Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spočiatku mala táto Kórejská Netflixčina cez 80%. Potom to začalo padať ako Sulíkové preferencie, ale hovorím si, máš dovolenku, je ideálny čas nie len v nose sa špárať, ale dať priestor aj niečomu, čo by za normálnych okolností šancu nedostalo. Poslucháč by mal v prvom rade vedieť, že "The Silent Sea" sa extrémne pomaly rozbieha, pričom pasáží, ktoré diváka preberú z polospánku, je žalostne málo. Čo sa atmosféry týka, kto dúfa v stiesnené pocity, ktoré by priestory rakety či samotný vesmír vyvolať mali, tak tiež plače na nesprávnom hrobe. Keď sa nad všetkým, čo som videl zamyslím, toto je dosť priemerno-podpriemerné "skyfi", ktoré v podstate neplní žiadny svoj účel. Neodporúčam, nemám totiž prečo, jedine, že by Vám nevadilo zabiť 6 hodín života .. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkovo priemerny korejsky pocin. Prvy diel, start zo Zeme sme videli x-krat spracovany kvalitnejsie, co mozno niekoho odradi. Nasledne sme uz v prostredi vesmirnej stanice, kde mystery/sci-fi linia pracuje slusne asi 3-4 diely. Potom je to vsak uz citatelne, az sa to preklopi do typickeho "lacneho" akcaku s uz videnymi zanrovymi klise, az po zaverecny survival. Neurazi, avsak nic extra sa nedeje. Pacili sa mi zo 3-4 jedinecne "sci-fi napady". Za to tretia hviezda. Nenarocnym odporucam. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby, kdy mě hrozně iritovalo, že si film/seriál hraje na sci-fi a přitom důkladně znásilní tu část "sci". Tady korejci okázale ignorovali nejen fyziku, ale i chemii, biologii a ostatní hard, ale i soft science. Jelikož se v tom moc neryli a nesnažili se to okecat, ale vyprávěli o něčem úplně jiném... tak to nakonec vlastně tolik nevadilo. Takže atmosféra fajn, nebýt hysterického poštěkávání a štkaní, bylo by to ještě lepší. Slaboučké 4*. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Slabší 3*. Líbila se mi zajímavá myšlenka o ztrátě vody, kdy je na příděl a kvalitu dostanete podle toho, jakou máte kartu. Nicméně na měsíci to taková sláva nebyla. Jednak, když chodili venku, tak to působilo skoro až směšně, pohyb byl hodně nepřirozený, světlo taky (teda nikdy jsem tam nebyl, tak to třeba bylo naopak věrohodné). Zápletka na měsíci se zajímavě vyvíjela, ale samotný závěr byl teda hodně slabý a celé to tak nějak shodil. Vůbec celý závěrečný díl, kdy animace vody byla fakt hnusná a do očí bijící, byl o hodně slabší, než zbytek. Celkově teda hodně průměrné, ničím extra zajímavé. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se dostala k seriálu Moře klidu. No, jupí mi! A stálo to za to. Vesmír je za mě vždy fajn téma. Proč? Vzhledem k tomu, co se v něm podle většiny tvůrců děje, tak je fajn to pozorovat, když jeden ví, že se tam nikdy nedostane. To už je věští šance, že Země vyschne, umřou všechny ryby, voda bude na příděl a váš sociální status a co si můžete dovolit bude záviset právě na vaší stupnici v rámci vody. Jo, to si dokážu v naší budoucnosti představit snáz než to, že zrovna já pojetím do vesmíru. Protože jak se ukáže vibe "ve vesmíru tě nikdo neuslyší křičet" je sice hodně silný, ale postupně si to jde svojí cestou a ta cesta je moc fajn. Začátek je skvěle pomalý, nikdo nikam nepospíchá, nikdo nikomu tak úplně nevěří, protože se ne všichni znají. Úplně je tady vynechána samotná k cesta na Měsíc, to mi ale nevadilo. Charaktery místo toho naznačí úvodní nouzové přistání a cesta pěšo na stanici. A potom se to může rozjet. Všechno kolem toho, kvůli čemu tam jsou, co se stalo na stanici, zda někoho zajímá, co se stalo skutečně, co členové posádky před sebou skrývají a co se na stanici skrývá. Takže asi jde vidět, že já byla spokojená. Bylo to skvěle natočený, parádně zahraný, atmosféra vážně perfektní, super balanc mezi hororem a thrillerem, řízlej sci-fi (a teď nemyslím jenom tu samotnou část, kde se to odehrává) a správným tajemnem. Ráda bych zmínila závěr bez toho, abych ho vykecala. Takže: byla jsem spokojená. Ano, na první pohled to působí jako mejdan nekonečných špatných rozhodnutí, ale nevšimla jsem si, že by podrobné žánrovky používali něco jiného. A pokud mluvím o úplném konci, tak mě to bavilo pojaté právě takhle. Ano, má to jeden drobný detail. V posledních pár minutách se stane několik věcí, které působí, že kdyby se někomu chtělo, mohla by být druhá série. A přestože to bylo vážně moc dobré, nejsem si úplně jistá, zda v tomhle případě bych byla s pokračováním spokojená. Protože takhle to zároveň nechává dost prostoru pro fantazii. A každý z těch scénářů, který teď mám v hlavě, je dost depresivní. (Původně jsem si řekla, že je vlastně fajn, že jednotlivé díly mají kratší stopáž (tady není ani jeden díl přes hodinu!), ale na konci mě skoro až mrzelo, že je už konec. A protože si ráda dávám tématická dostaveníčka, večer bude The Moon.) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Hang-Yong Choi celý seriál napsal jako adaptaci svého krátkometrážního filmu The Sea of Tranquility, který uvedl v roce 2014 na filmovém festivalu v Jižní Koreji. (UncleMorty)
  • Rekvizity pistolí jsou ve skutečnosti pistole Glock 17 upravené oplastováním z 3D tiskáren. (UncleMorty)

Reklama

Reklama