Reklama

Reklama

Rytíř v černém

(seriál)
  • Jižní Korea Black Knight (více)
Jižní Korea, 2023, 4 h 43 min (Minutáž: 45–52 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Silně znečištěná planeta Země se v dystopické budoucnosti dusí a osud lidstva závisí na neohrožených kurýrech, kteří si říkají Rytíři v černém. (Netflix)

Recenze (28)

ainny 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že má Rytíř tradiční schéma a ničím moc nepřekvapí. Navíc jsem čekala něco trochu jiného. Všechno už tu bylo, ale kupodivu mě to i tak bavilo. Možná na tom měli podíl herci, kteří to celé táhli. Takže ty čtyři jsou za mě akorát a umím si představit, že si to ještě někdy pustím. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tohle dle mého názoru mělo potenciál jak už dlouho nic, ale už po prvním díle je mi jasné, že se zázrak rozhodně nekoná a že tohle není ten typ seriálu, který jsme čekali. Doufal jsem v tvrdé, nihilistické postapo, které se s ničím nesere a jenž nám představí propracovaný dystopický svět, ale opak je pravdou a ačkoliv vizuál, respektive kamera, je šikovně tmavá, tak všechno okolo už tak příznivé není. Pravidla světa (kyslík, masky…) nedávají smysl a je s nima zacházeno, jak se tvůrcům zachce (proč je někdy nosit musí a jindy zas ne??), v určitých momentech seriál působí jako infantilní cringe netflixovina (viz občasné prupovídky postav), občasný digibordel (tornádová bouře v 1. díle) působí jako pěst na oko a očividně si tvůrci vůbec nelámou hlavu s jakýmikoliv logickými pravidly nebo s tím, aby se věci podobaly realitě (procházka tornádovou bouří jen tak jakoby nic, ze které hrdina vyjde s hladce upraveným účesem jak z kadeřnického salónu…) A pokud nejsou schopni dodržet už takové banality během prvního dílu, jsem si jist, že s přibývajícími to bude už jen horší. Ptákovina bez špetky snahy o dokonalost a seriálový propadák roku? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Korejci umí a i když už trailer nezaujal, nečekal sem, že to nakonec bude taková bída. Jenže bohužel je. Slaboučký vizuál, klišé plný příběh a jako třešnička kupa nelogičností a značně sterilní a téměř nulová postapo atmosféra. Bohužel kde nic není ani 5-8 nebere...20% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tenhle seriál jsem se těšila už od teaseru. Vážně mě chytil. A trailer si mě zaháčkoval kompletně. A musím říct, že se to vážně povedlo. Black Knight chytře balancuje na hraně vážnosti a humoru, ale stejně je nejsilnější, když mají postavy nabito. Protože (žádný spoiler, je to v traileru) první dva díly jsou takový příjemný rozjezd, kde se odhaluje, o co jde a kdo je vlastně 5-8. Prostřední dva díly jsou o "přijímacím pohovoru" Sa-wola jako nového kurýra. A zbytek je finále, kde se všechno má rozhřešit. Jasný problém je tady za mě v dynamice, protože všechny ty tři bloky dvojdílů působí strašně rozdílně. A já to z časových důvodů viděla právě po těch dvou dílech. Ale na konci nemůžu říct, že by mi ani jedna část z toho nesedla, ale asi to vysvětluje právě první dva díly a proč jsou v modrém hodnocení. Je to ale tím pádem stejným dílem správně tajemný, zábavný a ten konec je prostě správně akčně prďácký. Tak moc, že jsem přála, aby hlavní padouch (byť byly jeho důvody, krom toho, jaký je to neskutečný parchant, správně rozkreslené, takže byly pochopitelné, ne "protože proto, potřebujeme hajzla") dostal pořádně na prdel, protože co dělal...to bylo fuj! No, tohle se moc povedlo. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabučké tri hviezdy. Malo to potenciál, malo to slušný kasting, 5-8 vyzeral fajn, myšlienka nebola najhoršia, ale v podstate to bolo celé naivné a o hovne. K čomu tam bol nový 5-7, keď sme sa nič o ňom nedozvedeli, ani to, čo a kto sú mutanti, len ako vznikli asi, ale ich potenciál taktiež zahodený. To Silent Sea bolo mnoho ale fakt omnoho lepšie. Nečudoval by som sa, keby to zarezali po prvej sérii, lebo sme nedostali v podstate ani žiadny Cliffhanger, takže prečo čakať na druhú sériu? To v Silent Sea bol cliffhanger ako sviňa. ()

