Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tohle že má být parodie na spagetti westerny nebo snad dosahovat kvalit Limonádového Joe? Rozhodně ani jedno ani druhé. Vůně cibule spíš připomíná nejslabší komedie s Budem Spencerem a Terencem Hillem, ovšem bez Buda Spencera a bez Terence Hilla. Příběh nic moc, postavy spíš k pláči a režie taky žádná sláva. Navíc obraz je celý takový ošklivý a nehezký a pozitivní dojem z filmu rozhodně taky nijak neumocňuje. Nepomáhá tomu ani Franko Nero, který celý film vypadá jako neskutečný vágus, pořád se láduje cibulí, nebo pije š´távu z cibule a nebo když už nic, tak se v ní aspoň válí. Co je ale nejsmutnější je to, že ve filmu, který si nárokuje nálepku komedie, se prostě není čemu smát. Ani jedna scéna, ani jeden gag, prostě pusto, sucho a prázdno. Maximálně na vás odněkud vyskočí Hitler nebo podobný megatrapný pokus, aby se bylo proč plácnout do čela a protočit panenky do nebe. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Pane jo - jak tak koukám na komentáře, nejsem sama, kdo má ten film dost vrytý ze svého mládí! Hlavně heslo: "pistole nebo cibule" a síťované punčochy padouchů.... Většina komentářů také zmiňuje, že jde o "průměrnou taškařici" - jasně, existují samozřejmě lepší komedie, ale na druhou stranu: docela dost filmů. které tady já osobně hodnotím 2 nebo 3 hvězdy - tedy průměrné - už za rok úplně zapomenu, že jsem viděla - a hlášku "pistole nebo cibule" jsem viděla a slyšela v kině tuším někdy kolem roku 1977 a pamatuju si to dodnes.... ()

Reklama

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší parodie na western co "špageťáci" natočili. Franko Nero zde opravdu exceluje a jeho hláškám jsem se opravdu nasmál. i český dabing hlavního hrdiny panem Ladislavem Mrkvičkou se ukázal jako štastná volba. Duo přiteplených šerifových pomocníků působilo velmi reálně a komicky. Škoda jen, že u nás tenhle film na dvd ještě nevyšel. Dostal jsem chuť na cibulku. Tak cibule nebo pistole? ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Pistole nebo cibule?" Oblíbená westernová komedie s perfektním Francem Nerem, který paroduje všechny své předešlé vážné role. Miluju cibuli, ( ale na vše si jí nedávám ), miluju už od mala tenhle film. Poved se taky původní barrandovský dabing v čele s Ladislavem Mrkvičkou a další skvělá hudba bratří De Angelisů. A nikomu to neříkejte, ta Emma Cohen tady vypadá jak moje ségra, fakt!! ()

birddy 

všechny recenze uživatele

Je to už dávno, kdy jsem tento film viděl poprvé a vždy se na něj znova rád s trochou nostalgie kouknu. Vůně cibule byl totiž jeden z prvních filmů, který jsem viděl na VHS a pan Cibule se stal rázem mým dětským hrdinou společně s Bud Spencerem a Terence Hillem. Jen tu cibuli jsem se nikdy nenaučil žvýkat stejným způsobem. Kdo si chce oddechnout a ještě neviděl, vřele doporučuji. Pokud však někoho irituje Tom a Jerry, Vlk a zajíc, případně má alergii na cibuli, možná by se měl jít raději projít. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama