Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

Job29 

všechny recenze uživatele

Film by mohl být klidně poloviční. Je tam hodně honiček, zrychlených záběrů a rádoby mlácení jako filmy s Budem Spencerem a Terencem Hillem. Ale mě to přišlo až moc monotoní a nudné. Nápad dobrý, ale znáte to jak čekáte že se něco stane a čekáte a čekáte a najednou je konec filmu? To je ve zkratce tento film. Vícekrát se na to jistě nepodívám. Nerad kazím filmům hodnocení, ale tohle si 3 hvězdy nezaslouží. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už po pár minutách lze odhadnout v jaké zemi tento snímek vznikl. Typické rvačky pro italské tvůrce (podobnost s filmy Terence Hilla a Buda Spencera). Úsměvné jsou scény, kdy Franco Nero používá místo koltů cibuli a dokonce s ní i dokonale vrhá.... :) Zárověň musí diváka pobavit způsob, jakým hl. hrdina tuto zdravou pochoutku konzumuje! :) ()

Reklama

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Vůni cibule jsem viděl asi ve dvanácti a to by bylo za pět hvězdiček, pro dítě ideální podívaná. S každou dekádou to nějak ztrácí kouzlo a hvězdičku, ale to je asi normální. Je to ztřeštěná italská komedie z westernového prostředí, která se řadí mezi nejznámější parodie spaghetti westernů. Technicky klasika, výsledný dojem záleží na vztahu diváka k westernům a jeho parodiím. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mrkající a modré bulvy valící Franco Nero v ryze terencohillovské roli groteskové parodie. Skvělou práci odvedli dabéři z Barrandova 1977, když tuhle kokotinu opatřili perfektní češtinou (Mrkvička, Houska, Holý, Dítě, Čočková, Fišer, Zahajský...). Vůbec to neberte jako western, ale jako parodii na western. Možná vám humor, zrychlovačky a kníratý Franco sednou lépe než mně. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Od včerejška přemýšlím, co bych k tomuto filmu napsal. Koukal jsem, smál jsem se totálně infantilnímu humoru a přitom se přistihoval, jak sám sobě říkám: "Čemu se směješ, ty vole?!" Inu, humor v tomto filmu je tak pitomý, dětinský, naivní a prvoplánový, že bych řekl, že cílová skupina tohoto filmu je jasná, zkrátka ideální rodinný a dětský film. Na druhou stranu, no a co? Přitroublý hlavní hrdina, který v grotestních honičkách běhá jako Jack Sparrow, pojídá cibuli a zavazuje nepřátele po třech kusech do pytle mi celkem přirostl k srdci. A i když má film spoustu hluchých a nudících míst, jako oddechovka funguje stoprocentně. A jak je o mně známo, tohle dokážu ocenit, jen už se u toho tak nepobavím jako třeba u mistrovských kousků dvojice Spencer/Hill. Nadhodnocuji a vím o tom. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama