Reklama

Reklama

The Covenant

  • Velká Británie Guy Ritchie's The Covenant (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Příběh seržanta Johna Kinleyho, který na své poslední pracovní cestě do Afghánistánu využívá služeb místního tlumočníka Ahmeda. Ten neváhá riskovat život, aby v náročném terénu Johna dopravil do míle vzdáleného bezpečí. (Prime Video)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (354)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zatímco stupidní Operation Fortune jsem nezvládnul dokoukat, tady to je Ritchie v super formě. Silný fokus jako v případě Wrath of Man, perfektní smysl pro exteriéry (španělský horský lokace) a taktický akční sekvence, přesvědčivý duo Salim / Gyllenhaal a hezky přímočarý příběh o tom, že chlapský dluh a něčí slovo pořád k*rva něco znamená. Jeden z top filmů na téma války v Afghánistánu (x) - co se stalo s kolaboranty po skončení US angažmá... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie opäť naservíroval nadpriemerný audio vizuálny zážitok. Bez debát doteraz najlepšie využitie kamier na dronoch. Vymazlené zábery či už v neakčných a predovšetkým v akčných momentoch. Skvelo zvolená hudba. Realistická akcia bez zbytočných efektov navyše. Reálna, atraktívna a aktuálna zápletka. A v tomto všetkom sa pohybovala výborne fungujúca ústredná dvojica, ktorá si Vás získa od prvej spoločnej scény. Prečo som nedal plný počet *? Keď si zoradím ritchieovky, tak pocitovú úroveň tých s 5* cejchom to nedosahuje. Nič to však nemení na tom, že až budem robiť TOP 5 filmov roku 2023, tak Guy Ritchie's The Covenant je, s polročným predstihom, jasným nominantom. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Přímočarý a předvídatelný válečný akčňák o pravých chlapech (nejen) pro chlapy. Ritchie má nepochybně na víc, po nemastné a neslané Operaci Fortune však jde o po všech stránkách solidní žánrovou zábavu, která si zaslouží pozornost. Do dějin se to sice ničím nezapíše, cílovka by ale měla být vesměs spokojená. Nechápu, proč to u nás nešlo do kin. 70 % ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Testosteron meets charakter. Guy Ritchie zastiňuje Bergovu čistokrevnou akční žánrovku Lone Survivor, protože není pouhou čistokrevnou akční žánrovkou. Má silnější příběh, respektive z příběhu, který má, umí vydolovat dramaticky hlubší podívanou s myšlenkovým přesahem. Střílení je u něj na druhém místě. Trefně obsazený a opět fantastický hrající Jake Gyllenhaal. Buddy motiv s Dar Salimem minimalistický v gestech, ale o to silnější v jádru. Závazky a zásady v neprůstřelném chlapském kodexu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se opět pochlapil. Toto válečné drama s Jakem Gyllenhaalem zvládl na jedničku. Filmy o Afghánistánu teď asi budou frčet. Vypráví příběh o silném poutu mezi zachráněným americkým důstojníkem a jeho místním tlumočníkem. Oba si na jejich cestě za záchranou projdou peklem. Tím ale nic nekončí, protože Taliban prahne po pomstě. Další úkol je dostat tlumočníka spolu s jeho ženou a dítětem ze země. Jsou tady fakt silné momenty a skvělá akce. I hudba je tu dost atmosférická. "Nakopu ti prdel!" ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami. (Makky)
  • Po zneškodnění celé US jednotky v dolech a po útěku Johna K. (Jake Gyllenhaal) a Ahmeda (Dar Salim) z ukořistěného auta letí v záběru tři vrtulníky UH-60 Black Hawk. V dalším prostřihu v čase 38:36 ale takovýto vrtulník nenese insignie USA, ale Izraele, což je samozřejmě nesmysl. (SsgtJira)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je v posledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, v záloze už má… (více)

Reklama

Reklama