Reklama

Reklama

Vyvolené

  • Hongkong Chi luo te gong (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na celém světě začnou jedna za druhou mizet přitažlivé dívky se sportovní postavou. Za touto záhadnou epidemií stojí strůjkyně všeho - Madame M (Almen Wong), která má v úmyslu z těchto dívek vychovat profesionální vražedkyně. Po dlouholetém děsivém výcviku přežijí události jenom Charlene (Maggie Q), Katt (Anya) a Jill (Jewel Lee). Stanou se z nich nejhledanější profesionální vražedkyně. Při výpravě, během níž mají za úkol zabít jistou osobu v Hong Kongu, se setkají s agentem CIA Jackem (Daniel Wu), který přísahá, že dívkám vrátí zpět jejich minulost a Madame M vyřadí ze hry. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

choze 

všechny recenze uživatele

Totéž co SMRTÍCÍ ANDÍLCI, jen to tolik nenudí mezi akčními scénami, i když o zajímavém nebo logickém scénáři nemůže být řeč. Tedy ne, že by na něm tenhle typ filmů stál - GWG filmy to jsou holky a akce a na oboje se ve VYVOLENÝCH velmi příjemně kouká, takže spokojenost. Obzvlášť s úvodem s holčičkami a s výcvikem zakončeným znásilněním, i když na erotiku se s ohledem na modus operandi hrdinek mohlo ještě víc přitlačit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono je znát, že Siu-Tung Ching je především choreograf. Bojové scény měly vysokou úroveň, neopakovaly se a daly se přehlédnout i sekvence, které patří spíše do eposů typu Tygr a drak nebo Hrdina. Všechno ostatní byla naivní a hloupá blbost. Ale blbost zábavná a navíc okořeněná přítomností sexy Maggie Q, které bych snad vyčetl jen to, že toho neukázala krapet více. To ostatně platí i o zbývajících vraždících členkách, pokud nepočítám samotný úvod. Jednorázová zábava. 55% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mám pro vás úkol. Zabijte tu vedle vás a její tělo vyneste ven. Kdo nebude do dvou minut venku bude zastřelen!" Tak se cvičí u Madame M, ale výsledky stojí za to - přesně střílející modelky s pronikavým intelektem i sex-appealem, profesionální degustátorky vín, bojovnice přeskakující středně vysoký panelák i vyndavačky páteří z těl vzrušených mužů. Ono je to celé trošku postavené na hlavu, ale ve své historii Intersonic uváděl i větší zvěrstva a já jsem se při pohledu na krásky porušující fyzikální i jiné zákony skvěle bavil. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si vybral kvůli estrogennímu akčnímu přislibu a především kvůli Maggie Q, která se mi líbila v nějakém dřívějším filmu. Jenže po ne moc dlouhé době jsem zjistil, že jsem si vybral nehoráznou hovadinu. Kterou jsem ale dojel a to jen proto, že jsem věřil, že se to přece jen obrátí k lepšímu. A vlastně si myslím, že jsem to ani nedojel. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Stylově zoufale přeplácané, ale jako resuscitace hongkongských "girls with guns" filmů z 80. a 90. let naprosto skvělé. Vedle žánrově povinných inspirací ve starších či zahraničních filmech (akční scény ala "Killer" a "Léon") a klasického principu rekrutování představitelek (primární je vzhled, takže dvou hlavních rolí se zhostily modelka a známá DJka) tu navíc je úchvatně subverzivní pojetí žen. Ženy sice jsou zobrazené jako objekty pro mužský pohled, ale právě v tom spočívá jejich síla - trénink profesionálních vražedkyň sestává z utužování tělesné odolnosti, bojových umění, počítačů, kultivování vzhledu, nácviku správně vyzývavého držení těla, ovládání střelných zbraní a sexu (zobrazeno v daném pořadí). Většina mužských postav je zobrazena jako machističtí mastodonti - výjimkou je Daniel Wu v roli roztomile roztržitého a pohledného nekňuby z CIA (který pro hrdinku začne představovat možnost odchodu ze zabijácké profese) a hlavní záporák gay (příznačně jen on představuje pro hrdinky rovného protivníka). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Na začátku filmu, když jde Fiona (Marit Thoresen) do hotelového pokoje, má bílé boty s podpatkem, o něco později, konkrétně při souboji s ochrankou, má ploché boty a za dalších několik vteřin, když z pokoje vychází, má opět boty s podpatkem. (Fantasy)

Reklama

Reklama