Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Sousední města Piltover a Zaun proti sobě válčí a dvě sestry stojí v souboji magických technologií a protichůdných názorů na opačných stranách barikády. (Netflix)

Recenze uživatele jirikzaboj k tomuto seriálu (6)

Změnu přinese jenom násilí (2021) (S01E03) 

The base violence necessary for change je geniální název pro díl a je třeba ocenit jeho přesnost a i když je tohle často upozaděno, tak opravdu zde vybrali tvůrci skvělý název. Epizoda funguje jako samotný film a graduje tak příběh první části třech dílů, které mají úžasnou animaci, excelentní soundtrack, geniální stavbu příběhu a velmi vychytané dialogy. Samotný voice cast je na absolutní špici a já vlastně nechápu, na co tak master se dívám, protože bych takový příběhový nářez nečekal zrovna z animáku světa LoL. Karty na další díly jsou rozdány a pokud se kvalita bude podobat tomu, co jsme mohli vidět do teď, tak půjde pravděpodobně o jednu z největších události za pár let. ()

Krásný Den pokroku! (2021) (S01E04) 

Geniální proměna postav. Powder aka Jinx mi připomíná přirozený progress Anakina a ješitnost rodů v Piltoveru mi připomíná Game of Thrones. Celkově mi přijde, že Arcane se ubírá směrem, který je jakýmsi multižánrem různých blockbusterů a tvoří i tak pečlivě svůj vlastní svět, od kterého se nebudu moct jednou odtrhnout, nabažit a budu chtít pořád více. Ta animace je naprosto boží a dal bych klidně litr za to, abych mohl vidět alespoň jeden díl v kině na plátně. Cyber soundtrack se do prostředí naprosto hodí a speciálně bojovým sekvencím dává opravdu náboj. Tohle je opravdu jedna z událostí roku. Škoda jen, že spoustu lidí tuhle lahodu nezkusí kvůli animované výpravy a nebo nevěří hernímu originu. ()

Každý chce být můj nepřítel (2021) (S01E05) 

Silco a Jinx mají mezi sebou neskutečnou chemii jako otec - dcera a tak trochu i věřím, že jejich emoce k sobě jsou skutečné. Ale jsem trochu naivní. Jinx je tedy definitivně Jinx a zbavuje se efektivně své minulosti a bude zajímavé vidět první konfrontaci mezi ni a VI. Mel Medarda rozjíždí svou hru s Jaycem a politika je v tomto seriálu opravdu s dialogy na vysoké úrovni a dodává tak vážnost, kterou si příběh zaslouží a je to opravdu zajímavé. Vizuálně sexuální scéna je v tomto díle mimochodem boží. Viktor probouzí pocit nechtěného záporáka a těším se, kam nás až tahle magověda dovede. Korupce se začíná s podzemím lámat a boj se pomalu a jistě blíží. ()

Když se tyhle stěny zřítí (2021) (S01E06) 

Viktorova motivace a origin se rozplétá a vypadá to , že se máme ještě na co těšit. Tenhle díl měl nejvíc narvaných geniálního  momentů a ukázal nám sílu naprosto všech postav, tedy až na Caithlyn, se kterou se pořád nemůžu nějak vcítit. Ale ve výsledku je outsiderka a proto svou roli plní výborně a věřím, že to má nějaký purpose. Nezapomenutelná scéna nečekané návštěvy Silca u šerifa Marcuse, který jde svou vlastní cestou a vývojem vedlejší postavy, která bojuje na obou stranách a nejvíc hlavně ve své hlavě a rozpoložení této postavy je opravdu k pochopení. Heimerdinger přichází o své místo v radě a je to nejspíš poslední zdolaná překážka před expanzí magivědy, která bude určitě velkým tématem pro třetí akt a budoucnost Piltover a světa Arcane. Na závěr propracovanost finále, které se nese v duchu velkého setkání, které nese napínavost, střízlivost, syrovost a hlavně emoční ždímačku do morku kostí. VI a Jinx v dojemném obětí. Je samozřejmě jasné, že to nemůže vydržet dlouho a Jinx se ve špatném rozpoložení naprosto zhroutí a ukáže skoro všechny své karty jako schizofrenická, nekompromisní a neovladatelná psychopatka, které není možná ani návratu k normálnější personě a to je dobře, protože to je opravdu luxusní role. Těším se dál ❤️ ()

Malý zachránce (2021) (S01E07) 

Třetí akt navazuje přímočaře a ukazuje také nemilosrdnost příběhu, který nese i tragické změny  Viktora, ještě větší psychózu Jinx a nevyrovnané sestry VI. Highlight patří především vizuálu bojových scén a speciálně Ekka s Jinx na mostě. Celá poslední pasáž na mostě byla vlastně geniální a myslím si, že částečně vykoupila Marcusův osud. Jayce prochází také proměnou a je to už tak pátá výrazná změna jeho charakteru za pár dílů a je to důkazem, že se tady opravdu na nic nečeká. Ovšem se bojím, aby tento “spěch” časem nepokazil ubíráni se různým směrem charakterů a různé rozhodnutí tak nepůsobilo nelogicky. ()

Olej a voda (2021) (S01E08) 

Hlubší pohled do života Mel potěšil a zároveň mě dost překvapil její přístup k situaci, která se aktuálně děje. Jayce má ovšem také překvapivě jiný pohled na věc a s pomocí přesvědčeni VI se s tím rozhodne něco dělat. Ovšem je konfrontován s nečekaným událostmi a je jen otázkou, jak to s ním zatřese. Silco a Jinx je neskutečné chemie a dovolím si říct, že Silco je nejlépe napsanou postavou, coby záporáka, který má obrovské spektrum nálad a jeho motivace není až tak od věci a těžko v tuto chvíli dokonce říct, které straně vlastně fandím. Ale ten jejich vztah je prostě neskutečný. Bojím se, jakou cenu Jinx zaplatí za to, že může žít. Ale s jistotou mužů říct, že závěrečná scéna s Kaithlyn ve sprše mi za pomocí grandiózního soundtracku vyrazila dech. ❤️ ()

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Reklama

Reklama