Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat. Je to jen náhoda, nebo spolupracuje s někým dobře informovaným? Bude ji stačit vyslechnout? Nebo se má rovnou zlikvidovat? Je jasné, že spisovatelčin velmi poklidný život na idylické samotě, kde jí dělá společnost jen kocour Alfie, právě skončil. Ocitne se na šíleném kolotoči, který nemá šanci zastavit ani zpomalit. Naštěstí se v jejím životě objeví „špión, který hraje za ty dobré“ (Sam Rockwell) a stejně jako Argylle v jejích románech jí pomáhá přežít. Jenže skutečný život bývá často mnohem komplikovanější než příběhy knížek. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (230)

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem to viděl, slušně jsem se bavil, ale: 1) Tak nějak to celé šlape o něco hůře, než většina Vaughnových filmů obvykle šlape. 2) Chemie mezi postavami nefunguje tak dobře, jak by měla, včetně hlavního páru (Howardová + Rockwell). P.S: Cavill, Cena a Lipa tam mají jen velmi okrajové role. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Henry Cavill se opět zhostil role agenta, ač v tomto snímku spíše sekunduje. Režisér Matthew Vaughn, který světu dal bohovský Hvězdný prach nebo Kick-Ass, X-Menovskou První třídu či Kingsmana filmem Argylle: Tajný agent ve své filmografiii lehce zaklopýtl a zavrávoral. Pár scének je zdařilých, divák se i zasměje, ale celkově to filmu nestačí k nijakému výraznému zapamatování. Sam Rockwell je nejvýraznější postavou, která lehce zastiňuje ve filmu vše ostatní a i díky němu se dá dojít k zdárnému konci. Na úkor zmíněného Hvězdného prachu dávám režisérovi šanci a těším se na jeho další film, jenž bude snad o pár hvězdných šupin lepším počinem. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Film, který má neprávem nálepku 200 milionového rozpočtu, přestože nestál ani polovinu. To jen tak pro začátek takový fun fact. Matthew Vaughn to v sobě pořád má, kdo to v sobě nemá je Jason Fuchs. Bohužel scénář každým dalším zvratem děla z filmu čím dál tím větší pičovinu. Rockwell si to dává parádně, ale když to začne přecházet do parodie, tak je ho tam vlastně škoda. Snad se Vaughn vykašle na agenty a sedne si k nějaké frančíze. Myslím si, že Star Wars či Marvelovka s rozumným dohledem by mu přišly vhod. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bryce Dallas Howard jako úspěšná spisovatelka špionážních románů spolu s odpadlým agentem Samem Rockwellem dávají co proto nebezpečné utajené špionážní organizaci, která jim jde po krku, a chce ovládnout svět. Má to takový parodický nádech bondovek, přičemž to není na překážku, také je to poměrně kreativně zrežírováno a na řadu přijde i nějaký ten nečekaný zvrat. Spisovatelka sotva dokončila svoji pátou knihu se svým neohroženým agentem Argyllem a do života jí ve vlaku vstoupil skutečný agent, který ji přišel chránit. Zvláštností je, že její pátá kniha odráží realitu a vše co se stane není jen literární fikce. Matthew Vaughn s přehledem zvládá akční pasáže, nechybí jeho kreativitě sofistikovanost a dialogové pasáže nepostrádají zajímavost. Není to myšleno úplně smrtelně vážně. Spisovatelka všude s sebou vláčí kocoura, takže i on je přítomen útoku zabijáků a režisér si z něj tropí legraci. O rodičovskou lásku se postaral Bryan Cranston a Catherine O´Hara, kteří sem tam vypustí nějaký ten vtip. Henry Cavill a John Cena pak vystupují jen v představách spisovatelky. Celé to disponuje tempem, vysokou technickou kvalitou, chválím nasvícení a akční scény neukrývané do tmy. Dostavil se film, co má kvalitní režijní vedení, podpořené skvělou hereckou sestavou, množství akčních scén a zásobu kreativity. 10/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak im treba, že im to prepadlo. Slúbiť divákom sexi film s Lipou a Cavillom, a dať im tlstú Howardku a Rockwella (ktorý nemá čo hrať), to nepatrí medzi úplne obhájiteľné odrby. Na mňa to už po recenziách dopad nemalo, takže som úplne sklamaný nebol (navyše Cavill je tam nakoniec celkom dosť). Lenže ten trailer som videl na každom filme, na ktorom som bol za posledný polrok v kine, a prvú hodinu som vlastne len sledoval jeho rozšírenú verziu. Po pointe sa to paradoxne ešte zhoršilo. Nekonečné naťahovanie deja a vrstvenie všemozných stupidít z toho spravili zameniteľnú kingsmanovskú nudu, a ja začínam rozumieť názorom, že Vaughn zabil vlastný potenciál desiatimi rokmi v priemerných pseudobondovkách, miesto tvorby … čohokoľvek iného. Išli mu rovnako super gangsterky, rozprávky, aj komiksovky, iba tento žáner, ten mu moc nejde. 50% a malé, bezvýznamné plus za opakované použitie Now and Then. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení probíhalo v Řecku, na Tenerife, Londýně a v Bovingdon Airfield Studios v Bovingdonu ve Velké Británii. (noelcoward73)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

14.11.2021

Britský herec Henry Cavill v posledních letech o velké role nemá nouzi. Bývalý (nebo stále současný, těžko říct) Superman se například objevil jako záporák po boku Toma Cruise v sérii Mission:… (více)

Reklama

Reklama