Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (309)

boshke 

všechny recenze uživatele

Jakkoli Renfield nemá žádné velké ambice, poněkud mne (tím) zklamal. Možná to bylo i obsazením - jediný Hoult si zaslouží všechny čtyři palce nahoru. Cage mne každým záběrem lezl na nervy a u Awkwafiny se tak nějak stále nemohu rozhodnout, jestli to je (doopravdická) herečka nebo jenom chodící, otravný, vychlastaný asijský hlas... Přepálená akce super, ale ta s Houltem je to jediné pozitivní... 60% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Instantní klasika. Renfield mi dokonale padl do noty a smál jsem se od začátku do konce. Nicholas Hoult jako Drákulův služebník je prostě dokonalý a Awkwafina ho úžasně doplňuje. Jak ji v jiných filmech nemám rád, tady jí role padla jako ušitá na míru. Perfektní je paralela mezi ní jakožto policistkou, která marně bojuje proti zkorumpovaným kolegům a zločincům a Renfieldem, který marně bojuje proti mocnému vlivu Drákuly v podání Nicolase Cage (ten si roli užívá plnými doušky). Film se nebere vůbec vážně a tenhle styl humoru bych si mohl pouštět každý den pořád dokola. Když třeba Drákula po Renfieldovi chce, aby mu přinesl buď milence, turistu, jeptišku nebo autobus plný roztleskávaček, divák se samozřejmě zasměje, protože jsou to směšné požadavky. Když se ale v následující scéně Renfield nervózně pooohlíží v baru po obětech, které by mohl Drákulovi přinést, zahlédne u jednoho stolu milence, u dalšího stolu rovnou několik jeptišek a za oknem se mihne autobus, aby následně do baru nakráčelo tucet roztleskávaček, můžete se roztrhat smíchy. A podobných vtípků je tady celý pytel. Už jsem ani nedoufal, že bych někdy zase uviděl film, který bych si zamiloval na první zhlédnutí. Při následné přestřelce jsem vrněl blahem a cukaly mi koutky úst při pomyšlení, jak nápaditě natočená a promyšlená celá bitka je v porovnání s Rebel Moon onanisty Zacka Snydera, kterýžto paskvil jsem viděl pár dní předtím. Takhle si představuje cool bitku 2 vs 10 Zack Snyder, který je má v krvi a takhle Chris McKay, který začal točit filmy teprve před pár lety. P.S. Dokonale využitý Rkový rating. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, či u mňa prevláda prekvapenie alebo sklamanie. Na jednej strane to už na prvý pohľad vyzerá ako totálna hovadina, na druhej strane pozitívne reakcie sľubovali niečo bizarné a vtipné. Bizarné to bolo len trošičku, vtipné nah ah. Ale bavilo ma to. Dej je svižný a hlúposti sa tam dejú prakticky neustále, nespomaľuje to a teda ani nenudí. Renfield ma naviac bavil - Nicholas Hoult ho stvárnil viac než dobre a scény z posedenia boli super. Ako prosté odreagovanie to neuškodí a vrámci možností som spokojný, ale že by išlo o nejakú extra vydarenú komédiu, to asi úplne nie. A Nicolas Cage ma irituje. Každým ďalším filmom viac a viac. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Cage se pro tuhle roli doslova narodil a stěží si vzpomenout na kohokoliv, kdo by si Draculu užíval až v takový míře. Tím bohužel veškerý klady ale spíš končí. Schwartz a Hoult dělají, co můžou, ale chatrnej scénář a hlavně v případě Houlta skutečnost, že jeho postava má většinu času na plátně společnýho s jakousi aquapindou, co jen chrlí s rádobydrsným xichtem (jinak to neumí) sprosťárny a marně valí šikmý voči do kamery, aby vypadala normální, jsou povětšinou spíš nesnesitelný a veškerý snahy o humor (či chemii) se zde ZCELA míjí účinkem. Hektolitry nerealistický digitální krve taky příliš nepřidají neexistující atmosféře, kterou sice může místy zachraňovat hudba, ale ani ta na tohle nestačí. Možná moje očekávání byly asi přecejen příliš vysoký, ale aspoň díky Cageovi (v životní roli) za vidění rozhodně stojí. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Obvyklé bývá že záporáci v Hollywoodských filmech stojí za hovno, ale tady je to obráceně - hlavní hrdinové stojí za hovno, zato záporáci jsou super. Jak Dracula, tak Avasarala, oba herci si to užívají a baví v každé scéně. Kdežto Awkvafina s tím nevýrazným chlapem co tu má být za hlavního geroje baví jen ve chvíli kdy někomu trhají ruce v hezky splatterových akčních scénách. Je fajn že si Cage konečně zahrál Draculu, všichni takhle divní herci mají tuhle roli aspoň jednou za karieru povinnou a u něj byl tenhle rest long overdue... škoda jen že to nebylo v nějakém lepším filmu. V takovém co by měl třetinový rozpočet, ale hravější scénáristy a režiséra, a dokázali se v něm pořádně urvat ze řetězu. 6/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Renfield je i přes svoji velkou odlišnost součásti pomyslného „Dark Universe“ studia Universal. (UhLee)
  • Film bol ohlásený už v roku 2014 a sústredil sa na príbeh postavy Renfielda v klasickej verzii, ale produkcia filmu bola zastavená po komerčnom neúspechu Múmie (2017). Neskôr prišiel Kirkman a ponúkol štúdiu novú verziu filmu, pričom sa viac opieral o komediálne aspekty príbehu a produkčné práva získala Skybound Entertainment. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama