Reklama

Reklama

Snímka sa inšpirovala skutočným príbehom mladej desiatničky námorného vojska, ktorej jedinečná disciplína a puto s vojnovým psom zachránili mnoho životov počas ich nasadenia v Iraku. Po disciplinárnom konaní preradia desiatničku námorného vojska Megan Leaveyovú k jednotke psovodov, kde má upratovať po psoch. Vo výcvikovom stredisku K9 sa spriatelí s agresívnym psom Rexom a napokon dostane príležitosť, aby ho vycvičila na stopovanie a vyhľadávanie výbušnín. Megan sa stane psovodom a spolu s Rexom úspešne dokončia viac než stovku vojenských misií. Všetko sa zmení, keď oboch zraní explózia ukrytej výbušniny v Iraku. Táto chvíľa ovplyvní ich ďalšie životné osudy. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

Martrix 

všechny recenze uživatele

O silném poutu zvířete a člověka, bylo natočeno hodně filmů. Megan Leavey je o válečné psovodce. Dozvíme se něco málo o Megan, jak se dostane k armádě a následně se děj odehrává v Iráku, odkud si odveze ona i její Rex traumatizující zážitek. Jejich cesty se pak rozdělí a... . Ta část, než se Megan dala dohromady s Rexem, mi nevadila. Přestože jde o vojenské prostředí, je to natočeno vcelku civilně. I proto pak působila mise v Iráku velmi věrohodně. Žádné propagandistické kecy, žádná přepálená akce...ale velmi napínavá hodina, která vygraduje už zmiňovaným incidentem. Poté co se děj přesune zpět do států, už je to trochu nuda. Samozřejmě jsem Megan i Rexovi dál fandil, ale bylo zřejmé, jak to dopadne...jinak by se o tom přece netočil film, že? No a závěr už byl vysloveně americký...myšleno nejen natočeno, ale nejspíš i podle skutečnosti. Megan Leavey by slušela kratší stopáž, ale nenapadá mě, kde by se mělo ubrat. Celkově jsem spokojený, přestože tyto cityvyděračský filmy o zvířatech, moc rád nemám. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Megan Leavey" je podľa mňa veľmi pekný film. Veľmi dobre vybudované puto medzi Megan a Rexom je skutočne highlightom filmu. A nakoľko sa na to filmu sústredí najviac, tak to veľmi dobre buduje atmosféru a pozerá sa na film veľmi príjemne. Kate Mara je vynikajúca vo filme. Časti z Iraku sú asi najzaujímavejšie, no rovnako super mi príde aj záverečná časť filmu, kde musí nájsť cestu k vlastnému šťastiu a bojovať za svoj život. Koniec koncov, viem pochopiť, že nebola po svojim skúsenostiach taká, ako predtým. Rovnako zaujímavé je na filme, že je to jeden z mála momentov, kde vidíme Toma Feltona v role klaďasa. A dokonca musím povedať, že jeho postava mi celkom prirástla k srdcu. Napriek tomu ako málo času mala na pľaci. Ale úplne to stačilo. Čo viac ešte môžem pochváliť? Tempo filmu ubieha skutočne skvele. Nie je to ani rýchle ani pomalé. A dokázal som z toho plne načerpať dostatok atmosféry a sledovať tie scénky so záujmom. Možno v úvode by som sa nesústredil toľko na to, ako Megan vedela veci pokaziť, no na druhú stranu ju to robí zaujímavejšou, ako keby bola perfektnou vojačkou. Ako celok vnímam film pozitívne. Má dobrú atmosféru, veľmi dobre využíva svoje silné stránky a puto medzi Megan a Rexom je skvelé. Keď som videl ešte roku 2015 trailer na film "Max", toto je film, ktorý som od toho čakal. Asi som si musel len nejaký čas počkať. Hodnotenie: A- ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nenápadné životopisné drama, které má překvapivý emocionální přesah nad rámec žánru. A to včetně stokrát omílaného amerického patriotismu, který k podobným filmům prostě patří a možná i díky tomuhle filmu někteří pochopí, že to není jen filmové klišé, ale že prostě američané vnímají vojenskou službu a válečné hrdiny jinak než my. Ale to už si zkrátka musí každý divák přebrat sám. Už od úvodního vnitřního monologu hlavní hrdinky jsem začal chápal všechna její následná rozhodnutí, která pramenila především z prožité krize mezilildských vztahů a nespokojenosti se stereotypním a bezvýchodným způsobem života. Citlivě natočené, bez příkras a zbytečného patosu. A všem lidem jako Megan, kteří se navzdory nepřízni osudu a díky zásadním životním rozdhodnutím či překonáním sebe sama stali hrdiny, patří velký respekt. 90% ()

venison 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Čekala jsem víc.. "Megan Leavey" je přesně ten druh filmu, který hrozně hřeší na síle tématu a dlabou na propracovanějším zpracování.. Prostě pes hrdina, sexy kost a nějak ten děj na nich utáhneme.. Prostě průměrný film, ze kterého se dala vytřískat daleko větší emoční smršť.. PS: Pejskaři, klidně na to mrkněte, ten pes neumře, fakt ;-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKDY SI NEUVĚDOMUJEME, ŽE, JAK MOC JSOU RODINA ONI PRO NÁS, MY JSME RODINA I PRO NĚ...“ /// Je třeba se vyrovnat s holčičkovským úvodem (takže vlastně lákadlo pro holky). Pak námořní pěchota a Irák. Taky vás zajímá, jak moc tvrdej chleba psovod má? To už je vyprávění pro dospělý a Megan dokáže, že je velká holka. Pak je to zase takovej hočičkovsko-psovskej příběh, u kterýho bude stačit, že máte rádi psy. Nebo že máte (jakýkoliv) válečný trauma. Ale úplně nejlepší je bejt holka. Vemte k tomu svýho psa a držte společně palečky (tlapičky)… Americkej patriotismus, vojenská povinnost a zvířecí láska vtěstnaná do jednoho filmu o vojákovi a psovi. Na mě tam toho bylo zbytečně moc! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Nerozumím si s lidmi. 3.) Thx za titule „JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V čase 01:01:20 je zřetelně vidět, jak se americký voják kouká přes kolimátor jen jedním okem a druhý má zavřený. Tato praktika je pouze pro optiky na delší vzdálenost, ale nikdy pro kolimátory na blízko. Takto by nefungoval žádný voják v akci a je to chyba. (Ace.A.T.L.)
  • Rex odslúžil v americkej armáde tri rotácie, spolu 11 575 pracovných hodín a prehľadal okrem iných objektov viac ako 6 220 vozidiel. (De Large)
  • Medzi vojenské vyznamenania desiatničky Megan Leaveyovej (Kate Mara) patrí Purporové srdce (Purple Heart) za zranenie v boji, dvakrát udelená Medaila námorníctva a námornej pechoty za úspechy (Navy and Marine Corps Achievement Medal) s odznakom "V" udeleným za hrdinstvo, Stuha za bojovú akciu (Combat Action Ribbon), Medaila námornej pechoty za vzornú službu (Marine Corps Good Conduct Medal), Medaila za službu pre národnú obranu (National Defense Service Medal), Medaila za nasadenie v Iraku (Iraq Campaign Medal), Medaila za službu vo Vojne proti terorizmu (Global War on Terrorism Service Medal) a Stuha za službu na mori (Sea Service Deployment Ribbon). (koba)

Reklama

Reklama