Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Krásná nízkorozpočtová syrová podívaná zasazená do šedivé Moskvy, kde se Taron Egerton (vybírající si v posledních letech neskutečně kvalitní role jako byl Rocketman či skvělá seriálová Volavka) seznamuje s "východním blokem" a poznává zdejší praktiky a při tom se snaží dostat od bolševickejch pohlavárů pár podpisů na Tetris. Má takový děj šanci na úspěch? To si sakra pište že má, a že to byla kvalitní podívaná! ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tetris jsem samozřejmě hrál, ale jeho historii vůbec neznal. A Apple TV+ ji podal tak záživně a svěže, jak jen mohl. Jon S. Baird to celé natočil hravě, takže si fakt připadáte jako malé děcko, které se nemůže této hry nabažit, aby pak vás udolávaly krutosti a těžkosti reálného světa, které bohužel nejsou o těch jednoduchých kostičkách. A patrné to je obzvláště ve světě, kde prim hrají peníze a kde se střetává kapitalismus se socialismem. To pak se v takovém socialistickém Rusku padá na hubu ras dva. Připadá vám to fakt bizarní? Pevně doufám, protože o tom tenhle film je. A já se nedivím, proč slaví takový úspěch. 80% ()

Reklama

slord 

všechny recenze uživatele

Ten Tetris je veľmi fajnová zábavná záležitosť, ktorá je po vizuálnej stránke veľmi hravá a občasné využitie animácie mi prišlo super, napriek tomu komediálnejšiemu podtónu však vie prejsť aj do temnejšieho módu a aj tam mu to ide dobre. Egerton to ťahá na jednotku, ale aj tie vedľajšie postavičky vedia spraviť dojem, aj keď niektoré mi prišli upozadené, napr. Egertonova rodinka či sám tvorca tetrisu. Občas mi prišlo, že film trošku kríval s tempom, hlavne v prostriedku, no nebolo to nič čo by ma príliš otravovalo a vlastne to ubehlo celkom rýchlo a užil som si to. Neviem si predstaviť, že by na túto tému šlo spraviť lepší film, tvorcovia sa s tým slušne vyhrali. **7,5/10** ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Wow, to bylo dobré. Bál jsem se trochu že to bude tak zbytečný a tupý film jako Air: Zrození legendy, a nakonec pravý opak - výborné drama, komedie, i velmi milá oslava počátků videoher.  Velmi zábavně a trefně předvedené korporátní i politické machinace které drtí těch pár idealistických nadšenců v napínavém příběhu, který v tandemu s hravou režií nešetří nadsázkou a v při dění v Moskvě přechází do až tak groteskní parodie, že jsem jen čekal kdy se honící se auta změní na pixelové videoherní modely... a pak se přesně tohle stalo, a já se jen řehtal na celé kolo, až do nevyhnutelně šťastného konce. Feel good film roku. 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyznať sa v ekonomických kľučkách, biznisových podrazoch a presnejšie v dobových reáliách, bol by som maximálne nadšený. Má to perfektne oproti šedej realite upgradeovanú zápletku, super casting a skvele to graduje. Vzhľadom na všadeprítomný nadhľad nemožno tvorcom vyčítať to, že ide pomaly o nerdovskú verziu Jamesa Bonda s mustážou, práve naopak, absolvovať jednotlivé levely a držať palce hráčovi číslo jedna bolo oveľa zábavnejšie, než by to bolo v prípade serióznej drámy. Taron Egerton tu vyzerá ako Luke Perry. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • V 59. minutě, když se Henk (Taron Egerton) se svým průvodcem ocitne na diskotéce, můžeme slyšet skladbu „The Final Countdown“ od švédské rockové kapely Europe, která vyšla v roce 1986 na stejnojmenném albu. (Trajektt)
  • Na záberoch, kde sú zobrazené Henkove (Taron Egerton) osobné údaje v jeho cestovnom pase, je hlavné mesto Holandska chybne napísané ako Amsterdamn namiesto Amsterdam. (MikaelSVK)
  • Ve filmu vidíme scénu, kde Saša (Sofja Lebeděva) v hotelu políbí Henka (Taron Egerton) a později se zjistí, že to nastražili Sověti, aby mohli Henka vydírat. Ve skutečnosti se tohle nestalo. (Yorkcz)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama