Reklama

Reklama

Hádkovi

  • angličtina Hádek Family (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se sejde rodina, je to vždy radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře. Bráchové jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi, zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Ve vzduchu visí dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i otec obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

argenson 

všechny recenze uživatele

Čvančarová mě baví vždy a všude. Ale hlavně velkým překvapením byla Sandra Nováková, která mě dosud celkem nebavila a tady je luxusní herecky i vizáží. Hodně úsporná výprava v jednom hodně retro bejváku na sídlišti, ale má to spád, vtip, skvělý herecký výkony a nemálo vtipných hlášek. Takže Eva dostane byt a plnýho bustu Lenina. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ano, je to oddechovka mozkomorná, nicméně dovoluji si tvrdit, že vcelku slušně zaostává za nedostižnými Troškařicemi a  nenavštěvuje ani  Kotíkovice.  A pro mě zajímavé zjištění, já si zvykl a snad i začnu oblibovat Prachařovu stále stejnou komiku.  Ale stejně tomu tady vládnou ženy, Čvančarovic matróna a nejvíc asi vymaštěná, pardon, úplně vymaštěná Sandra Nováková a její bradavky a mírné obtíže s cizími termity.  "Ty si umíš jenom honit bradavky" - "A ty už jsi dva roky nehonila nic"    Stárnu, blbnu, hádkovatím. Za mě o tu jednu  až dvě bradavky lepší než Matky. A ten soundtrack se  taky povedl. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív tu byly Matky, nyní Synové a snachy. Výsledek je podobně matný včetně doprovodného popíku, který nutí poohlédnout se po pytlíku na zvracení. Slet supů pod přezůvkami a vymaštěných supic do hloubětínského hnízda disponuje vizuálem primáckého seriálu a i přes snahu být sžíravou konverzační fraškou s nádechem cynismu je tak i převážně napsán. Herecky obstál jen Čermák (především když tasí neprůstřelné argumenty absolventa Vysoké školy života), jinak Pavelka budil dojem, že flašky s alkoholem nebyly jen rekvizity, manželka pana režiséra dávala na odiv místo talentu své tělo a její submisivní filmový choť ji navzdory absence molitanových vycpávek překonával ve velikosti prsou. Jakž takž ještě obstála Halina Pawlowská, dokonce se mi zdálo, že i trochu zhubla.. Polanski může být v klidu, nějaký konkurenční Masakr se vůbec nekonal.. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Nováková si ukousla příliš velké sousto - takto prostoduchou zápletku, vhodnou snad pro formát bakalářské povídky (pro nepamětníky levná krátkometrážní TV komedie) by na rozměr kvalitního celovečeráku svedl rozvést jen mistr scénárista (a jestli vůbec), kterým začátečnice Sandra logicky být nemůže. A nemyslím, že by její dílo dokázal o mnoho lépe zpracovat zkušenější režisér, než je Moravec. Sice se za to stydím, ale jediná scéna, která mě přiměla k úsměvu, je stylizovaná hromadná "rvačka" v závěru... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hádkovi jsou pro mě jedno z největších překvapení posledních let. Jedná se o výbornou konverzační komedii, která mi nejvíc připomínala film Vlastníci. V obou případech jde vlastně o jednu místnost a několik rozličných postav, které spolu konverzují. A v obou případech se na těch konverzacích projevují klasické české vlastnosti, ale i aktuální témata posledních let. Ve zdejším případě to je třeba falešné vlastenectví a víra v pravdivost internetu či čtení fake news - trochu ohrané poslední dobou a stále častější. Filmu je vyčítáno, že nejde o moc chytrý humor. Pravda. Hádkovi se hádají a v hádkách na sebe vytahují nejrůznější pitomosti. Na druhé straně manželky zrovna neoplývají bůhvíjakým intelektem a oba manželé jsou zase podpantofláci. Jenže film je k tomu skvěle obsazen a opravdu zábavné konverzace by podle mě obstály i na divadle, kde by děj chytil ještě zcela jinou atmosféru. Škoda jen, že třeba Lucie Polišenská nedostala více prostoru. Je třeba ještě dodat, že vynikající byla i hudba. Tak schválně, kolik rodin se v tom poznalo? Vojtěch Moravec a Sandra Nováková spolu napsali a produkovali první film. Z čeho asi tak vycházeli? Že by z vlastních zkušeností? Pokud je základní měrou pro komedii schopnost diváka se smát, pak tenhle film ji prostě splnil. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe. (dyfur)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • „Příběh o rozhádané rodině může znít jako horor, my jsme ale hledali tu směšnou stránku hádajících a náramně jsme se u toho bavili. Natáčení jsme si strašně užili. Každý se někdy pohádal, takže jsme všichni mohli těžit z vlastních zážitků. Herci byli skvělí a práce s nimi byla fantastická. Všichni se do svých postav ponořili a díky tomu ten film vychází tak dobře, jak jsme si ho se Sandrou vysnili,“ uvedl Vojtěch Moravec. (SONY_)

Reklama

Reklama