Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divoké pivo je klasická česká komedie o privatizaci malého jihočeského pivovaru. Vřadě komediálních situací se zde setkávají dobří čeští policisté s mafií, poctiví občané s podvodníky. Úsměvný příběh, který samozřejmě nepostrádá milostnou zápletku, významně ovlivní pohádkové bytosti, které se náhle vynoří z dávné minulosti. V nové české komedii hlavní dvojroli vytvořila Markéta Hrubešová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

SteveCZE 

všechny recenze uživatele

(5/10) Jsem líný se rozepisovat, takže stručně... Jste-li fandou Markéty Hrubešové, nebo rovnou obdivovatelé jejích obřích cec... Ehm, tedy jistých předností (a že si jich tu v druhé půli užijete), pak je pro vás tento snímek Must-see. I tak je nutné si uvědomit, že Divoké pivo je opravdu mizerný film s odfláklým scénářem, nevyužitými komediálními herci a velmi hloupým dějem. I tak jsem se u některých scén dost nasmál. A jako oddechový film, u kterého vypnete mozek, to funguje na výbornou. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je nahá Hrubešová, přes solidní herecké obsazení Lábus, Vladyka, Sovák, Jandák a spol. Bohužel slabotina a totální blbost. Směsice historie a současnosti, vše točící se okolo privatizace místního pivovaru, do kterého zasáhne Dobromila poctivá žena ze středověku, která vinou horlivosti policejního zásahu v bývalé katovně uvízne v naší době. V menší roli i šéf podsvětí Mr.Jonák. ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Není to příšerný film, ale je plný nesmyslů a zvláštností. Děj nedává smysl, herecké výkony jsou slabé a prezentace je hrozná. Nejhůř na tom jsou noční scény, ty jsou tak tmavé, že se dá těžko říct, co se v nich vlastně děje. Některé scény mají taky otřesný zvuk, kvůli čemuž nejde rozumět dialogům. Jsou tam asi tři neironicky vtipné momenty a hudba ve scéně s velkou honičkou na konci je docela dobrá, ale jinak tenhle film nemá vůbec nic k nabídnutí. 2/10 ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další porevoluční "klenot" naší filmografie , který zůstává možná neprávem v zapomnění, určitě by se alespoň občas mohl někde objevit. Je to stejná sorta filmů jako -Ještě , větší blbec než jsme doufali, Trhal fialky dynamitem, Kanárská spojka, Playgirls či Nahota na prodej, některé se celkem hrají, ale většina zůstala v zapomnění. Je to hrozná kravina, ale určitě možná lepší než Trhala fialky... herecké obsazení je skvělé, ale hodně zvláštní, třeba kontroverzní mafián Jonák, tu hraje sebe pod jménem Jonáček, ale ten jeho písklavý hlásek se k němu vůbec nehodí. A nebo strýček Jedlička toho vyhrabali kde, či A. Bubeník. Zajímavost je určitě obsazení prvorepublikové hvězdy Járy Kohouta. Hrubešová a její kozy, to je asi to nej na celém filmu. Některé hlášky jsou docela vtipné. Já se na to po letech rád podíval. ()

Mishelen 

všechny recenze uživatele

Ten film je opravdu ubohost. Tehdejší aktuální "humor" dneska už nikomu nic neřekne. Pamatuji se, že tento film vysílala TV Nova při svém 5. výročí vysílání, a od té doby jsem to už neviděl. Asi věděli proč to nedávat. Tu jednu hvězdičku dávám za herecké obsazení: naposled se tady totiž ukázal "nesmrtelný" Jára Kohout, V. Krška, jedna z posledních rolí i pro K. Augustu a J. Sováka. Sovák a Poloczek vzpomínali, že za tento film nedostali ani korunu. A Hrubešová byla opravdu svůdná. ()

Zajímavosti (13)

  • Samostatnou kapitolou filmu bol jeden z prvých pražských "mafiánov", Ivan Jonák (Jonáček), ktorý vo filme hral vlastne sám seba. Neustále pri sebe mal svoju milenku, bol ovešaný zlatom a jazdil vo svojom vlastnom veľkom Mercedese. Pol roka po dokončení filmu bol odsúdený na osemnásť rokov za nájomnú vraždu svojej manželky. (Raccoon.city)
  • Natáčanie filmu začalo už v roku 1993, ale z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov bolo stopnuté a film sa dokončil až v roku 1995. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama