Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o zámku, kde si všichni rádi hrají... Pohádka vypráví o princezně (S. Nálepková), která se královským rodičům (P. Nárožný a I. Janžurová) narodila jako mechanická hračka. Na první pohled to vypadá jako jistá výhoda, neboť zlobí-li takové dítě, rodiče ho prostě nenatáhnou. Dostaví-li se ale čas dospívání a s ním i první láska, už to tak jednoduché není. Však také měla princezna Mařenka se svou „zvláštností“ nemalé potíže… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Infantilní blbost o princezně, která se musí natáhnout na klíček jako nějaké autíčko z dob socialismu, aby fungovala. To rozhodně u ženské má jasnou výhodu. :D Ovšem v takovémhle pohádkovém provedení fakt neeee. I když v jejím podání to byl dobrej rovot. Jenže některé postavy jako ti joudové Bryndallini (Lábus), Cintallini (Kaiser) a ten růžovej paňác (Trávníček) to celý kazí. Dokonce možná i víc než ty otřesné kostýmy. [1793. hodnocení, 48. komentář, 56%] ()

cachanell 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička jen proto, neboť pohádky mám ráda. České pohádky obzvláště. Jednoduché, pohádkové, milé a vždy zvítězí dobro. TV pohádky jsou pro mě hodinová vyprávění, na které se vždy ráda podívám. Ale tohle není pohádka, to je satyra - děti nepochopí. Hrozně umělé a do pohádky, no nevím, nehodící se ... ()

Reklama

MeGab odpad!

všechny recenze uživatele

Debilnější způsob ničení záznamového materiálu si představit nedokážu. FUJ! Tak imbecilní dialogy a režii aby člověk pohledal. Měl jsem zato, že na děti se nemají dělat připitomělé grimasy a člověk by k nim neměl vyjadřovat jak jedinec s IQ tykve. Doufám, že tahle hovadina mým dětem mozek nikdy nevyrabuje. A ty písničky? V 95% případů jedna jediná písnička spolehlivě zabije jakkoli povedený příběh. Jenže tady u nich navíc i rytmicky natřásají těla. Člověk by řekl, že už ví, odkud se v Bollywoodu inspirovali :-/. Ty stupidní popěvky onu filmovou mrtvolu roztrhaly na cucky a tanečky byly satanistickým rituálem nad roztrhanou mrtvolou. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

V této pohádce začíná všechno nevinně. Člověk by ani nepředpokládal, že se brzy rozehraje něco tak šíleného. Kdo jiný by měl hrát onu princeznu na klíček než právě Světlana Nálepková? Ta měla k roli všechny předpoklady. Janžurka s Petrem Nárožným opravdu exceluje, ale i další herci se museli moc pěkně vyřádit. Pohádka je plná písniček a jedna je poplatná dnešku. Zpívá v ní trio výtečníků o hrabání a střádání. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Šíleně praštěná pohádka, kde se přehrává ostošest, což nevadí v případě, kdy je na scéně Petr Nárožný, jehož dialogy s Ivou Janžurovou by měly vejít do zlatého fondu českých pohádek. Bohužel jakmile tito dva herci zmizí z obrazovky, je to nuda. Vladyka se může snažit jak chce, ale prostě už to pak není ono. Entré Pavla Trávníčka jako narcistního prince nechápe asi ani on sám ještě dnes. Písničky tolik typické pro televizní pohádky neruší, ale rozhodně ničím nezaujmou. Ani Kaiser s Lábusem nevylepší pocit z věčného pitvoření až trapasení. Čili povedená, v první polovině geniální, poté spíše průměrná pohádka. Hudba: Petr Skoumal ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry na natáčely na zámku Veltrusy ve Středních Čechách. (Mackin)

Reklama

Reklama