Reklama

Reklama

Arcane - Season 1 (2021) (série)


Každý chce být můj nepřítel (S01E05)

(epizoda)
  • USA Everybody Wants to Be My Enemy

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážkyně pořádku Caitlyn pátrá v podzemním městě po Silcovi na vlastní pěst. Jayce se pokouší zarazit v Piltoveru korupci, ale jde mu kvůli tomu o krk. (Netflix)

Recenze (14)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemohu si pomoct, ale tato druhá část v mých očích výrazně zaostává za tou první. Přisuzuji to smrti významných postav a prapodivných proměnách postav živých. Audiovizuálně je to stále na absolutním vrcholu, ale děj mě trošku začal nudit. Nemám dokonce ani pocit, že by se někam moc posouval. [69 %] ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybyste mi řekli, že seriál podle League of Legends, bude jeden z nejoriginálnějších a nejpoutavějších příběhů, co jsem viděla, nevěřila bych. Ale je to tak. Ostatní scénáristi by si měli vzít lekci z tak výborně napsaných postav, hlavně ženských postav. Ani nepočítám, kolikrát jsem musela přihlížet, jak ničí další ženskou postavu, protože ženy asi nemůžou bejt samostatný a silný a přitom mít osobnost. Vi je přesně ta postava, akorát tentokrát si s ní tvůrci dali práci. Pro ránu nejde daleko, ale ne vždycky vyhraje a co víc, vypadá jako někdo, kdo se často rve, včetně pořádných bicepsů, takže snadno uvěříte, že umí nakopat prdel. A hlavně má osobnost! Hurá, tři dny se radujte! Hodnocení: rvačka Seviky s Vi mě dostala na kolena/10 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vězeň 516 :). Postava s potenciálem je zpět a pokud si epizoda zopakuje atmosféru první epizody, bude to zase ono. Částečně i bylo, ale už to funguje jen napůl. Pokaždé když vidím mluvícího čokla (nebo tu ušatou jakože-elf-prostitutku), jde hodnocení dolů. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tá animácie je naozaj ukážková, s každým novým prostredím prichádza aj unikátna estetika a štylizácia. Dizajn zasneženého lesa vyzeral jednoducho lahodne. Caitlyn potiahne za pár nitiek, aby vyslobodila Vi z Stillwater Holdu. Od tohto bodu sa spoločne vydávajú po stopách Jinx do Undercity. Keď už som u tej Jinx, tak tá je poriadne pomätená, hoci si užívam jej mentálne stavy a blúznenie, to však nemení nič na fakte, že ide o prejav vážneho duševného ochorenia. Po predošlých traumatizujúcich udalostiach sa z Jinx stala stratená a rozpoltená duša. Pri scénach s ňou je cítiť toľko silných vnemov a emócií, a celý tento zážitok je umocnený dravým strihom a prelínaním minulých tragédii so súčasným jej rozpoložením. Záberovanie, prestrihy, či akčné pasáže oplývali nápaditým vizuálnym spracovaním. ()

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vi se dostává pryč z lochu za pomoci Caitlyn, hledá svoji sestru Jinx, ale neví, že se přidala na stranu Silca. Jinx mezitím s arkánou kuje pikle. Z toho soundtracku nemůžu, to je pastva pro uši. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silco a Jinx mají mezi sebou neskutečnou chemii jako otec - dcera a tak trochu i věřím, že jejich emoce k sobě jsou skutečné. Ale jsem trochu naivní. Jinx je tedy definitivně Jinx a zbavuje se efektivně své minulosti a bude zajímavé vidět první konfrontaci mezi ni a VI. Mel Medarda rozjíždí svou hru s Jaycem a politika je v tomto seriálu opravdu s dialogy na vysoké úrovni a dodává tak vážnost, kterou si příběh zaslouží a je to opravdu zajímavé. Vizuálně sexuální scéna je v tomto díle mimochodem boží. Viktor probouzí pocit nechtěného záporáka a těším se, kam nás až tahle magověda dovede. Korupce se začíná s podzemím lámat a boj se pomalu a jistě blíží. ()

Reklama

Reklama