Massaro74 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný korejský seriál na postapokalyptické téma, kde hlavní roli hrají kurýři rozvážející kyslík, na kterém závisí osud lidstva.. Děj seriálu nenudil a postupně nabiral spád, díly byly dlouhé tak akorát... ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Nadupaný trailer, který mě navnadil a opravdu jsem se těšil. Bohužel velké zklamání a dodívat se do konce bylo utrpení! ()

Automaniak 

všechny recenze uživatele

Kdo očekával temnou a drsnou postapo nářez jako já? K.r.v! Potenciál 100/10, zpracování -100/10. Jsem pěkně nasranej...Jedna hvězda je za trailer. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Rytier v čiernom si ma získal. Stačilo si vopred neprečítať recenzie. Príbeh je prvoplánový a predvídateľný, ale drží pokope. Produkcia odviedla kus poctivej práce. Možno je to tým, že sa do sledovania púšťam s cieľom zabaviť sa, nie hľadať blchy. Ak blcha rastie do rozmerov slona, šetrím svoj vzácny čas života a radšej prestanem seriál/film sledovať. Tento si ma udržal po celý čas, a aj keď nedosahuje kvality vrcholového diela, hodnotím ho za to, že si ho ešte nejaký čas budem pamätať vďaka výborným hereckým výkonom. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Jen všudypřítomná rutina s fajn vizuálem a 100x recyklovatelným příběhem bez špetky invence. Seriál pak hodně cílí na teen publikum, kterému se snaží naservírovat mladého "rytíře", ale dělá to zoufale okatě. ()

Shaddy1 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem rád, že jsem si nečetl zdejší komentáře a nerozhodoval se podle hodnocení, protože bych přišel o povedený seriál. Bavilo mě to od začátku do konce. Korejské seriály mě v poslední době fakt baví a jsem rád, že jsem jim přišel na "chuť", jelikož dostanu něco jiného než to klasické americké klišé. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Zkraje jsem to skoro vypnul. Když jsem se ale úporně proklikal asi 3 díly, tak jsem uznal, že na tom něco trochu je. Stačilo průběžně popřeskakovávat tak 50% stopáže, bo to bylo zdlouhavě zbytečné, dětinské, hloupé či po asijsku příliš ujeté. Zbytek poskytnul jakýs takýs příběh o dobru a zlu. Nic moc, no bez používání mozku budiž. (27%) ()

smarkus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solídne béčko v dystopickej budúcnosti. Možno som to trošku nadhodnotil ale popravde, keď som dopozeral secret invasion a to sklamanie po poslednej časti...toto je ale iný prípad. Zaujímavá myšlienka, nekompromisný kórejci, akcia a solídny svet. 6,5/10 hodnotenie a komentáre to skreslujú. Pre fanúšikov sci fi sa to oplatí pozrieť, navyše to má len 6 dielov. Odporúčam ()

Predator77 

všechny recenze uživatele

60 procent, není to taková katastrofa jak tu mnozí píšou a musím říct že se jedná o vcelku zábavnou akční jednohubku která i celkem rychle uteče ;) ()

Ovecka_Saki 

všechny recenze uživatele

No vida! Proč to dělat složitě, když to jde udělat naprosto jednoduše! Velmi dobrá jednohubka. Žádné zbytečné zamotávky do děje, prostě napřímo. Jednoduché, předvídatelné, ale přesto super. Postavy mě moc bavily a proto jsou to hezké 4 hvězdy. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, jestli mám udělit 3 nebo 4 hvězdičky. Jižní Korea a sci-fi je docela výjimečná kombinace, ale nedávné The Silent Sea bylo pro mě opravdu skvělou podívanou. Black Knight je na tom podobě, jen bych tomu vytknul trochu více. Působí to jako levné béčko, protože každý CGI náhled na zničený svět nebylo úplně lahodou pro oči, příběh také nebyl něčím výjimečný a měl několik děr. Na to ale, že to je béčko, tak mi seriál ukázala fantastickou nálož pořádné akce, kde jsem se hodně bavil. Někdy zahrála i neskutečná hudba, která by se pomalu mohla rovnat velkému mistrovi Hansovi, takže tady klobouk dolů. Postavy byly sympatické a herecké obsazení bylo naprosto skvělé. Jestli někdy vznikne pokračování, určitě dám šanci. Dávám silnější tři hvězdy. Mé hodnocení: 6.5/10 ()

Reklama

Reklama