Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (309)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Asi prvých 40 minút sa jedná o pomerne sviežu a funkčnú interpretáciu pôvodného príbehu. Je to vtipné, nápadité a cool. Lenže potom sa začnú riešiť veci, vzťahy a celý príbeh skĺzne do prostoduchého amerického výplachu, kde nielenže vieme, čo sa bude odohrávať v každej ďalšej minúte ale aj tie nápady ( ktorých je tu stále dosť) pôsobia ako päsť na oko. Logiká fikčného sveta ustupuje štúdiovej logike a zaužívaným šablónam a posledných 20 minút sa tým pádom stáva fraškou pôvodného nápadu. Vzťah medzi Renfieldom a Draculom mal byť kľúčový. Tu hrá niekedy až tretie husle. Akčné scény krvavé, ale po chvíli pôsobia únavne. A finále je zase raz spravené ako zlý žart plný úsmevou a happyendou. Takto domrviť potenciál, je dakedy umenie. Cage je tam ale výborný. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V časoch, keď sa film natáčal, tvrdil Nicolas Cage, že ponúkne inovatívnu a svojskú verziu Draculu. To bola hlavná inšpirácia pre mňa, tento snímok zhliadnuť. Nevadil mi necharizmatický Nocholas Hoult, stále v tom istom móde hrajúca Awkwafina, či je to táto muzika, JUMANJI, či dámska Oceánovka. Chcel som svojho obľúbeného herca opäť vidieť v niečom, čo dokáže naozaj iba on. Nedošlo k tomu, ale nezazlievam. Prezlečený za žánrového konzumenta som dostal to, čo sa dalo čakať. Horor akčný, s prehrávaím a CGI gore. Nečakajte bašavel, čakajte diskotéku. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se Nick Cage zas podíval na chvíli do kin, leč není to hlavní role, aspoň že tu není tak málo, jak jsem se bál. Od Renfielda jsem nečekal žádné zázraky, nečekal jsem ale, že to celé bude až groteskně brutální (až ve stylu Tarantina) a tak moc cheesy. Tento styl příliš nevyhledávám, tudíž to na mě tolik nezapůsobilo, ovšem řemeslo akurátní a jistě si to člověk může patřičně užít více než já, pokud mu tato forma sedle. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Renfield možná neni taková bejkárna jako Drákuloviny, což mně trochu mrzí, ale furt se jedná o zábavnou akční komedii. Které dominuje samotný Nicolas Cage, jehož ztvárnění Hrabě Papuly, je naprosto skvělý. Cage tak balancuje, mezi démonickým hrabětem Drákulou a dětinským hrabětem Papulou, což v jeho podání je naprosto fantastické. Hoult co by jeho rohožka, je taky skvělý a hrozně se mi líbil jeho vývoj a jeho pojetí Renfielda, který se snaží vymanit z moci šílence. Kdo mi tak nějak úplně nesedl, byla Awkwafina, její linka byla tuctová a její postava nudná. Co se týče akce, je to paráda a líbilo se mi, že se to celé snažilo být co nejvíc absurdní. Na odreágování naprosto skvělý. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Renfield je jednoduše nenáročná, neseriozní a úplně odlehčená gag jednohubka kombinující drákulu, černý humor, mafii a přímočarý příběh do svižné 90minutovky, která skončila dřív, než jsem kouknul na hodinky. Překvapivě si zde hlavní roli krade dvojka Nicholas Hoult (Xmen) a Awkwafina (Shang-Chi!!!) a Nicolas Cage je spíše jen vedlejší postavička, ale jinak jde o “oukej” souhru humoru, hromady dynamické akce, urvaných končetin a levné falešné krve. Renfield určitě není žádná pecka, ba naopak jde spíš o levný béčkový průměr, ale oscarový kousek zde asi nikdo ani nečekal a pokud chce divák jen vypnout a nemá do čeho píchnout, je tohle dobrá volba. I tak se ale nemůžu ubránit pocitu, že je Renfield až moc obyčejný, humor jsem čekal daleko údernější a celková nevýraznost z něj dělá jen (pod)průměrnou jednorázovku, na kterou si po týdnu nevzpomenu a u které jsem se momentálně sice zabavil, ale kino návštěvu bych nejspíš nedoporučil a počkal si až na online verzi. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • V šiesty deň nakrúcania, 8. februára 2022, bolo vykradnutých viac ako dvadsať vozidiel patriacich filmovému štábu. (Arsenal83)
  • Film bol ohlásený už v roku 2014 a sústredil sa na príbeh postavy Renfielda v klasickej verzii, ale produkcia filmu bola zastavená po komerčnom neúspechu Múmie (2017). Neskôr prišiel Kirkman a ponúkol štúdiu novú verziu filmu, pričom sa viac opieral o komediálne aspekty príbehu a produkčné práva získala Skybound Entertainment. (Arsenal83)
  • Na základe filmu vyšla aj videohra pod názvom "Renfield: Bring Your Own Blood". Predáva sa od 12. apríla 2023. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama