Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (206)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Severská kinematografie mne nepřestane bavit svou devastující upřímností ohledně deviací skrytě tyjících v lidských myslích.  Uhrančivý dánský maďal podávaný jak jinak než za studena nikam nechvátá a je vám od začátku jasné, že nic příjemného vás v dalších pěti a půl hodinách nečeká. Až na konečnou odpověď, kde se všechny linky sbíhají, respektive na jejich až Made in USA jednoduché rozetnutí, jsem byl nadmíru spokojen. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Jela jsem to non-stop a jedním dechem. Opět pecka, výtečná kriminálka. I když je to pořád dokola. Dva parťáci co vyšetřují dost brutální případ. Ona matka samoživitelka, zažraná do práce, které dává stoprocentně přednost před roztomilou dcerkou. Tyhle ženský by fakt neměly zakládat rodinu, je to jedna velká katastrofa. S tímhle mě hlavní hrdinka sakra štvala, jednou se doplazila na besídku a stejně odešla, pak se nemůže divit, že holka chce být raděj u nevlastního dědy, který byl opravdu velkodušný. No a pak je tu parťák odklizený pro neshody se s svým šéfem. Měl být jen do počtu a ejhle chlapec se do případu zakousl, jak vlk do ovečky a už nepustil a nakonec to kaštánkový běsnění rozlouskl. Měla jsem svůj typ na vraha, ale nevyšlo to. Ten arijskej, bezkrevnej tajtrlík, co poskakoval kolem ministryně socky na to rozhodně vypadal. A potěšil mě David Dencik. který ty zakrslý podivíny hraje perfektně. Co dodat Dánsko valí na všech frontách. Je až k nevíře, jak ten sever opanoval filmový a TV průmysl. I slovutný Hollyúd kvůli tomu nespí a má noční můry a przní svými ohavnými rymejky geniální evrpská díla. Zrovna teď je to Viník. A copak bude dál? ()

Reklama

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Kaštánek slabý odvárek knižní předlohy. Četla jsem souběžně, tak jsem měla čerstvé srovnání a to rozhodně nebylo dobře. Škoda že z toho bezdůvodně udělali takový čajíček. Hlavní dvojice nudná, bez emocí. A vraha už by taky mohli autoři hledat jinde než ve forezním týmu, už to začíná být ohrané. Celkem 60%. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Seriál okrem vyšetrovania vrážd a únosov pojednáva aj o workoholizme, čo ma zaujalo, aj keď nejde o žiadnu žánrovú novinku, skôr detektívne klišé. Ale tu mi to prišlo tak nejak prirodzené, lebo čas hrá proti vyšetrovateľom, čiže keď sa nebudú venovať prípadu 24/7, vrah bude zase o krok vpred. Im zostane iba hľadať po ňom krvavé stopy. Či vlastne gaštanie figúrky. Akurát, že hlavná hrdinka tým naráža na paradox, lebo sériový vrah sa zaujíma o deti viac než ona o svoju dcéru. Dobre vypointované. Len záverečný diel už budoval napätie trochu nasilu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zaujmout v současné záplavě seriálu je docela fuška. Tak proč si nepustit severskou miniserii. Byla to skvělá volba. Napínavé, zajímavé a ještě jednou napínavé. Styl vyprávění a jeho plynulost prostě neměly chybu. Relativně nelogické věci vysvětlí závěr, který je ale snad jediným ústupkem ze skvělé severské atmosféry. Najednou je více akce, trochu hloupější chování postav, ale jde jen o malou kančičku na výsledném dojmu. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama