Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jak to jen ten Apple dělá? Oni umí totiž kromě promakaných seriálů nabídnout i takto kvalitní celovečerní filmy. Jo, pořád mě to překvapuje. Tetris na první pohled vypadá nenápadně. Ono kdo má chuť si pustit snímek o videohře, že ano? Ale nenechte se zmást. To pozadí samotného této legendární hry vývoje dokáže zaujmout, notabene když se přesuneme do nelítostného prostředí Sovětského svazu. Fakticky mě odrovnalo, co za HIDDEN GEM se z toho vyklubalo. Osmdesátky z toho stříkají na každou stranu, tak propracovaný vizuál dávající si záležet na maličkostech jsem dlouho neviděl. Taron Egerton v hlavní roli trefou do černého, s prstem v nose dokázal svou roli nebojácného vývojáře her vyždímat do morku kostí. Parádička. Jinak se mi líbilo, jak film dokázal balancovat mezi odlehčenějším podáním a řízným thrillerem ze studené války. A ten dramatický konec, to jsem čuměl jako puk (došlo i na adrenalinem narvanou automobilovou honičku v centru Moskvy). Co více si přát? Takto má vypadat divácky atraktivní historický kinematografický počin. Za mě 8,5/10 ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Překvapivě napínavé drama o vzniku videoherní legendy Tetris. Netuším, nakolik je pravdivé, ale síla (ehm) komunismu se tady ukazuje naplno. Místy je to sice přitažené za vlasy, jako třeba finální automobilová honička, ale trocha toho napětí přece nikomu nikdy nuškodila. Taron Egerton dokazuje, že patří mezi hereckou špičku a já jsem dospěl k názoru, že bych mnohem raději viděl stovku podobně kvalitních „nízkorozpočtových“ (uvozovky proto, že film stál 80 mil.) filmů, než jeden další komiksový blockbuster. Bohužel toho se asi nedožiju. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh o trnité cestě kostiček skrze železnou oponu, kreativní tvůrci pár trnů do hry přihodili, nicméně vzala jsem to tak, jak mi to naservírovali a bylo to parádní filmové sousto.. Z herců se mi nejvíc líbil Nikita Jefremov, já mu věřila každý pohled, každé gesto, každou větu, pravdou ale je, že pochvalu zaslouží všichni, byli úžasní.. Vyobrazení komunistické Moskvy dech beroucí, no a ten údiv s naivitou mladého Američana (rodilého Nizozemce žijícího v Japonsku) nad praktikami KGB mě pobavil, celkově spokojenost, stálo to za to vidět.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Za osmibitovou klasikou je zabava s krasnym vizualem a s hudebnim doprovodem pocitacovych her z 80. let, ktery ucinkuje zabavne. Taron Egerton je vynikajici. Uvidite obchodni smlouvy a etiku obchodovanu, licence, korporatni spionaz, smlouvy,  podezirani, kapitalismus versus socialismus, studena valka, podezirani... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

No jo, taky jsem Tetris hrál od rána do noci. Popravdě jsem netušil, že měl tak pohnutý osud. Baird a spol. dokázali z historického exkurzu udělat neuvěřitelně zábavný film. Chytře přizpůsobili události tak, aby snímek neztrácel tempo a dokonce tam propašovali i automobilovou honičku z ušetřených peněz za geniální pixelové vsuvky. Dobré nápady neznají hranic. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Bývalý prezident společnosti Nintendo Hiroshi Yamauchi a Henk Rogers (Taron Egerton) byli ve skutečnosti dobří přátelé, které spojovala láska ke stolní hře „Go“. Rogers často navštěvoval Yamauchiho a při hraní diskutovali nad novými hrami pro herní konzoli Famicom (Nintendo Entertainment System). (HellFire)
  • Skutočný Henk Rogers (Taron Egerton) povedal, že film neodráža celkom skutočnosť a mnoho vecí je prikrášlených či vymyslených: "Je to hollywoodsky scenár, je to film. Nie je to o histórii, takže veľa z toho, (čo je vo filme) sa nikdy nestalo. Filmári sa nás často pýtali, ako to naozaj bolo... Pokiaľ šlo o autentickosť, snažili sa čo najviac akceptovať naše zmeny. Ale keď sa to začalo dostávať do [kreatívneho rozmachu ako] automobilová naháňačka a tak ďalej, tak to už bolo o tom, že: 'OK, teraz je to už len na nich.' Nemohli sme nič zmeniť." (Arsenal83)
  • Ke konci filmu, kdy Henk (Taron Egerton) s ostatními přijíždí autem k letištní hale, můžeme vidět letadlo s českou vlajkou. (Čulo)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama