Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o zámku, kde si všichni rádi hrají... Pohádka vypráví o princezně (S. Nálepková), která se královským rodičům (P. Nárožný a I. Janžurová) narodila jako mechanická hračka. Na první pohled to vypadá jako jistá výhoda, neboť zlobí-li takové dítě, rodiče ho prostě nenatáhnou. Dostaví-li se ale čas dospívání a s ním i první láska, už to tak jednoduché není. Však také měla princezna Mařenka se svou „zvláštností“ nemalé potíže… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já bych do toho kopla !! Tady abych pořád jen něco natáčela !! ;) Jedním slovem divočina !! Neuvěřitelnému paskvilu nedětsky satirické "taškařice" a nepovedené muzikálové žumpy neupřete jistou dávku originality v té nejvyšší možné míře, několik slušných dialogů a především jména postav dokazují snahu, bohužel však co vypadalo vtipně na papíře, se pod režijní taktovkou roztěkané Koutné, očividně omámené něčím nepocházejícím z této galaxie, změnilo v pomník trapnosti, který nemá dětem absolutně co nabídnout, soudím tak z vlastní zkušenosti, mně osobně se totiž Princezna na klíček nelíbila ani jako dítěti školou povinnému .. Kam se poděla přívětivá atmosféra a roztomilost jejích typických pohádek ?? Ztratila se v prvoplánovité pitoresknosti a jinakosti, která vykrádá velkou spoustu jiných pohádek či seriálů, což dokazuje například Vladykův princ ing. Horáček jako ekvivalent jeho vlastní jiné role pradědečka z Křečka v noční košili, aby je vtipně ozvláštnila, u scénáristy Josefa Hanzlíka, který si však s humorem příliš netyká, tuším zde podobný záměr jako u geniálního Karla Čapka, k jehož kouskům pro děti se však tato křeč nemůže ani přiblížit, vtipu je zde pomálu, estrádní improvizace komediální "elity" mě uráží a ty rádoby inteligentní popěvky ji definitivně pohřbívají.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Žádná řachanda to teda není, ale je zde plno dobrých vtipů a nápadů. Petr Nárožný, Iva Janžurová, Oldřich Kaiser a Jiří Lábus jsou jasná známka toho, že bude legrace. Třeba když v posledních dvaceti minutách postavy O. Kaisera a J. Lábuse na sebe prozradí, že nejsou žádní urození pánové a začnou mluvit moravským nářečím, zkrátka dělají koniny. Škoda jen, že ta hudba nebyla kapánek lepší. Písničky tam jsou, ale nejsou zrovna zpěvné. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Infantilní blbost o princezně, která se musí natáhnout na klíček jako nějaké autíčko z dob socialismu, aby fungovala. To rozhodně u ženské má jasnou výhodu. :D Ovšem v takovémhle pohádkovém provedení fakt neeee. I když v jejím podání to byl dobrej rovot. Jenže některé postavy jako ti joudové Bryndallini (Lábus), Cintallini (Kaiser) a ten růžovej paňác (Trávníček) to celý kazí. Dokonce možná i víc než ty otřesné kostýmy. [1793. hodnocení, 48. komentář, 56%] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojaté staré pohádky mi zas až tolik nevadí, zvlášť když jsou pojaté vtipně a s nadsázkou. Tady se mi to taky zpočátku líbilo – král vynálezce, princezna na klíček, záludní rádcové i proradná madam s dlouhými zlodějskými prstíčky, ale postupem času to začalo být poněkud otravné, opakující se. Co se hereckých výkonů většiny zúčastněných týče, tak s těmi jsem výraznější problém neměl, ale na víc jak obyčejný průměr to nevidím. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl tento film hodnotit jako muzikál, bylo by to na dvě hvězdy. Ovšem z hlediska pohádky je tento scénář jasný odpad, neboť příběh je o ničem a nemá s pohádkou nic společného, a to nejen kvůli neustálému prozpěvování. Dávám jeden bod jen za výtečné herecké obsazení a za povedené robotické skeče mimky Nálepkové, jinak tato "pohádka" bohužel nestojí za nic. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry na natáčely na zámku Veltrusy ve Středních Čechách. (Mackin)

Reklama

Reklama