Reklama

Reklama

Snímka sa inšpirovala skutočným príbehom mladej desiatničky námorného vojska, ktorej jedinečná disciplína a puto s vojnovým psom zachránili mnoho životov počas ich nasadenia v Iraku. Po disciplinárnom konaní preradia desiatničku námorného vojska Megan Leaveyovú k jednotke psovodov, kde má upratovať po psoch. Vo výcvikovom stredisku K9 sa spriatelí s agresívnym psom Rexom a napokon dostane príležitosť, aby ho vycvičila na stopovanie a vyhľadávanie výbušnín. Megan sa stane psovodom a spolu s Rexom úspešne dokončia viac než stovku vojenských misií. Všetko sa zmení, keď oboch zraní explózia ukrytej výbušniny v Iraku. Táto chvíľa ovplyvní ich ďalšie životné osudy. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Měla mě varovat ta americká vlajka na plakátu. Od začátku to totiž letí pěkně po americku....chudá holka z nefunkční rodiny, smrt nejlepšího kamaráda, nástup z trucu do armády, první kontakt se psem v životě, rychlokurs na psovoda a už je na misi v Iráku...následují hrdinství a slzy. Praví pejskaři se chytají za hlavu. Kategorie C, neboli pro evropana nekoukatelná sračka. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Megan Leavey, ztracená dívka jež útěkem vnese do svého života řád a smysl. Což však nenalézá ve vojenské službě, ale v blízkém přátelství a poutu, ke svému vojenskému čtyřnohému příteli. Byl jsem velmi mile překvapen, jak zde vše funguje. Civilními pasážemi počínaje, těmi vojenskými, akčnějšími a dramatičtějšími, konče, přičemž se neopomíná vztah dvou ústředních figur. A dojemný konec též odpustím, protože já dojat vskutku byl. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobře podaný příběh o lásce ke psu. Není to zbytečně patetické, nechce vás to zbytečně vydírat, i když si říkáte, jestli to není místy emočně přehnané z hlediska toho, jak se hlavní hrdinka chová. Ale pak si prostě uvědomíte, že je možné mít tak rád i někoho jiného než jen druhého člověka. Kate Mara je tu hodně příjemná. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sekvence z výcviku a z války měly něco do sebe, ale následné skoro hodinové lkaní nad nemožností adoptovat psa mě dojímalo podobně jako bědování bezdomovců, že nemají drobné na krabicák. Přitom to potenciál mělo velký, akorát se tvůrci víc soustředili na vztah holky se psem, což mi bylo u prdele. 60% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Oceňuji námět filmu, že si člověk uvědomí jak důležitou roli hrají psi v naší společnosti a že si zaslouží náš respekt. Ovšem přišlo mně že tvůrci až příliš spolehají právě na náměť, ale udělat z něj jějaký kloudný příběh to se příliš nezadařilo, herecké výkony taky nejsou zrovna kdovíjaký zázrak, takže tohle ty hvězdičky jsou vysloveně má děkovačka všem těm psím šampionům, který nasazují svoje životy za naše bezpečí v boji proti teroristům. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • Skutečná Megan Leavey si ve filmu zahrála malou roličku, jako instruktorka výcviku č. 3. (Martrix)
  • Megan Lavey (Kate Mara) sa po prvej rotácii vrátila domov v čase Vianoc, pričom na zemi aj bolo trochu snehu (umelého), no vegetácia na záberoch bola v rozkvete. (De Large)
  • Medzi vojenské vyznamenania desiatničky Megan Leaveyovej (Kate Mara) patrí Purporové srdce (Purple Heart) za zranenie v boji, dvakrát udelená Medaila námorníctva a námornej pechoty za úspechy (Navy and Marine Corps Achievement Medal) s odznakom "V" udeleným za hrdinstvo, Stuha za bojovú akciu (Combat Action Ribbon), Medaila námornej pechoty za vzornú službu (Marine Corps Good Conduct Medal), Medaila za službu pre národnú obranu (National Defense Service Medal), Medaila za nasadenie v Iraku (Iraq Campaign Medal), Medaila za službu vo Vojne proti terorizmu (Global War on Terrorism Service Medal) a Stuha za službu na mori (Sea Service Deployment Ribbon). (koba)

Reklama

Reklama