Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Recenze uživatele CarnTheNunya k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2023) (S01) 

Hraný One Piece je jedna z nejlepších věcí, co jsem od Netflixu viděl. Nedivil bych se, kdyby teď fanoušci Zaklínače záviděli, že OP dostal tak povedenou adaptaci. Vizuálně to není nejlepší, ale stále to vypadá dost skvěle a díky vysokému úspěchu doufám, že budou další série. Není to příliš narvané hromadou CGI a jsou tu i ručně vytvořené kulisy. Jasně herci nejsou v Hollywood kvalitě, ale stejně je na nich vidět to nadšení. Hudba je úžasná a obzvlášť potěší, když je alespoň dvakrát na chvíli slyšet legendární první úvodní píseň z anime seriálu v této verzi nebo třeba tahle úžasná skladba na konci posledního dílu. Netflix vede OP jako seriál pro celou rodinu, což on je to sice dost netradiční seriál pro celou rodinu, ale furt se musí uznat, že rodinné to vskutku je, i když je zde přítomna i nějaká ta kapka krve a někdo tu i skončí přeseknutý napůl, ba dokonce jsou tu přítomny i nějaké nadávky. Je to věrné předloze? Ano, své komiksové předloze to je celkem dosti věrné. Sice zde jsou některé části přepsané, předělané a zkrácené, aby byly svižné a případně i měly lepší návaznost na sebe, ale to tomu nijak neubližuje a dokonce je tu jedna konkrétní část snad lepší než v předloze. Výsledek? Jsem spokojený, nadšený, dávám plný počet a těším se na další sérii. ()

Romance Dawn (2023) (S01E01) 

První epizoda už stihla předvést, že hraná adaptace One Piece je velmi ambiciózní a tvůrci snad počítají s dalšími sériemi. Kvůli délce mangy zde samozřejmě nemůže být úplně každičký detail a je potřeba něco málo urychlit a lehce přepsat, aby byl seriál svižnější, poněvadž koneckonců chtějí snad zadaptovat všech 100 kapitol East Blue. Každopádně to nejdůležitější se jim povedlo převést slušně, takže už jen za to a tu pěknou akci si první díl zaslouží plný počet hvězdiček. ()

Muž se slamákem (2023) (S01E02) 

Vše vlastně je jak má být, jenom se tu vše stalo úplně jinak. Sice mi to asi lehce vadí, ale když se zamyslím nad tím, že celá East Blue má mít jen osm dílů, tak chápu, že tu občas potřebují něco zkrátit a přepsat. ()

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama