Reklama

Reklama

Hádkovi

  • angličtina Hádek Family (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se sejde rodina, je to vždy radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře. Bráchové jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi, zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Ve vzduchu visí dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i otec obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Z trailerov Hádkovi pôsobili ako moderná verzia Ecce homo Homolka pre nenáročné publikum. Bohužiaľ potenciál konfliktných situácii je využitý dosť nezáživne. Na miesto hlášok a urážok si vymieňajú skôr vystrašené, udivené a naštvané pohľady. Nedokážem si predstaviť, že by v niekom Hádkovi vzbudili chuť si ich pozrieť znova. Rýchlo zabudnuteľný výlet do neustále štekajúceho paneláku. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ano, je to oddechovka mozkomorná, nicméně dovoluji si tvrdit, že vcelku slušně zaostává za nedostižnými Troškařicemi a  nenavštěvuje ani  Kotíkovice.  A pro mě zajímavé zjištění, já si zvykl a snad i začnu oblibovat Prachařovu stále stejnou komiku.  Ale stejně tomu tady vládnou ženy, Čvančarovic matróna a nejvíc asi vymaštěná, pardon, úplně vymaštěná Sandra Nováková a její bradavky a mírné obtíže s cizími termity.  "Ty si umíš jenom honit bradavky" - "A ty už jsi dva roky nehonila nic"    Stárnu, blbnu, hádkovatím. Za mě o tu jednu  až dvě bradavky lepší než Matky. A ten soundtrack se  taky povedl. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Svižná komedie o jedné dosti pošahané, ale možná že právě často typické české rodině, která jako obvykle má spoustu plánů, ale ve finále se všichni akorát tak ožerou, pohádají a porvou, aby se nakonec zase udobřili a mohlo se jet nanovo. Sandra Nováková zvládla svoji "úplně vymaštěnou" na jedničku. 60% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Skvělá konverzační tragikomedie o tom, jakým peklem jsou rodinné sešlosti. Jako nastavení zrcadla mnohým rodinnám funguje na výbornou. Vždyť není horších nepřátel, než rodinných příslušníků, když jde o dědictví. Co na tom, že dotyčný, po kterém se má dědit ještě dýchá? V očích potencionálních dědiců má mít tu slušnost a neprotahovat to. Ideální by bylo, kdyby si šel někam na hřbitov, vykopal z posledních sil jámu, do té si lehl a umřel. Stejně by se stihli ještě pohádat o to, kdo tu jámu zasype.  Herci odvedli výbornou práci, dialogy dávali smysl a třeba ta hláška s tím, čí je který metr, byla skvělá. Já se bavila i když je to vlastně spíše k pláči. Za mne 80%. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vlastníci z Wishe. I tak by se dali Hádkovi charakterizovat, neboť inspirace zmíněným úspěšným filmem je očividná, tvůrcům se ale tento pokus vůbec nepovedl. Celý příběh se odehrává v jednom starším bytě, veškerá pozornost se tedy upírá na herce a jejich postavy. Zde však nastává asi ten největší problém. Každá postava představuje určitý stereotyp, kterého se po celou dobu statečně drží, dost často to bohužel sklouzává až v karikaturu a parodii sebe sama, díky čemuž působí spousta situací strašně uměle a nereálně. Nejlépe z toho všeho vyšel suverénně nejlepší Hynek Čermák, ten svou roli dal úplně na výbornou a byl asi nejvíce uvěřitelný, světlé chvilky měla ale i třeba Sandra Nováková. Tihle dva se postarali o ty nejvtipnější momenty celého filmu, jinak toho snímek zas až tak moc nenabízí. Párkrát jsem se upřímně zasmál, vadilo mi ale pomalejší tempo a plochý děj, závěr vyšuměl zcela do ztracena. Na to, kolik bylo okolo filmu řečí, jaký měl hype, je to teda docela zklamání. 4/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe. (dyfur)
  • Když jsou Hádkovi v obýváku, tak v televizi běží pořad Prostřeno (od r. 2010). (griph)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno