Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Většina filmů žánru kung-fu mi přijde nechtěně velice komická, zde jsou takto zábavné pouze heky a vzdechy bojovníků. Jedná se o sympatickou pohádku, v níž dobro vítězí nad zlem. Film postrádá obvyklou křečovitost většiny zástupců svého žánru, nic zásadně nepřehání, takže je na něj příjemné pokoukání. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Strašně dobrej film pro všechny fanoušky kung-fu filmů. Ostatní lidi to možná tak nedocení, ale já přesně chápu proč se tento film stal vyloženě kultovní klasikou. Chia Hui Liu známý též jako Gordon Liu je naprosto skvělý. Zahrál to fakt výborně a bez něj by film ani z poloviny nebyl tak cool. Bojové scény jsou i přes stáří filmu bezva a když se nad tím tak zamyslím je tam bezva všechno, dokonce ani ten pitomej hongkokgskej humor nechybí. Klenot mezi kung-fu filmy. BEZVA!!!!! ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Osobně asijsné kung-fu zrovna nevyhledávám, ale tohle mě příjemně překvapilo. Sice scénář je pro Shaw brothers naprosto klasický, čímž myslím jednoduchý, prakticky bez žádného zvratu. Všechno se odehrává přesně tak, jak si divák myslí. Nejdřív neschopný studentík se vypracuje na mistra Shaolinu. Ale co, tyhle filmy na tom byly založeny. A když jsem se smířil s tím, že příběh bude asi nic moc, tak jsem se už jen nechal unášet skvělou akcí, která je nádherně přehledná, ladná a na pohled opravdu příjemná. Navíc tehdy ještě neznámí Gordon Liu sice lehce přehrává, ale aspoň je celkem zajímavý. Jako oddychová klasika je to určitě skvělý film. Sice nezaujme každého, ale jako příjemné zpestření evropské a americké filmové kultury vřele doporučuji. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Starý kung-fu film, který se jeví býti snad ještě starším a tím více, či méně znesnadňuje dnešnímu diváku pořádně si jej užít. Na mysli mám kromě překonaných efektů i jakýsi rutinní a zdlouhavý způsob vyprávění, který dělá úvod nezáživným, třebaže samotný děj stupidní rozhodně není. Avšak komnaty Šaolinu už mají zcela odlišné kouzlo, trénink je drsný, atmosféra vznešená a když dojde na samotné souboje, je to lahůdka (speciálně vznik boje s trojdílnou tyčí). Absence efektů a líný střih se zde naopak maximálně vyplácí, choreografie vypadá reálně a hlavně vše je přehledné a efektní. 7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No jo, tomuhle se dá skutečně vytknout jen máloco. Skvělá choreografie, které se prostě nedá nic moc vytknout. Tohle je nářez, který neustále jede. No a pak je tu samozřejmě skvělý nápad s procházením jednotlivých konat Šaolinu. Popravdě mě víc zajímala ta pasáž učení než celková pomsta, která mi možná přišla malinko nudnější, jako kdyby vrchol byl právě v chrámu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)
  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno