Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další přehnaný hype z Netfilxu. Potenciál to určitě mělo, místy se ten děj zajímavě vyvíjel a pár scén z toho si budu ještě dlouho pamatovat. A samotný námět mi taky dost sedl. Celkově je to ale dost průměrné skoro ve všech aspektech včetně atmosféry a tím, že tvůrci celkový příběh nezakončili (ačkoli mohli naprosto bez problémů), ale naopak ho nesmyslně natahují na další sérii, mě to taktéž zklamalo. Podrobněji u komentářů k jednotlivým epizodám. 3* ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Prečo sa (vraj "bu-bu" ...LMFAO) seriál volá zrovna Archív 81, a nie trebárs Haluz 6942/570 sa nedozvieme - napr. numerológ by z čísla 81 vydedukoval aj Hitler(8) Adolf(1)a Kaelego je vlastne... hmmm... v podstate ničím výnimočná okult srágora. Pre mňa jediné pozitívum - dozvedel som sa, že fakt existovala video kamera Fisher-Price PXL2000, ktorá dokázala robiť video záznam na audio kazetu. Kebyže na mieste výkonného producenta nefigurovalo meno Wan, ale Pišta Mrkvička, polovica ľudí by o to ani nezakopla a nemal by také premrštené hodnotenie. Dopozerať seriál mi trvalo niekoľko dní, zaspával som pri tom. Keď sa Visserem, spláchnem, tak v prdeli mi bude žiariť "Sonnenshine"! Kaelego sucks! ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Více než kdykoliv jindy zde platí, že méně je někdy skutečně více. Vlastně to má velmi sympatickou expozici ve found footage stylu a to postupné rozkrývání hlavních motivů je minimálně do třetího dílu dost fajn. Bohužel ve druhé polovině se celá série přepne do sektářského a metafyzického módu, přičemž původní tajuplná thrillerová atmosféra je v podstatě tatam. Poslední díl má hodně zajímavou premisu, ale nakonec vyzní v podstatě do prázdna. Promarněný potenciál v kombinaci s přílišným žánrovým rozkročením pak řadí tuhle sérii do velmi slabého průměru. 2.5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době jsem se dočkal seriálu od Netflixu, který měl napětí i atmosféru namísto idiotského plnění kvót za každou cenu (že, Geralte?). Jasně, multirasového obsazení bylo dosaženo, ale sem taky jednoznačně patřilo. Děj se odehrával v New Yorku a já jsem tady ten mix oprávněně očekával (Na rozdíl od slovanské fantasy. Že, Geralte?). Kromě toho mě hlavní hrdina bavil jak výzorem tak i na poslech, takže obsazení rovněž chválím. Po celou dobu jsem se velice dobře bavil, protože seriál měl vedle výše zmíněného kvalitního napětí a skvělé atmosféry i zajímavý příběh, a výrazného zklamání jsem se dočkal až v průběhu závěrečné epizody. Každopádně si myslím, že jde na produkci Netflixu o velmi zdařilý počin, u něhož nelituji investovaného času. / Poučení: Máš rád tajemno? Tady si přijdeš na své. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem od seriálu nic moc nečekala, tak jsem dostala celkem slušnou podívanou. Tuplem, když teď stojí hororové věci za nic. Snímek má celou dobu skvělou hororovou atmosféru a pár lekaček. Místy mi dost připomínal Kruh i se tam tak jeden díl série jmenuje. Konec zajímavý, jsem zvědavá, co přinese druhá série. Doporučuji. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Zmiňovaná kometa Cháron (Kharon), odvozená od jména syna boha věčné tmy Ereba a bohyně noci Nykty, jenž byl převozníkem mrtvých do podsvětí, vůbec neexistuje. Stejně tak je i fikcí Kaelego, napůl bůh napůl démon. Cháron je ve skutečnosti největší měsíc trpasličí planety Pluto. (DJMaroko)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo v pensylvánskom Pittsburghu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama