Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (206)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ústřední duo vyšetřovatelů je tak příšerně nudný a neživotný, že jinak snaživý, tíživý a seversky typicky chladný kriminálce berou všechen vítr z plachet. A tak se to nezáživně vleče, byť třeba kamera i soundtrack drží diváka v pozoru a napětí až do finále. Ku prospěchu nehraje ani fakt, že jsem si u třetí epizody tipnul pachatele a připravil se tak o moment překvapení. Jako dvou hodinovej thriller by to fungovalo podstatně líp (mohla to bejt dánská variace na Prisoners). ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Jela jsem to non-stop a jedním dechem. Opět pecka, výtečná kriminálka. I když je to pořád dokola. Dva parťáci co vyšetřují dost brutální případ. Ona matka samoživitelka, zažraná do práce, které dává stoprocentně přednost před roztomilou dcerkou. Tyhle ženský by fakt neměly zakládat rodinu, je to jedna velká katastrofa. S tímhle mě hlavní hrdinka sakra štvala, jednou se doplazila na besídku a stejně odešla, pak se nemůže divit, že holka chce být raděj u nevlastního dědy, který byl opravdu velkodušný. No a pak je tu parťák odklizený pro neshody se s svým šéfem. Měl být jen do počtu a ejhle chlapec se do případu zakousl, jak vlk do ovečky a už nepustil a nakonec to kaštánkový běsnění rozlouskl. Měla jsem svůj typ na vraha, ale nevyšlo to. Ten arijskej, bezkrevnej tajtrlík, co poskakoval kolem ministryně socky na to rozhodně vypadal. A potěšil mě David Dencik. který ty zakrslý podivíny hraje perfektně. Co dodat Dánsko valí na všech frontách. Je až k nevíře, jak ten sever opanoval filmový a TV průmysl. I slovutný Hollyúd kvůli tomu nespí a má noční můry a przní svými ohavnými rymejky geniální evrpská díla. Zrovna teď je to Viník. A copak bude dál? ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi bych rozhodně nemohl mluvit o nadšení plného euforie, ale dlouho mi chyběl seriál, který by dával smysl, byl  kvalitně a dobře natočený a zajímavý od začátku do konce. o to více, že příběh se mi nechtěně vloupl do  čtenářské kocoviny a i když jsem knihu přečetl měsíc před seriálem, tak jsem i vytěsnil, kdo je vrah a o to více byl překvapený.  V podstatě asi není moc, co vytknout. Super hudba, super vedení herci, kteří jsou  dobří, super vyprávění, super situace, super adaptace knihy. Kéž by takové zpracování měla většina knih. A konkrétně tou  většinou myslím třeba Sněhuláka. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Od začátku to vypadalo na krásnejch 5 hvězdiček. Bylo to napínavý a téměř 5 dílů si nevěděl o Kaštánkovi zhola nic. To mě bavilo. Jenže posledním dílem se z perfektně gradovaný kriminálky stal poměrně obyčejnej seroš. Mo a tím happy endem, tím to rejža zazdil uplně. Kdyby to pokračovalo až do konce, tak jak od začátku, byla by to vopravdická pecka. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ubita, bez levé ruky, s proraženou lebkou skrze oko, pohozená na dětském hřišti. Na místě činu vyšetřovatelé najdou panáčka z kaštanů, který nese otisk prstu malé Kristine, zavražděné dcery významné dánské političky. A za čas se objeví další oběť, tentokrát bez dvou končetin. Panák z kaštanů s otiskem nechybí. Bestiální vraždy, sychravé počasí, depresivní postavy (i na straně vyšetřovatelů) a ústřední děsivá rekvizita. A už se to veze. Kriminalistka Naia Thulin chce na jiné oddělení, aby měla víc času na malou dcerku, případy ale ještě skončí u ní. Jejím dočasným kolegou se stane jistý Mark Hess. Oba vyšetřovatelé jsou uzavřenější povahy, oba prožívají určitá složitá rodičovská/partnerská období, jednají spíše na vlastní pěst. A tvůrci znovu dokazují, že synonymem pro Skandinávii je neskutečně ponurá atmosféra. Jasně, nápady u severského modelu kriminálního žánru mají své limity, nicméně když někdo umí... Tvůrci nás nakonec protáhnou četnými slepými uličkami, udrží konstantní napětí a nabídnou vlastně i uspokojivý závěr. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama