Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

janesX 

všechny recenze uživatele

Super-Blb je jedna z tých bláznivých komédií, pri ktorých sa až tak nezasmejete. Aj keď určite niekomu môže sadnúť a pár vtípkov tu vyšlo, Philippe Lacheau (aj keď vôbec nepopieram jeho scenáristické a režisérske schopnosti) žiaľ ako komik nie je žiadny Jim Carrey. Ten postavil laťku v týchto komédiách možno až neprekonateľne vysoko, aj keď nezabudol som ani na klasické francúzske komédie a teda viem, ako to aj Francúzi s komédiami vedia (či vedeli?). Plusom je iba milý, nepredvídateľný príbeh, krátka stopáž a to je asi tak všetko. 55%. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

6/10. Začátek filmu se táhne jako sloní prdel, ale pak se to rozjede a začne to bavit. Jako film s kámošema po kalbě dobrý, jinak se jedná o směsici klišé gagů, které spíše nepřekvapí. Avšak stylizace do Mrvel hrdinů a parodie na ně musí zaujmout každého. Suma sumárum příjemná a rychlá jednohubka. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po povedené komedii Alibi.com a jeho pokračování jsem chtěl zkusit nějakej další film z filmografie Philippe Lacheaua. Zvolil jsem tento. A ani tentokrát Philippe Lacheau nezklamal a předkládá divákovi zábavnou parodii na superhrdinský filmy. S humorem je to tak(aspoň teda za mě), že občas trochu drhne a občas šlape jak má. Pořád jde ale o slušnou zábavu a to i pro někoho jako jsem já, protože zrovna nejsem milovníkem filmů, který zde byly parodovány. Takže je docela možný, že fandové DC a Marvelu půjdou s hodnocením podstatně výš. 3hvězdy. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Cedric je C-éčkový herec ale šťastnou náhodou sa mu podarí získať hlavnú úlohu v novom superhrdinskom filme. Pri nešťastnej nehode prichádza o pamäť a v kostýme super hrdinu uverí vo svoje zázračné schopnosti. Herecké obsadenie: Vo francúzskej komédií by som už nikoho iného ako Philippea Lacheaua ani nečakal. Tu sa dokonca zhostil aj režisérskej stoličky a ako hercov prizval svojich starých známych kamošov aby mu sekundovali. Prevedenie: Jedná sa o ozaj podarenú paródiu na super hrdinské filmy niekdajšej doby. Humor je miestami prestrelený ale je to všetko v rámci znesiteľnej normy. Občas som sa ale pristihol, že sa nudím a to je asi aj dvôvod prečo som nedal plné hodnotenie. Celé toto dielo je nekomerčným odkazom komerčnému Marvelu a DC aby nezabudli, že niektoré ich filmy hlavne v poslednej dobe sú vážne na smiech. Pocity: Bojujem s tým, či dám priemerné alebo ľahko nadpriemerné hodnotenie nakoľko som už s takéhoto humoru vyrástol ale na druhej strane sa mi to ako celkom páčila a nastavilo to druhú tvár superhrdnisnej rafinérií, ktorá pľuje jedného panáka za druhým. Pridaná hodnota: Francúzska paródia na filmy o super hrdinoch. 65% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jen Francouzi umí udělat bláznivou crazy komedii, která není trapná a vulgární. Já jsem se fakt nasmála, zvláště závěrečné scéně s vysavačem - jedničkou na trhu. Přiměřená stopáž, skvěle se hodící hudební doprovod, parodie na nejznámější oelasťákované blbečky, humor, akce, prostě super. Jen dialogy místy trošku vázly. Za mne spokojených 80%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Cédric (Philippe Lacheau) během filmu používá telefon Apple iPhone s Face ID. Aby však dávala smysl věta sestry Éléonore (Élodie Fontan) o skutečnosti, že Cédricův telefon patří jemu, jelikož se odemkne na jeho otisk prstu, je jeho telefon od vyřčení této věty Apple iPhone starší generace s Touch ID, místo Face ID. (machonza)
  • Na začátku filmu, když Cedric (Philippe Lacheau) dostane roli Badmana, tancuje na píseň „Mr. Blue Sky“, která je ikonická z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Tanec na schodech je zase narážkou na ikonický tanec Arthura Flecka z filmu Joker (2019). (Knowho)

Reklama

Reklama