Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (209)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

S obrovským sebezapřením a dvěma promilemi proseca v žíle nakonec dávám průměrné 3 hvězdy. Scénář je tak blbý a prvoplánovitý, že si myslím, že musel být sepsán během reklamy mezi Ulicí a Televizními novinami. Nicméně - Geislerová i Vetchý (i pokud dostatnou na talíř podobné hovno) si to odehrají po svém a mě bavilo sledovat tuhle slaďárnu, která se na 101 % inspirovala americkou klasikou Notting Hill.....................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh pro dospělé se skvělou Geislerkou a báječným Vetchým. Avšak nevyužitý potenciál a místy až moc nudné, růžové a okopírované! Ona právě zvolená prezidentka, on sochař s dlátem v ruce. Při večerních toulkách s parukou na hlavě zabloudí i do jeho zahrady, kde zanechá střevíček. I přijde se jednoho dne omluvit a zrodí se láska. Jo tohle už jsme někde viděli! Postupně se poznávají, užívají si noční Prahy, která je vybarvená jak nikdy dříve a prezidentka si uvědomí, že je taky jen člověk, který se může zamilovat. 60% ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Jejda, o5 špatně! Mě teda film neurazil. Mám zkušenost – kde hraje Ondra, to nebývá špatné, někdy dokonce oscarové. Navíc Gajslerku i Khek mohu, čili pro mě v poho. Pravda, žena u nás jako presidentka to je poněkud scifi, navíc když nám před pěti lety nebyl dost dobrý bývalý šéf Akademie věd a před deseti jeden z předních šlechticů a zvolili jsme si to jme zvolili. Zde připomínám dvě připravované knihy pod hlavičkou Denníku N. Tam je miláček nadpoloviny národa a jeho činnost odhalena. Ono i Slováci napoprvé ženu (a jakou!) za presidentku neskousli a raději zvolili komanče… Ale aby presidentka courala po nocích a nikdo si toho nevšiml, to je trochu divné, no ale jak jinak to seznámení vyřešit, že ano. Velmi se mi líbilo, jak byl Ondra tolerantní a nepátral, ač ho to dost bralo. Trochu mi uniklo (anebo jsem si byl odskočil), jak se stalo, že se "první dcera" seznámila s nejspíš budoucím "prvním synem".  Nemohu se zbavit dojmu, že to bylo vlastně o paní Čaputové. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Začátek v pohodě, je to romantická komedie, takže podsuď ok, ale má to scénář bez jakékoli zápletky jakékoli invence, jakéhokoli zvratu, jen to tak plyne a plyne a plyne... Vetchý s Geislerovou jsou celkem sympatičtí, ale je jasné a průhledné, jak to dopadne... Dalo se z toho vymáčknout mnohem víc, protože nápad nebyl vůbec špatný - a ani to nemuselo být akční, prostě jen vtipnější, zamotanější a celkově zajímavější...50% ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Absurdní, absurdní, absurdní, absurdní, totálně uhozený a trapný, absurdní, absurdní, trapný, šílený. Chronologický opis mých pocitů při sledování téhle hrůzy. Z režimu absurdní to Geislerka hodila do supertrapna scénou, kdy už se jí nechtělo obsluhovat bezdomovce, tak šla dělat zle kvůli termosce charitativní polívky. Pak to sněžení na hřbitově a Vetchýho rozprávění s nebožkou…bože! A úplně nejvíc byla ta scéna, v níž kmen nablblých Čechů zpívá své milované vůdkyni státní hymnu. Tuhle pasáž řadím spolehlivě na špici za tím účelem nově zřizovaného žebříčku trapnosti. Ne, tohle bylo fakt moc, na tohle přistoupit vážně odmítám. P.S.: Film se patrně odehrával v blízké budoucnosti. Paní Marešová umřela podle náhrobku v roce 2017, Petr Mareš (Ondřej Vetchý) ji ale podle svých procítěných slov v roce 2022 postrádal už 7 let. A nebo blbě počítal, anebo už na nebožku ve skutečnosti zapomněl, když teď prcá paní prezidentku. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň „Dvě srdce vejpůl“ složila kapela Chinaski. (SONY_)
  • Anna Geislerová pochválila filmový štáb a prostredie natáčania filmu: "Natáčanie sme mali rozkúskované, ale bolo vynikajúce. Pamätám si, že sa mi asi nikdy predtým nestalo, aby som mala po každom natáčaní v karavane kvetiny. To bolo nádherné. Stalo sa to znova a znova, ale bolo to krásne. Točilo sa v Prahe, čo bolo príjemné, lebo to bolo atraktívne prostredie. Prišlo mi to ako keď idete na all inclusive dovolenku." (Arsenal83)

Reklama

Reklama