Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (208)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle klasického severského vzorce tu máme několik dějových linek (které spolu nijak nesouvisí) a teprve s postupem času začnou věci zapadat. Díky malému počtu epizod se “propojování” zahájí celkem rychle a proto nuda nehrozí. Děj má sice pár trhlinek (v některých situacích ta dějová rozuzlení mohla dopadnout méně lacině). Podrobněji v jednotlivých epizodách. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70 % Červená čísla si to rozhodně zaslouží. Kvituji pomalé tempo, drsnou a temnou atmosféru a na konec překvapivého vraha. Opět krásně rozjetý příběh, který vás nenechá vydechnout a vy chcete tuto minisérii zhlédnout co nejrychleji, jelikož dychtíte po odpovědích. Přesto finální epizoda mi zážitek mírně zdeformovala. Najednou pomalé tempo vystřídají akčnější sekvence, na pár otázek se odpovědí nedostane, a vlastně z toho vypadl americký konec. I tak stojí za zhlédnutí! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšia výborná severská detektívka s presahom a prekvapivým vyústením. Pripomenie Most, ale aj prvý Temný prípad. Jej nedostatkami sú občasné logické lapsusy, trochu pribrzdená kodaňská polícia a fakt, že kvalitatívne vyvrcholenie príde jednu epizódu pred koncom. Inak je nad čím premýšľať, napríklad čo dokáže jedna malá lož v detskom veku, ale aj politické rozhodnutia, ktoré môžeme nazvať cestou do pekla dláždenou dobrými úmyslami. Nakoniec je pre mňa najmenej sympatickou postavou oná ministerka sociálnych vecí. Otázka toho, či je vôbec v súčasnosti možné fungovať v rámci normálnej rodiny, keď má toho každý rodič až nad hlavu, do čoho je zapojená aj hlavná vyšetrovateľka. Tento sympatický tím by som si nechal páčiť aj pre prípadnú druhú sériu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Drsná dánská kriminálka mě hned v úvodu posadila na zadek, masakr celé rodiny na farmě byl nesmírně surový.. Vyšetřování brutálních vražd žen mě postupně vtáhlo a nepustilo až do samého konce.. Ten dějový propletenec jsem si poskládala až v páté epizodě.. Ústřední dvojice detektivů byla pozoruhodná, zcela náhodně k sobě přiděleni, časem však jeden v druhém našel spolehlivého parťáka.. Hezky a poutavě natočené, hudební podmaz zajímavý, podmanivý, herecký ansámbl mně velice příjemný, nikoho jsem neznala a to je vždycky vítaná změna.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tradičně vysoký severský standard, ačkoliv k úplnému vrcholu tu něco chybí. Série obsahuje všechny obvyklé atributy, takže tu najdete sychravou atmosféru jdoucí ruku v ruce s hnusným počasím, vyšinutého brutálního vraha a v neposlední řadě vyšetřovatele resp. vyšetřovatelku, která balancuje mezi prací a rodinou, přičemž rodina a osobní život dostávají na frak. A nebylo by to ono bez introvertního parťáka, se kterým nechce nikdo dělat. A ta šablona bez snahy ukročit mimo vymezené mantinely je asi největší bolestí, ale nejedná se o bolest nesnesitelnou. Spíš je to ten typ zdravotního defektu, který je občas trochu protivný. Herecky na pohodu a Danica Curcic mě bavila i tady. Další řadě s touto dvojicí detektivů bych se nebránil. 80% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama