Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už jste někdy jedli račí nebo želví polívku? Pokud ne, nevadí. Podívejte se dnes s námi na pohádku, ve které ji mládencům, kteří se vydali do začarovaného lesa osvobodit zajatou dívku, uvaří bába Magi… Jak to všechno dopadne, zda vysvobodí zamilovaný dřevorubec Filip (P. Zedníček) svou Lesněnku (J. Boušková) z moci čarodějné báby, vám zatím prozradit nemůžeme. Ale jména hlavních představitelů pohádky napovídají, že to bude pouť spíše veselá než strašidelná. Užijete si spoustu legrace s Rudolfem Hrušínským v roli loupežníka Bujóna a Ivou Janžurovou jako bábou Magi. (Česká televize)

(více)

Recenze (136)

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch zlatých televizních pohádek s úžasným obsazením, chytlavou hudbou a příjemným humorem. Jen odvážnému štěstí přeje a jen ten může vysvobodit zajatou dívku ze spárů loupežníka Bujóna Hrušínského a čarodějnice Magy Janžurové. O zábavu je na hodinu postaráno a zcela výživná porce pohádkové polévky může začít. Hudba: Jiří Václav ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Na to,že je to studiová pohádka, nemá chybu. Mlynářův syn Divobij,starostův syn Chytrolín, princezna Lesněnka a nepřekonatelní baba Mági a loupežník Bujón...Magi-I.Janžurová na bruslích-kolečkových,to je zážitek a ty její poléééfky: račí,želví..a bujóóón.. a místo tohodle skvostu,dávají takový hrůzy.... ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Až do doby, kdy Hrušínský zatančil s bambitkou nad hlavou a zahřměl "já si dám zabijačkovou", jsem myslel, že jsem tuhle pohádku neviděl. Najednou jsem měl ale déžaví, vynořila se hluboko zasutá vzpomínka, jak moc jsem se Hrušínského v téhle scéně v dětství bál. Mimochodem, ta scéna by se báječně hodila do majorozemanovské Studny. Jinak herci svoje role silně přehrávali, což by tedy normálně nevadilo, protože to k pohádkám patří, ovšem v tomhle případě to zejména Janžurová šíleně přeháněla. Navíc mi děj připadal poněkud neúplný, vůbec jsem se nedozvěděl, co se stalo s oním tenistou, ze kterého zbyly akorát ty tenisky, co nosila Janžurová. A taky s tím kvalitním truhlářem, po kterém zbyly na zahradě akorát ty gumy z jeho dodávky, kterou přivezl pevný stůl a židle, jež vydržely, když do nich Divobij mlátil kyjem. A to přitom měl Divobij takovou sílu, že pouhým kýchnutím dokázal pohybovat těžkými předměty (hodiny bez kukačky, Janžurová, Hrušínský)! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vynikající herci: geniální Iva Janžurová, Rudolf Hrušínský, Jiří Štěpnička a Ondřej Havelka. Neskutečně vtipné hlášky: Zalez - sněnka! Jez, jez! A pak ta hudba z flašinetu. To je stručná charakteristika této pohádky. Studiová pohádka, která je jasným důkazem, že vůbec nemusí vadit jedna jediná scéna, pokud je výborně zahraná. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neskutečná praštěnost, ale v tom nejlepším slova smyslu. Na každém z herců je vidět, jak moc si natáčení téhle pohádky užíval. Obzvlášť sledování Ivy Janžurové a Rudolfa Hrušínského, tedy báby Magi a dědka Bujóna, je nezapomenutelné, ale ani nikdo z ostatních není k zahození. Scénář je navíc plný slovních hříček, které mám tak rád... Jen kdyby to všechno možná bylo o trošku, trošičku kratší. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Ve chvíli kdy Baba Magi (Iva Janžurová) oznamuje Chytrolínovi (Ondřej Havelka), že želví polévka je hotová, je možné zahlédnout v levém rohu člena štábu. (Kexina)
  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1981 v režii Karla Weinlicha i rozhlasová pohádka „Ač je to k nevíře, strašidla jsou z talíře". (Miggi90)

Reklama

Reklama