Arcane: League of Legends - Season 1 (2021) (série)
VOD (1)
Caitlyn s Vi potkají v ulicích Zaunu spojence a vyrazí do zuřivé bitvy proti společné sokyni. Viktor udělá zoufalé rozhodnutí. (Netflix)
Opět začátek slušné animátorské cvičení (nesmyslné a bez souvislosti) a střih netopýří ksicht a kecy o magi-jádru. Takže už jedeme podle šablony (čeká nás tedy hodně skoků mezi linkami a postavami). O hodnocení tedy rozhodne poměr mezi iritujícím a zábavným. Pozn.: potvrzeno. Modro-vlasá mě irituje. ()
Perfektní díl. 88% ()
10/10 ()
Túto sofistikovanú animáciu SI nemôžem vynachváliť, obzvlášť po tejto epizóde, kedy do nej bolo pridaných plno nových motívov. Tento klenot je po audiovizuálnej stránke hotovým umením, o tom niet pochýb. Príbeh sa znovu hlbšie zameral na psychiku ľudí a ako zvládajú morálne dilemy. Dianie okolo Hextechu i Hexcordeu položilo jednú zásadnú otázku, čo všetko sú ľudia schopní obetovať a ako ďaleko sú ochotní zájsť v mene pokroku. A je prísľub progresu iba prázdnou frázou, ktorou si ospravedlňujú jej zneužívanie? Silco a tá jeho schôdza bola naozaj božia, on rozhodne vie demonštrovať svoju silu. Scéna s Jinx pred zrkadlom znovu odzrkadlila jej psychické problémy a rozrušenosť. A tá sekvencia na moste, kedy Jinx bojuje proti Ekkovi v graffiti štýle, bola vskutku nápaditá i emočne ukotvená. ()
Třetí akt navazuje přímočaře a ukazuje také nemilosrdnost příběhu, který nese i tragické změny Viktora, ještě větší psychózu Jinx a nevyrovnané sestry VI. Highlight patří především vizuálu bojových scén a speciálně Ekka s Jinx na mostě. Celá poslední pasáž na mostě byla vlastně geniální a myslím si, že částečně vykoupila Marcusův osud. Jayce prochází také proměnou a je to už tak pátá výrazná změna jeho charakteru za pár dílů a je to důkazem, že se tady opravdu na nic nečeká. Ovšem se bojím, aby tento “spěch” časem nepokazil ubíráni se různým směrem charakterů a různé rozhodnutí tak nepůsobilo nelogicky. ()
- Na fresce Ekko a Firelighters namalovali všechny tváře těch, které ztratili včetně Benza, Vandera, Vi a Powdera. Pod nástěnnou malbou jsou různé předměty zanechané jako památníky ztracených, včetně obrázků, kreseb, svíček a plyšáka Teemo. (Veskoslav)