VOD (1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Rocky88

všechny recenze uživatele

Lidi se nemění a historie se opakuje. Když jsou cejtit prachy, i ten největší světák zaprodá střechu nad hlavou a komouši si začnou hrát na kapitalisty. Cesta za distribucí tetratenisu byla trnitá, Baird vše podává v tempu, zábavně, hollywoodsky správně, připrogramuje pár grafických fíčur, navrch hodí perfektně naprogramovaného Egertona a je z toho překvapivý zábavný mix na páteční večer. ()

Padme_Anakin

všechny recenze uživatele

Strhující příběh o trnité cestě kostiček skrze železnou oponu, kreativní tvůrci pár trnů do hry přihodili, nicméně vzala jsem to tak, jak mi to naservírovali a bylo to parádní filmové sousto.. Z herců se mi nejvíc líbil Nikita Jefremov, já mu věřila každý pohled, každé gesto, každou větu, pravdou ale je, že pochvalu zaslouží všichni, byli úžasní.. Vyobrazení komunistické Moskvy dech beroucí, no a ten údiv s naivitou mladého Američana (rodilého Nizozemce žijícího v Japonsku) nad praktikami KGB mě pobavil, celkově spokojenost, stálo to za to vidět.. ()

Malarkey

všechny recenze uživatele

Na první pohled by mě nenapadlo, že hra jako Tetris bude skrývat takový příběh. Ne o jeho vzniku, ale o tom, jak se rozdistribuoval do celého světa. Perfektní, dynamická režie, originální nápady. Bavilo mě to od začátku do konce. Takhle má vypadat v dnešní době natočené čiré dobrodružství. 8 bitové vizuální prvky pak dodávají filmu na nápaditosti a všechno ostatní je k tomu naprosto poctivě odmakáno – hudba, herecké výkony, socialistická atmosféra osmdesátkové Moskvy. K tomu se dozvíte i pár insider informací z vývoje počítačových her. No, co víc si fanoušek počítačových her má přát? ()

Spiker01

všechny recenze uživatele

Z povzdálí ne moc lákavý projekt a moc se mi do něj nechtělo, i když jsem ho měl týden uložený na Apple TV Plus a věděl jsem, že bude dobrý. Ale výsledek mě stejně překvapil, jelikož to krásně uteklo a navíc to bylo tak napínavé, že jsem si ukousal všechny nehty na rukou. Jistěže je to dramatická licence, mnoho věcí z filmu se takto nestalo a ani stát nemohlo, ale jako film to funguje parádně. Taron Egerton se do role skvěle hodí (čert vem whitewashing) a v produkci Marv Matthew Vaughna to ani nemohlo dopadnout špatně, leč to nakonec dopadlo dokonce výborně. ()

Fr

všechny recenze uživatele

„KDYŽ DO TOHO PŮJDEME, BUDEME ZA VODOU…“ Jako všechny tyhle filmy o sociálních sítích, počítačích, mapách… baví, když vás chytne ten příběh člověka, kterej za tím stojí. A bacha - tady je to navíc i lekce z politický historie! Svižný, napínavější než kdejakej  thriller a nesoucí fajn 8 bitovou stopu. Pičo vole, debilní TETRIS!? ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Tetris vyvinul v roce 1984 ruský programátor a vývojář Alexej Pažitnov pro sovětský počítač Elektronika 60. 2.) Hry se prodalo více než 170 milionů kusů a je zapsána v Guinnessově knize rekordů jako nejportovanější videohra světa. 3.) Thx za titule „Karel Himmer“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

• V 59. minutě, když se Henk (Taron Egerton) se svým průvodcem ocitne na diskotéce, můžeme slyšet skladbu „The Final Countdown“ od švédské rockové kapely Europe, která vyšla v roce 1986 na stejnojmenném albu. (Trajektt)
  • Hru „Tetris“ vymyslel roku 1984 rus Alexej Pažitnov, jež se inspiroval stolní hrou „Pentomino“. (mokki5)
  • Produkce filmu musela být dočasně zastavena po případu koronaviru v Glasgow. Taron Egerton (Henk) byl testován s negativním výsledkem, ale stále byl několik týdnů izolován. (mikki089)

Související novinky