Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (310)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Asi prvých 40 minút sa jedná o pomerne sviežu a funkčnú interpretáciu pôvodného príbehu. Je to vtipné, nápadité a cool. Lenže potom sa začnú riešiť veci, vzťahy a celý príbeh skĺzne do prostoduchého amerického výplachu, kde nielenže vieme, čo sa bude odohrávať v každej ďalšej minúte ale aj tie nápady ( ktorých je tu stále dosť) pôsobia ako päsť na oko. Logiká fikčného sveta ustupuje štúdiovej logike a zaužívaným šablónam a posledných 20 minút sa tým pádom stáva fraškou pôvodného nápadu. Vzťah medzi Renfieldom a Draculom mal byť kľúčový. Tu hrá niekedy až tretie husle. Akčné scény krvavé, ale po chvíli pôsobia únavne. A finále je zase raz spravené ako zlý žart plný úsmevou a happyendou. Takto domrviť potenciál, je dakedy umenie. Cage je tam ale výborný. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejaky dojem tato hororova komedie s digitalni krvi zanecha, ale celych 90 minut bavit nedokaze. Je to spis takova krvava besidka a ze zabijacke zapletky sel vytezit vetsi potencial. Sluha se vzepre zamestnavateli, kteremu po staleti dodava lidskou potravu a resi sve pracovni problemy na skupinove terapii pro vztahove zavislosti. Hlavni atrakci je Nicolas Cage.Vypada to, ze se narodil jen proto, aby hral upira. Necekal jsem, ze bude zamestnavatel reagovat masakrem. Vubec maskeri udelali ze vsech remesel nejlepsi praci. Objevi se klise jako korupce, drogova mafie, asiatka mstici se za smrt sveho otce. Vadilo mi mnozstvi digitalnich efektu jako krvava streva ci utrzene hlavy. Humor jsou jen detinske hlasky. K tomu unavne uslechtile reci a moralni kazani. Bojova scena je jen zbezne nasnimana. Cage mi chvilemi pripadal, jako by hral Shakespeara na maskarnim plese. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Skvělá premisa, vynikající Nickové (Hoult i Cage), super neonová estetika a New Orleans. parádní krvavá akce a pořádná dávka nadsázky s humorem. To je jasná záruka kvalitní zábavy, že ano! Že ano? Co by se mohlo pokazit? A jo, Awkwafina která je otravnou klišovitou postavou, která i přes parádní pojítko s hrdinovou cestou tahá film dolů. Stejně jako všichni ostatní herci krom obou Nicků. K tomu je tu nedoladěný scénář a slabší finále. Jsou tu holt části které nudí a části které baví. Pokud to z traileru působí jako film pro vás, určitě si to pusťte. Je to nevinná jednohubka, která má dobré nápady a scény, ale skrze nedolazenost to není nic, k čemu se asi bude kdokoliv moc často vracet. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zábavná hříčka z drákulovského světa stojící tentokrát na Renfieldovi, který se potýká s problémy, které musí řešit především týrané ženy. Nedokáže opustit svého tyrana. Jo a když spolkne brouka, promění se ve vytuněného Johna Wicka. Tady nemám ten nejmenší problém. Děj si sviští kupředu nepolevujícím tempem, má to nenucený vtip, herci jsou do jednoho výborní a erková akce je místy až lahůdková. Bitka v bytovém komplexu za doprovodu Beastie Boys je naprosto špičková a jsem si naprosto jist, že tuhle sekvenci si pustím i počtvrté. Soundtrack je vůbec výborný a vedle výše zmíněných Bestií tu zazná třeba My Chemical Romance nebo Yungblud. Kdo neznáte, doporučuji. Stejně jako Renfielda. 80% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zchroustni chrousta, potemníka, krve spousta, pro zvrhlíka.“ Dracula leaving Las Vegas, resp. New Orleans. Nemrtvý hrabě má už stovky let problémy s pitím, ovšem anonymní závisláky navštěvuje mrtvý a neklidný sluha Hould. Vyzubený Cage a konečně film, kde se na něj dalo koukat. Škoda, že mu to nevydrželo a brzy z něj zase bylo monstrum. OKÉNKO RAKVE: [][] Co mi zubící se Cage způsobil? 1) Trauma. Z opětovného vítězství dobra nad zlou přirozeností lidské duše. 2) Zmatek v hlavě. Neměl bych se polepšit a taky se stát hrdinou? Prý na to holky letí. 3) Hlad. Lednička vyžraná, musím do koupelny, na rybenky, co nám tam furt odněkud lezou. Žena bude ráda. [][] Chcete-li upířinu zábavnou, proleťte se nocí v Drákulovinách, chcete-li mrazení hrůzou, položte se do rakve a do role jako Willem Dafoe  v Shadow of the Vampire. Máte-li chuť na střeva, ukopávání hlav a gejzíry umělé krve, otevřete truhlu s ukecaným Cage. Světovládné kydy vs. sluha v toxickém vztahu, toužící po uznání. Hodně kýčovitého gore, vtipu jen co by se za tři upíří drápy vešlo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • V reálnom svete naozaj existuje Renfieldov syndróm, tiež známy ako klinický vampirizmus, čo je zriedkavá psychiatrická porucha, pri ktorej jednotlivca intenzívne fascinuje pitie krvi alebo verí, že je upír. Tento syndróm je pomenovaný práve po postave Renfielda. (Arsenal83)
  • Režisér Chris McKay v rozhovore pre Collider priznal, že film má v skutočnosti slúžiť ako priame pokračovanie filmu Toda Browninga Dracula (1931). McKay sa tiež pokúsil, aby trailery a plagát filmu odkazovali na túto skutočnosť, ale nakoniec to nevyšlo. (Arsenal83)
  • Renfield je i přes svoji velkou odlišnost součásti pomyslného „Dark Universe“ studia Universal. (UhLee)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno