Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Významný spisovatel Andrew Sterling si konečně bere dlouho očekávanou dovolenou ve svém zánovním domě. Jeho chvíle zaslouženého odpočinku jsou ovšem záhy narušeny, když sousedé v domnění, že jej někdo vyloupil, zavolají policii. A to je příležitost na jakou dlouho čekal místní policejní šéf. Ten se však nespokojí s banálním vloupáním, ale uzavře dohodu s nesmělým podvodníkem Amosem Odellem, aby jakoby unesl slavného dramatika, on je dopadne a získá tím ohromnou veřejnou publicitu. Intrikánský šéf ovšem nepředpokládá, že z obou mužů se stanou přátelé, čímž "jasnou záležitost" převrátí zcela naruby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Pejpr 

všechny recenze uživatele

První půl hodina je naprosto otřesná a měl jsem nutkání televizi vypnout, ale vydržel jsem a vyplatilo se. Musíte se naladit na tu správnou notu, kterou Amos a Andrew vysílají, vypnout ne televizi, ale sebe a nechat se bavit černo-bílým duem. Už dlouho jsem se nesmál nahlas, ale rodina Rommelova mě dokázala rozesmát. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dost slabota a nicota a na kokota. Cage tam sice udělal pár ksichtů ala Polibek upíra, ale jinak mě tam asi spíš bavil šerif a jeho dokonalej plán, chch. Jinak ústřední dvojice se chovala stejně jak hrála a stejně, jak byly jejich role vymyšlený - čistej průstřel průměrnosti. No bylo to ale lepší, než kladivem do prstu... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Komedie, u které sice lehce zamrzí, že Samuel ještě není ten excentrický "Bad Motherfucker" a Cage se nechová úplně jako Cage, ale jinak se jedná o pohodovku jak vyšitou. Buddy potenciál zůstává nevyužit a vedlejší postavy jsou všichni idioti, ale zvraty jsou tak upřímně absurdní a provedení energické, až se ta aura a vyznění příběhu stávají nakažlivými. 65% ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Byla to prý komedie, ale já jsem se nějak nesmála. Samuel L. Jackson a Nicolas Cage podali skvělý herecký výkon, každý po svém. Byly to vlastně stěžejní postavy a film stál pouze na nich a ostatní postavy byly jen kompars. Bez nich by to byl jen další díl nepovedené Policejní akademie. Tlupa neschopných policistů s ještě neschopnějším šéfem kariéristou, který ve snaze zachránit si krk dokáže neuvěřitelné stupidity. Nakonec ho to dostihlo. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Postavit před kameru Nicolase Cage a Samuela L. Jacksona byl spásný nápad. Režisér E. Max Frye byl debudant a na filmu je to vidět... V tom špatném (občas trošku zlobí střih v úvodní části) i v tom dobrém. Skvěle napsané dialogy, brilantní slovní přestřelky a do toho všeho velmi umě zamíchaná polemika o rasismu. Cage je umírněný (žádné ty jeho držtičky, na které jsme zvyklí) a Samuel L. Jackson je intelektuál jak vyšitej. Film navíc příjemně ubíhá, takže vzhledem k nižším očekáváním (co to může bejt za film, v půl dvanáctý, v neděli a ještě na nově) jsem velice mile překvapen. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo převážně v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama