Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Významný spisovatel Andrew Sterling si konečně bere dlouho očekávanou dovolenou ve svém zánovním domě. Jeho chvíle zaslouženého odpočinku jsou ovšem záhy narušeny, když sousedé v domnění, že jej někdo vyloupil, zavolají policii. A to je příležitost na jakou dlouho čekal místní policejní šéf. Ten se však nespokojí s banálním vloupáním, ale uzavře dohodu s nesmělým podvodníkem Amosem Odellem, aby jakoby unesl slavného dramatika, on je dopadne a získá tím ohromnou veřejnou publicitu. Intrikánský šéf ovšem nepředpokládá, že z obou mužů se stanou přátelé, čímž "jasnou záležitost" převrátí zcela naruby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

lamps 

všechny recenze uživatele

Komedie, u které sice lehce zamrzí, že Samuel ještě není ten excentrický "Bad Motherfucker" a Cage se nechová úplně jako Cage, ale jinak se jedná o pohodovku jak vyšitou. Buddy potenciál zůstává nevyužit a vedlejší postavy jsou všichni idioti, ale zvraty jsou tak upřímně absurdní a provedení energické, až se ta aura a vyznění příběhu stávají nakažlivými. 65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak podobnou krimi komedii si příště raději odpustím. Film mi dokonale dokázaly zhnusit všelijaké rasistické narážky. Proč pořád řešit že je někdo černej a že má třeba velkej dům. Zvyknul jsem si na Chrise Rocka, který snad ve všech filmech kde hraje si stěžuje na to že je černoch. Ale že tohle činil na začátku kariéry i Samuel L. Jackson? Abych to shrnul, kdo tento film neuvidí, tak o nic nepříjde. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dost slabota a nicota a na kokota. Cage tam sice udělal pár ksichtů ala Polibek upíra, ale jinak mě tam asi spíš bavil šerif a jeho dokonalej plán, chch. Jinak ústřední dvojice se chovala stejně jak hrála a stejně, jak byly jejich role vymyšlený - čistej průstřel průměrnosti. No bylo to ale lepší, než kladivem do prstu... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn zábava, duo Cage-Jackson vytvorilo zaujímavý tandem, ktorý sa pekne dopĺňal. Nájde sa tu i veľa šplechov a humorných situácií, hlavne v podaní Cagea. No na druhú stranu je tu i dosť hluchých miest, pri ktorých som zíval nudou. Obsahovo to chcelo ešte niečo zaujímavejšie ako len lacné vtipy na báze bielych a čiernych. Ale na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Amos, běloch, ( Nicolas Cage ) chtěl do Kanady, ale spletl si ostrovy a dostal se na ostrov "Liberálů ", kde si Andrew, černoch, ( Samuel L. Jackson ) koupil dům. Jejich osudy se díky super sousedům a policejnímu náčelníkovi setkají a nebude lehké je od sebe oddělit. Situace jsou sice komické, ale sálá z toho moc rasismu. Celkově je to průměrný snímek. CITÁT : Kanado, už jedu !!! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo převážně v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama