Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

slord 

všechny recenze uživatele

Ten Tetris je veľmi fajnová zábavná záležitosť, ktorá je po vizuálnej stránke veľmi hravá a občasné využitie animácie mi prišlo super, napriek tomu komediálnejšiemu podtónu však vie prejsť aj do temnejšieho módu a aj tam mu to ide dobre. Egerton to ťahá na jednotku, ale aj tie vedľajšie postavičky vedia spraviť dojem, aj keď niektoré mi prišli upozadené, napr. Egertonova rodinka či sám tvorca tetrisu. Občas mi prišlo, že film trošku kríval s tempom, hlavne v prostriedku, no nebolo to nič čo by ma príliš otravovalo a vlastne to ubehlo celkom rýchlo a užil som si to. Neviem si predstaviť, že by na túto tému šlo spraviť lepší film, tvorcovia sa s tým slušne vyhrali. **7,5/10** ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost, která až na pár menších zádrhelů ubíhá přesně tak jak se od ní očekává. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat snímek Tetris, který nám dokazuje, že na pozadí této legendární hry se odehrávaly zcela nepředvídatelné politické machinace, které byste zde rozhodně neočekávali. Na první pohled vás zde zaujme atraktivní osmibitová ikonografika, hravá režie a přesvědčivé herecké výkony, které celému tomuto koktejlu dodávají ten patřičný dobový nádech. Za zmínku rovněž stojí i jedna nečekaná automobilová honička a precizní soundtrack, na jehož vlnách se vrátíte nostalgicky zpátky v čase. Snad jediným neduhem tedy bohužel zůstává olbřímí stopáž, v níž lze najít několik hluchých a zbytečných scén. Avšak až na tento detail se stále jedná o perfektní filmovou jízdu na volné odpoledne, po níž budete mít neodolatelnou chuť jít a znovu si tuto herní klasiku zahrát. Skvělá práce! (Apple TV+) „Good ideas have no borders.“ ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celý film je o třech stranách, které se v Sovětském svazu přetahují o získání licencí na Tetris. Rusáci jsou tam vyobrazení poněkud skanzenovitě. Není to úplně navážno, ale ani ne přímo řachanda, takže jsem nevěděl jestli se jich bát, nebo se jim smát. Navíc Taron Edgerton v hlavní roli mi na to nějak neseděl. Vůbec jsem mu nevěřil, že je to fotr od rodiny někde v Japonsku. Prostě je to celé tak nějak mezi, tak hodnotím stejně tak. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Naivita zde nevadí, je součástí hry. A ta umí bavit, vkusně míchat popkulturní vsuvky i udržet si přehlednost v poměrně sofistikované scénáristické kostře. Free Guy pro dospělejší, ale ne konzervativní publikum - o to více, pokud vás zajímá podnikání a historie vzniku jednoho herního fenoménu. Film vyšel na VOD ve stejnou dobu jako v kinech Air Bena Afflecka, což je dosti odlišné, ale stejně povedené “podnikatelská dobrodružství” ze stejného historického období. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako hrom. Nesmírně mi tento snímek sedl. Od začátku nasadil naprosto zběsilé tempo, ze kterého ani na okamžik nezvolnil. Mimořádně atraktivní formou jsem se dověděl něco z historie jedné z naprosto nejslavnějších her, nebojím se říci, všech dob. Nikdy bych nevěřil, že jde o boji o licence natočit něco tak nesmírně napínavého a dramatického. A ta tématická hudba byla slastí pro uši. Po dlouhé době jsem viděl film, který jsem si opravdu kurevsky užil. Zajímavé, vtipné, napínavé, dobře zahrané. Má to prostě všechno. [90 %] ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu dvakrát zazní píseň „Holding Out for a Hero“, a to ve dvou různých jazykových podobách – v japonské a ruské verzi. Japonská verze zazní v čase 00:13:33 a ruská verze zazní v čase 01:00:41. (Yorkcz)
  • Na tomto filmu se nijak nepodílel František Fuka, který naprogramoval pokračování hry „Tetris“ a složil k němu hudbu. (corydoras)
  • V čase 00:37:30 můžeme vidět letadlo Bombardier Challenger 604 a jeho imatrikulaci G-FABO. Toto letadlo bylo vyrobeno až v roce 2001, více jak 10 let po událostech ve filmu. (Ed4)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama