Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (208)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle klasického severského vzorce tu máme několik dějových linek (které spolu nijak nesouvisí) a teprve s postupem času začnou věci zapadat. Díky malému počtu epizod se “propojování” zahájí celkem rychle a proto nuda nehrozí. Děj má sice pár trhlinek (v některých situacích ta dějová rozuzlení mohla dopadnout méně lacině). Podrobněji v jednotlivých epizodách. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle vypointovaný seriál z dánské kuchyně, který Vás díky svému chytře napsanému scénáři chytne a nepustí. Seriál Kastanjemanden rovněž zujme i hereckými výkony či pochmurnou atmosférou, která dokonale koreluje s nádhernou severskou krajinou, což z tohoto počinu činí vtahující a návykovou záležitost, u níž zamrzí pouze její příliš pozitivní konec, který mi do nálady a tempa seriálu moc nesednul. Avšak až na tento detail se jedná o velmi vydařený projekt, který byste určitě neměli minout. Dánsko má totiž hutné kriminálky vážně skvěle zvládnuté! (Netflix) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ubita, bez levé ruky, s proraženou lebkou skrze oko, pohozená na dětském hřišti. Na místě činu vyšetřovatelé najdou panáčka z kaštanů, který nese otisk prstu malé Kristine, zavražděné dcery významné dánské političky. A za čas se objeví další oběť, tentokrát bez dvou končetin. Panák z kaštanů s otiskem nechybí. Bestiální vraždy, sychravé počasí, depresivní postavy (i na straně vyšetřovatelů) a ústřední děsivá rekvizita. A už se to veze. Kriminalistka Naia Thulin chce na jiné oddělení, aby měla víc času na malou dcerku, případy ale ještě skončí u ní. Jejím dočasným kolegou se stane jistý Mark Hess. Oba vyšetřovatelé jsou uzavřenější povahy, oba prožívají určitá složitá rodičovská/partnerská období, jednají spíše na vlastní pěst. A tvůrci znovu dokazují, že synonymem pro Skandinávii je neskutečně ponurá atmosféra. Jasně, nápady u severského modelu kriminálního žánru mají své limity, nicméně když někdo umí... Tvůrci nás nakonec protáhnou četnými slepými uličkami, udrží konstantní napětí a nabídnou vlastně i uspokojivý závěr. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Tohle mě nějak nechalo úplně chladným. Chvílemi to má dobré náběhy na atmosféru, ale nějak to celkově působí sterilně. Asi je hlavní chyba ve scénáři a strašně nezajímavých postavách, hlavně hlavní dvojice vyšetřovatelů je extrémně unylá. I když mají zajímavý background, byli mi celou dobu úplně ukradení. Odhalení pachatele se nabízí a je z ranku těch slabších. Od takhle zkušených tvůrců jsem čekal víc. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Óóóóóóóóó ta atmosféra! Jak já ty severský detektivky miluju! Syrový, studený a napínavý až mi běhá mráz po zádech. Kaštánka mám na "musím si přečíst" seznamu už pěkně dlouho, ale naštěstí jsem se k němu ještě nedopracovala. Takže se u mě neobjevil efekt srovnání s knižní předlohou.  Sice mě, matku 2 dětí, děsně sejřila hlavní vyšetřovatelka tím, jak s***a na svoji dceru, ale prominu jí to a těch 5 hvězd vysolím, protože si to opravdu ona, herci, kameraman, scénárista, režisér, autor hudby, prostě celý štáb opravdu zaslouží. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama