Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (309)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se Nick Cage zas podíval na chvíli do kin, leč není to hlavní role, aspoň že tu není tak málo, jak jsem se bál. Od Renfielda jsem nečekal žádné zázraky, nečekal jsem ale, že to celé bude až groteskně brutální (až ve stylu Tarantina) a tak moc cheesy. Tento styl příliš nevyhledávám, tudíž to na mě tolik nezapůsobilo, ovšem řemeslo akurátní a jistě si to člověk může patřičně užít více než já, pokud mu tato forma sedle. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, či u mňa prevláda prekvapenie alebo sklamanie. Na jednej strane to už na prvý pohľad vyzerá ako totálna hovadina, na druhej strane pozitívne reakcie sľubovali niečo bizarné a vtipné. Bizarné to bolo len trošičku, vtipné nah ah. Ale bavilo ma to. Dej je svižný a hlúposti sa tam dejú prakticky neustále, nespomaľuje to a teda ani nenudí. Renfield ma naviac bavil - Nicholas Hoult ho stvárnil viac než dobre a scény z posedenia boli super. Ako prosté odreagovanie to neuškodí a vrámci možností som spokojný, ale že by išlo o nejakú extra vydarenú komédiu, to asi úplne nie. A Nicolas Cage ma irituje. Každým ďalším filmom viac a viac. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je to taková blbina, ale pozor, je to po upírech zábavná blbina. Nejedná se o žádnou parodii a pitvoření žánru, ale nejedná se ani o nějaký atmosférický kousací horor. No, teď jsem úplná chytrá horákyně, ani nahej ani oblečenej, ani pěšky, ani nepěšky. Tak jinak, zábavnost je daná originalitou, akcí, skvěle napsanejma postavama a taky kukučem pana Nikyho Cage že kterýho jsem měl pocit, že si natačení užíval, stejně tak jako já si užíval dívání. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Dost nevyrovnaný, ale poměrně zábavný počin. Chris McKay jako by byl podivně rozpolcen, protože si byl zřejmě velmi dobře vědom, že po příběhové stránce film vůbec nefunguje, tak se ani nesnaží předstírat, že nějaký příběh vypráví. Od prvních chvil je tak jasné, že celé je to nerealistické, postavy jsou nezajímavé a kompletní děj je absolutně nesmyslný. Jakmile má ale přejít k jiným věcem, najednou je jako ryba ve vodě a baví především hodně stylizovanou a záměrně přepálenou akcí, která je extrémně krvavá a brutální, zároveň ale nápaditá a hravá a má svižné tempo. Nicholas Hoult v hlavní roli je překvapivě velmi dobrý a ani Awkwafina není vůbec špatná, nejvýraznější je ale pochopitelně Nicolas Cage, který tu dostal prostor pro své typické maniakální přehrávání, jelikož byl ale dobře veden, je výborný a nepůsobí směšně, ba naopak si Drákulu vysloveně užívá a klidně tu mohl být o něco víc. Renfield je celkově vzato pouhou jednohubkou, která asi neměla větší ambice, přesto ale měla být po příběhové stránce mnohem lepší a o něco uvěřitelnější a mohla být i parodičtější. Malé bezvýznamné plus pak zaslouží stylové závěrečné titulky. 60 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se docela těšil a Cage v nejrůznějších šílených a přehrávajících rolích můžu a ani tady mě nezklamal a svoje si odehrál. Krvavý a násilný scény jsou záměrně přehnaný a ne úplně vyloženě špatný, ale to co je mezi nimi mě vůbec nebavilo a rozhodně to netvoří nic jako souvislý celek a tak v neakčních scénách jsem se i přes krátkou délku docela nudil plus hlavní hrdina mi přišel dost necharizmatický a divný. Takže místy dobrej úlet, ale ty přesahy a rádoby poselství si mohli klidně odpustit.45% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Zámok z filmu sa nazýva Neuschwanstein a nachádza sa v Hohenschwangau v Bavorsku v Nemecku. Objavil sa aj vo filme Bang Bang (1968) a je otvorený pre verejnosť. Nie je taký starý, ako vyzerá, bol dokončený až okolo roku 1886. (Arsenal83)
  • Renfield je i přes svoji velkou odlišnost součásti pomyslného „Dark Universe“ studia Universal. (UhLee)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama