Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amerického prezidenta, kterému povážlivě klesá popularita přemluví, aby jí zvýšil tím, že začne studenou vojnu proti Kanadě. V reklamní kampani udělá vše pro to, aby poštval Američany proti Kanaďanům. Šerif Bud a skupina místních přívrženců se rozhodnou, že vezmou věci do vlastních rukou a překročí hranici. No a kdo jiný by začal vojnu proti Kanadě lépe, než skupina kanadských herců a hereček? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Výborná satira. Moore si dělá srandu z USA (zbraně, politická nespokojenost, armáda) i Kanady (zdravotní systém, francouzština, přátelské způsoby). Spousta vtipných scén a hlášek. Na Johna Candyho (jeho poslední role:() jako vždy radost pohledět, i na Alana Aldu. Často jsem se opravdu nahlas zasmál... "William Shatner, Michael J. Fox... všichni kanaďani, chodí mezi námi!", pálení cédéček Bryana Adamse, scéna s hnusným pivem na hokeji atd. Kdo má rád tyhle narážky, jak na USA, tak Kanadu, film si užije. -"Think of your children pledging allegiance to the maple leaf. Mayonnaise on everything. Winter 11 months of the year. Anne Murray... all day, every day." ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vtipný námět a pár slušných bonmotů slibují více, než film poskytne. 1) Několikrát jsem se při sledování snímku usmál. 2) Film nabízí různá životní poznání: If life hands you a lemon, you gotta crush it into lemonade. 3) Nakonec rada pro diváky: There's a time to think, and a time to act. And this, gentlemen, is no time to think. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná komedie věrně mapující kulturní rysy několika světových velmocí. Trošku mě překvapuje, že je tento snímek poměrně málo známý. Současných 369 hodnotících je číslo vskutku neúměrné celkové porci zábavy. Určitě popularitě snímku nepřidává fakt, že se jedná o americký film, který je postaven na urážení zejména Američanů. Tohle oni neradi. Nicméně, ostatní tohle rádi. Mně se to celkem zamlouvalo. Film je plný všemožných hlášek a situací, které mi rozhodně úsměv na rtech několikrát vykouzlily. Viděl bych to minimálně na horní hranici třech kousků. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Michael Moore natočil komedii , kde se smějeme realitě! Amerika je v krizi , prezident bez války nemá preference a kanadský pivo chutná jako moč. A tak si vymyslíme jak nás chtějí zničit Kanadani. Dyt se tam mají tak dobře! Bojím se říci , že Michael Moore udělal jeden z nejlepších dokumentů. Až zamrazí při sledování té masáži médií. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Studená válka skončila, zbrojní průmysl upadá, a tak si Amerika hledá nového nepřítele. Když odmítne Rusko (už se nechce vzdát mobilních telefonů a MTV), co takhle prohlásit za nepřátele Kanadu? Michael Moore si v této celkem podařené satiře dělá rovným dílem legraci z Kanaďanů i z Američanů. Není to komedie, u které se budete smíchy válet po zemi, ale vtipné momenty se zde najdou. Film si sám o sobě zaslouží hezké tři hvězdičky, ale přihodím i čtvrtou za mé oblíbence v hlavních rolích (slušný Alan Alda jako prezident a výborný John Candy jako buranský šerif), za narážky na jiné filmy ("Černoch vždycky umře jako první") a za skutečně zajímavou a chytře vymyšlenou zápletku. "Koukněte se na tu jejich vlajku. Co to má bejt? Marihuana?" ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o poslední vydaný a dokončený film Johna Candyho. Herec zemřel během natáčení snímku Wagons East (1994). (SaNcHeZ_cz)

Reklama

Reklama