Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý ruský generál Benin touží po tom vzkřísit bývalý Sovětský svaz. Spojí se s německým vědcem Leitzigem, který zkonstruuje dvě atomové bomby. Benin je naloží do amerických vlaků mířících do Iráku. Jediný, kdo může zabránit jeho šílenému plánu je Malcolm Philpott, člen mezinárodní organizace proti kriminalitě... (oficiální text distributora)

Recenze (43)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Není to nic převratnýho. To levnější televizní zpracování v koprodukci s Jadran film tomu na výpravnosti nepřidá, ale Pierce byl sympaťák už před Bondem a tohle postupné dobývání uneseného vlaku rozhodně nijak neurazí. Především pokud jste fanoušky železnice jako já, tak si nějakou tu hvězdici přičtěte.55% ()

Akana 

všechny recenze uživatele

No, nečekal jsem zázraky, ale jelikož mi Brosnan coby Bond dost seděl, doufal jsem aspoň ve slušnou náhražku. Nekonalo se. Děj je vyloženě tupý i když odhlédnu od klišé jako bylo zneškodňování bomb. Co mě nejvíc zaráží, je přítomnost hereckých es, která tu absolutně nic nezachrání. Především Christopheru Lee vkládá scénář do pusy tak hrůzostrašné fráze, že bych to odhadoval na jeho nejhorší roli vůbec. Kdyby to aspoň oživila nějaká efektnější akční scéna, ale kdepak. Velká slabota. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nebyť na televízny film neskutočne našlapaného obsadenia, tento film by som obišiel širokým oblúkom. Zápletka je čisté béčko, väčšina dialógov dokonca céčko a hudobný doprovod je snáď déčko, ak je to vôbec možné. Ale celé ma to tak nejak bavilo sledovať a vôbec ma to neurážalo prehnanou scenáristickou demenciou. Skrátka som sa nenudil a bolo zaujímavé pozerať sa na budúceho Jamesa Bonda ako sa snaží zastaviť vlak prevážajúci jadrovú bombu z Nemecka do Iraku. 4+/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dasli z podprumernych akcnich filmu urcenych pro televizi. Ano je docela zajimave obsazen (Pierce Brosnan i Patrick Stewart sou celkem v pohode), par zajimavych napadu by se tu taky naslo, ale zbytek je stokrat ohrana variace na "nebezpecnej vlak-musime zabranit katastrofe". Hudba klasicka, tzn. ve vypjatejch momentech zrychlena, ale celkove na hovno. Takze diky debilnimu scenari, hloupejm dialogum, proflaklimu pribehu a spousty dalsich chyb a chybicek je vam ve vysledku uplne jedno co se komu stane, jesli ten ci ten zemre a nebo jak to vsechno dopadne. Kdyz to budete brat jako normalni akcni film tak to je skoro na odpad, ale kdyz to budete brat jako jeden z mnoha filmu pro televizi a nic od neho nebudete cekat, tak nebudete ani moc zklamany. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bývalému ruskému (ehm, sovětskému) generálovi Beninovi (Christopher Lee) se podaří od německého vědce Leitziga dvě atomové bomby. Zároveň se spojí se známým teroristou Alexem Tierneym, který pro něj unese německý vlak - ve kterém plánují bomby odvézt až do Iráku. Naštěstí je zde Malcoml Philpott (Patrick Stewart), šéf mezinárodního protiteroristického úřadu a hlavně jeho prodloužené ruce agenti Mike Graham (Pierce Brosnan) a Sabrina Carver (Alexandra Paul), kteří jediní mohou zabránit prodeji bomb teroristům... Už jsem si docela zvykl, že ve filmu je výbuchu vždy zabráněno v poslední vteřině -- ten červenej displej s velkou svítící jedničkou působí velmi úchvatně a divák z toho má druhý vánoce. V tomto filmu jsme se podobné taškařice dočkali hnedle dvakrát a způsob jejich odjištění je taky vskutku originální - asi čtyřicet různě barevných drátů, a agent s fenomenální pamětí na barvy. Jen jsem si při tom vzpomněl, jak jednoduché to měl pyrotechnik v Landově songu. Ale zpátky k filmu - herecké obsazení docela kvalitní (Brosnan, Lee, Stewart), leč televizní zpracování z filmu čiší proudem a nuda (hlavně v pozdějších minutách filmu) by se - i přes tikající odpočítávání na atomové bombě - dalo krájet... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 4. května do 15. července 1992 v Chorvatsku a Slovinsku. (GASTON73)

Reklama

Reklama