pro film a údajně i pro Dona Johnsona a Mickeyho Rourka. Je jisté, že revolvery použité ve filmu byly skutečně upraveny na .454 Casull. (HectorHagman)
  • Marlboro (Don Johnson) poučí Harleye (Mickey Rourke), aby střílel mafiány do hlavy, že jsou oděni v kevlaru, ovšem ve skutečnosti by kevlarová vesta nebyla schopna rážím 454.Casull ani 44.magnum odolat. Zásah by obět určitě vyřadil z boje a pravděpodobně i zabil. (HectorHagman)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama