Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Království za ruce by dal hrdina amerického filmu, který sice není tak úplně člověk, přestože se chová lidštěji než většina lidí v jeho okolí. Edward je výtvorem starého vynálezce, který však zemřel dříve než jej stačil dokončit a nahradit důmyslnou sestavu ostrých břitů lidskýma rukama. Edward zůstal úplně sám v chátrajícím hradě a kdovíjak dlouho trvalo, než jej zcela náhodou objevila podnikavá Peggy a vzala s sebou do města. Přestože Edward vypadá jako nějaké hrozivé monstrum, ve skutečnosti je hodný, milý a velmi plachý. Brzy si získá uznání a obdiv svým střihačským uměním, jenže jak už to chodí, jsou i lidé závistiví a zlí, jímž chlapcova obliba nedá spát, obzvláště když si všimnou náklonnosti, kterou chová k hezké dívce Kim. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (989)

Boss321 

všechny recenze uživatele

První spolupráce Johnnyho Deppa a Tima Burtana dopadlo skvěle. Zajímavý příběh o Edwardovi, který sice není úplně člověk, ale chová se lidštěji než většina lidí v jeho okolí. Absolutně si nedovedu představit někoho jiného než Johnnyho Deppa v roli Edwarda, protože jeho zasněná a dojímavá tvář je nezapomenutelná. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Caroline Thompson .. Copak jsem to objevil. Můj v mládí opravdu velmi oblíbený snímek a zatím bez hodnocení. Při sentimentální vzpomínce si vybavím sebe, jak sedím u televize a s úžasem sleduji temný, citlivý a silně dojemný příběh. Úchvatná, bezchybně krásná stylizace doplněná výbornou režii, okořeněná jedním výtečným hereckým výkonem pana Deppa a příjemně doplněná krásnou hudbou. Přiznávám, poddával jsem se tomu a dostalo mě to. Díky Time.. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvláštní až bizardní film, Johnny Depp jako Freddy Krueger jr. ve svém koženém obleku působí až odporně, na druhou stranu je neodolatelný. Přehnaně sentimentální? Možná, ale vůbec mi to zde nevadí. Co mi vadí, je menší nesmyslnost v ději. Mám na mysli, vše se dalo vysvětlit, namísto toho drží dívka pusu a nechá si svojí lásku zahnat až zpět na opuštěné, izolované a strašidelné stavení. To mě trochu iritovalo a přišlo mi to nelogické. Jinak ale výjimečný film s výjimečným hlavním hrdinou, no a v neposlední řadě s výjimečným Vincentem Pricem v jeho poslední významné (mini)roli. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ploché, barevné americké předměstí a hned vedle temný, zarostlý kopec se sídlem na vrcholu. "Edward" je zkrátka pohádka a vyčítat mu nelogičnosti, je jako přestat číst dětem Karkulku, protože je v ní mluvící vlk, kterého si tupé děcko splete s babičkou... Zázrak ne, milé a burtonovské ano. Depp příjemný, Elfman výborný a zapracování Avonu boží.xD ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně krásný, citlivý a ve své podstatě hrozně něžý film, s překrásou hudbou, mlaďounkým Deppem a slaďounkou Winonkou... Konec jsem ve 21 letech(ano, trvalo mi to dlouho, než jsem se k tomuhle skvostu prokousal) obulel a lehounce mě zaráží v podstatě jen to, že oproti očekávání není Edward ani zdaleka tak dětský, jak jsem čekal... Což ale neberu jako negativum :) ()

Galerie (170)

Zajímavosti (65)

  • Keď vynálezca (Vincent Price) učí Edwarda (Johnny Depp) etiketu, číta z knižky "Twentieth Century Etiquette". Jej názov je rovnaký ako názov štúdia, ktoré film produkovalo. (lupene)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

05.04.2013

Jedinečnou možnost vidět na velkém plátně tituly jako Hello, Dolly!, Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů, 2010: Druhá vesmírná odysea, Mistr, Střihoruký Edward, Smrtonosná past a další budou mít… (více)

Depp a Burton v říši divů

Depp a Burton v říši divů

09.08.2008

Filmový svět zná spoustu dvojic. Momentálně dost možná nejznámější a bezpochyby nejvytíženější jsou Johnny Depp a Tim Burton. Jejich spolupráce začala už v roce 1990, kdy spolu natočili Střihorukého… (více)

Reklama

Reklama